Ahojte. Mate niekto skúsenosti s krstom staršieho dieťaťa ktoré ma viac ako 14 rokov?? Ako to prebiehalo co bolo potrebné. Ďakujem.
Treba ist na faru, bud sa pripoji k birmovaneckej skupine alebo ku skupine dospelych co sa pripravuju na sviatosti, zavisi na dohode, kapacitach, systeme. V 14tich to uz nie je len o krste. V ramci 1 omse ho/ju pokrstia, hned nasleduje birmovanie (ano v takomto poradi) potom pokracuje omsa a nasleduje koncom omce prijimanie, ktore bude pre krstenca prvym svatym prijimanim
Ano, sviecka ako symbol a ja kedze som mala 21r som nemala kosielku, da sa kupit tzv krstna stola, biely latkovy/hodvabny pas co sa prehodi cez plecia. Mala som tam aj datum atd
aj ja som uz bola na takom krste a ako babulky napisali, prebieha uplne normalne ako aj krst ked je dieta malinke. s tym rozdielom, ze ho nedrzia na rukach ale za ruku.
Ja som sa pri krste predklonila a krstni rodicia ma drzali pravou rukou za prave plece (ako na birmovke)
Ďakujem za skúsenosti! Asi je to na dohode s pánom. Fararom.. Čítala som ze na Bielu sobotu počas omšesa krstia starší....
Krst u starsich deti resp.dospelych je o uvedomeni si viery.
Uz mi odoslalo, svieca a kosielka
Bola som spolužiačke, mala 12 rokov, normálne držala v rukách sviečku aj košieľku mala vyšitú. Prebiehalo to ako normálne na krste, len keď ju krstili tak rodičia a krstná mama ju držali za ruku a nie na rukách 😀 oblečená bola v krátkych bielych šatách