Kriminálnik - vychovávateľ

10. mar 2023

Dobry den viem o vychovavatelovi na stredoskolskom internate ktory nema cisty register trestov a pracuje ako vychovavatel a pomocou kontaktov pracuje na takejto pozicii. Kam to nahlasit?

gypsomilka
10. mar 2023

Skus zriadovatela.
A aj niekoho zabil ci len priestupok

melanta
10. mar 2023

@gypsomilka priestupok nie je v registri trestov, v RT je záznam len ak bol dotyčný súdom odsúdený za trestný čin.

melanta
10. mar 2023

Internát ma zriaďovateľa, tam môžeš podať podnet, ak vieš (asi sa zbytočne pýtať ako to vieš), že dotyčný bol odsúdený v minulosti.

pink_lady
10. mar 2023

ako davno bol odsudeny? na niektore pozicie chcu napr 5r vypis z RT...a tiez zavisi aj zaco bol sudeny, poznam osobne vychovavatela, u ktoreho bolo len podozrenie za zneuzivanie nevlastneho dietata (uz je to cez 2roky a este sud nebol) a hoci mal znamosti, na hodinu letel v momente ked sa prevalilo len podozrenie)

bimbambom
10. mar 2023

@pink_lady na týchto pozíciách neplatí myslím čas . Register má byť čistý stále .
Na tieto pozície nestačí výpis , ale musí už byť odpis . Všetci , aj už zamestnaní to museli zdokladovať , cca 5 rokov dozadu sa to asi začalo .
Zaujímalo by ma čo urobil , autorka , povieš ?

autor
10. mar 2023

@bimbambom manzelka sa s nim rozviedla, hned po tom ho zatvorili do vezenia a potom myslim bol vo vezeni este cca 1-2x po cca tyzdni kvolo tyraniu svojich deti a manzelky byvalej. Ma znamosti sice ale je nefer aby taky clovek pracoval na internate medzi detmi a poznam ho osobne je z mojej rodiny a je aj psychicky chorý a bil vlastnu matku

bimbambom
10. mar 2023

Och tak toto je naozaj priveľa . Napíš zriaďovateľovi . Ak nepomôže stále vyššie a vyššie . Niekde už známosti nebudú stačiť .

melanta
10. mar 2023

Ak bol vo väzbe kvôli týraniu týždeň, nebol pravdepodobne odsúdený a teda zápis v registri trestov mať nebude. Ale určite nemá čo robiť na takejto pozícii s takouto minulosťou, to rozhodne Internát a škola, ku ktorej patrí majú zriaďovateľa, podaj tam podnet.

gypsomilka
10. mar 2023

@melanta ja viem ako to chodi. Len mi pride divne riesit taku vec. Hlavne tu ked vzdy su to len take utrzky z jednej strany napisane.
Obrat sa na zriadovatela nech to dako preskumaju

pink_lady
10. mar 2023

Tak ale podla tohoto su to zial nedokázané veci za ktoré nebol odsudeny kedze neboli preukazane...a co znamená psychicky chory? Lebo psychicka choroba je aj depresia , no to nie je překážka.Kedy, ako bil svoju matku? Kto bol pri tom?

bimbambom
10. mar 2023

@pink_lady no počkaj , ale keď bol v base , tak to dokázateľné je , nie ?

pink_lady
10. mar 2023

@bimbambom tyzden v base? Asi nie, to skor vo vazbe, kde daju aj ked je len podozrenie...ale kedze ho z nej pustili a do vazenia neisiel, tak zřejmě sa trestny čin tyrania nepreukazal

alex49
10. mar 2023

vazba neznamená, že bol uznaní vinným, iba bolo podozrenie

viestta
10. mar 2023

To, že bol vo vyšetrovacej väzbe neznamená, že bol odsúdený a teda môže mať čistý register. Ale ak je to jedinec s agresívnymi sklonmi, nemal by robiť na tejto pozícii. Ale je to záležitosť jeho zamestnávateľa, s tým to treba riesit