Ktoré gymnázium v KE je lepšou prípravou na medicínu?

jarliv
21. máj 2019

Dobrý deň,
dcéra je prijatá na Gymnázium Poštová aj Šrobárova v KE. Má ambíciu ísť potom študovať na medicínu, no nevie sa rozhodnúť, ktoré gymko bude pre ňu lepšou prípravou. Ktoré by ste si vybrali vy?

Ďakujem

terezka1947
21. máj 2019

@jarliv moje tri kamosky,teraz uz lekarky chodili na Srobarku.

hettinka
21. máj 2019

@jarliv nie som z KE a ani školy nepoznám. Ale odporúčam pozrieť si na stránke škol v sekcii Dokumenty takzvaný Školský vzdelávací program, kde vidíš predmety a možnosť profilácie studia bo vyšších ročníkoch, aké majú semináre. Tiež počet žiakov, ktorých berú, lebo ak majú veľa žiakov v rocniku, narastá šanca, že sa semináre naplnia a otvoria. Tiež sa zaujímaj o cudzie jazyky, koľko majú hodín, či majú neskôr konverzácie. Ja čo mám medikov, vraj využili z gymnázia základy bio, che, ale najmä jazyky, lebo sa učili dosť veľa zo zahraničnej literatúry. Ak chce študovať v Čechách, tam vyžadujú aj fyziku na prijímačky.
Pozri si tiež rebríček škôl na INEKO, tam sa zohľadňujú výsledky školy podľa rôznych meraní, od umiestnení v súťažiach, úspešnosti na externej časti maturít až po uplatnenie na VS v rámci SR.

terezka1947
21. máj 2019

@jarliv niekedy bolo,mozno aj teraz plati,ze postova bola zamerana viac na jazyky,srobarka na prirodne vedy.

silvia5252
21. máj 2019

@jarliv Ja som bola svojho času tiež prijatá aj na Šrobárku aj na Poštovú. Kvôli rodinnej tradícií vyhrala Šrobárka. Neľutujem, perfektne ma pripravili na VŠ, ale to bolo ešte za éry pani riaditeľky Tešerovej. Odkedy tam nie je, tak vraj úroveň školy išla trochu dole. Preto by som asi vybrala Poštovú...tá si svoje postavenie stále drží 🙂. Každopádne, ak bude dcérka na sebe makať a bude sa učiť, tak je to jedno 😉. Držím jej palce, aby sa jej v živote darilo 🤗.