Košice - stredná škola úžitkového výtvarníctva

smajka80
14. máj 2015

Prosím maminky ktorých deti navštevujú túto školu... zaujímajú ma vaše názory, postrehy, čokoľvek. Prípadné uplatnenie po sš.....
Dcéra na budúci rok končí 9ty ročník a láka ju práve táto sš.

cukriq
15. máj 2015

celkovo šúv-ky školy sú o tej praxi, bude sa musieť realizovať a budete si musieť zvyknúť na jej priateľov pretože na tej škole je veľa alternatívnych ľudí-umelcov budúcich... uplatnenie je v týchto sférach komplikovanejšie pretože škola dá možno nejaké informácie ale život funguje inak, bude sa musieť obracať aby si našla zamestnanie v obore...

smajka80
autor
15. máj 2015

@cukriq Presne toto si myslím aj ja hlavne o tom neskoršom zamestnaní. Ale keď to je tvrdohlavé... nechce si dať vysvetliť. Ďakujem za odpoveď.

lyzzy
15. máj 2015

@smajka80.. Osobne som bola prijatá na túto školu....ale do Ba.A poznám pár ľudí čo ju majú.Podľa mňa je to v budúcnosti s touto školou tak isto ako s hocijakou inou...ak chceš pokračovať,máš talent a zamakas tak to ide.Ale z vlastnej skúsenosti ti vravím zakazovat jej to hlavne keď je umelecká duša nemá význam,umelci budú navždy vo svojom svete.

hradnapani
15. máj 2015

@smajka80 maloktory dievatak vie, co by ho v zivote bavilo. Ak ma dcera predstavu a chce ist na tuto skolu, nebranila by som jej. Ja dodnes trochu zazlievam mojej mame, ze ma prehovorila 😒 V zivote sa bude musiet obracat tak ci tak.

kiki68
27. júl 2015

podla man su umelecke stredne dost prakticke skoly,nas naucili strasne vela veci, hlavne vieme robit a kadecim, vynajst sa, improvizovat. To je to,co clovek potrebuje vobec v povolani a v realnom zivote. Zamestat sa moze aj ako Visual merchandise, naj je ist na nieco co suvisi s graf. dizajnom a robit pekne v reklamke a uz je to fajn. Ked chce tak potom VSVU alebo zahranicie, preferovala by som zahranicie, bud Wien alebo London, kamosi su na Central St. Martins a super v odboroch pre applied arts. Je to rovnake ako z inej skoly,ak to cloveka bavi tak s tym bude pracovat.

gaspar
1. feb 2022
gaspar
1. feb 2022

@smajka80 študovala nakoniec dcérka na tejto škole? Boli ste spokojní ...práve teraz to riešime s našou deviatačkou a tak by ma zaujímali akékoľvek postrehy...

smajka80
autor
1. feb 2022

@gaspar
Ano studovala. Mala propagacnu grafiku. So skolou ci sme boli spokojni?. Neviem co od tej skoly cakas... na vsetky predmety mala tusim len 1 zosit (max 2) do ktoreho si pisala poznamky. Oni tam toho vela nenastuduju co sa tyka takych tych klasickych predmetov. Ale ano, rozvijaju ich talenty. A to musim uznat ze na toto su ti ucitelia perfektni. Vedia ako na nich.
Ale je to taka... ina skola. Aj tie decka tam chodia take... ine. Take osobnosti, resp.decka ktore sa hladaju a davaju to najavo obliekanim, ucesom... ale su sikovne fakt. Toto je taka, myslim, taka skola zivota viac.
Aj tym ze byvala od 15tich na internate a musela dochadzat, bola skoro velmi samostatna.
Ona sama potom povedala (lebo kvoli spoluziackam - kamoskam bola ochotna ist na gymko) ze bola rada ze chodila nakoniec tam.
Skuste. Stale sa da prestupit inam aj po case.

gaspar
3. feb 2022

@smajka80 vďaka za info...presne to som si myslela...Dcérka je veľmi šikovná v učení, ale zároveň umelecky nadaná...ja by som uprednostnila gymko, aby mala dobré vzdelanie, výšku nech si vyberie trebárs aj v umeleckom smere...🤔 tak...