Konzervatórium - odbor tanec

simkqqa
11. mar 2017

Ahojte baby. 😃
Moja dcéra sa pýta na konzervatórium. Chcela by tam po 9 ročníku ísť. Mám na mysli odbor tanec. Nachádza sa tu niekto kto vie ako to tam na talentovkách chodí?
Netancuje od 3 rokov je to skôr čerstvá záležitosť a preto sa aj ja sama tých talentoviek bojím aj za ňu... Chcela by potom učiť v umeleckej škole.
Ďakujem za každú radu 😊.

zuzana1291
11. mar 2017

Nie je to omyl, ze NEtancuje od 3 rokov? Zrejme tam malo byt tancuje 🙂 inak nema moc sancu uspiet...

dorottka
11. mar 2017

zrejme tam ma byt, tak ako aj je, ze NEtancuje, inak to nedava zmysel, ze je to cerstva zalezitost. Preto sa boji talentoviek - lebo netancuje od malicka.
Jasne, ze to moze dat aj bez dlhorocnej pripravy, ale musi byt extra talentovana... aj take pripady sa vyskytuju, len skor zriedka 🙂. Ako dlho tancuje?

maciatkolulu
11. mar 2017

@simkqqa moja dcera chodi a prestupuju decka aj uprostred rocnikov, je to uz slabota, dostane sa kazdy.... a potom aj tak vyzera uroven skoly, v podstate je to smutne. Napriklad v triede mojej dcery je uz len 15 deti, vela deti odislo. Moja dcera ale tancuje od troch rokov, vacsina deciek mala tanecnu pripravu doprych par rokov pred nastupom. A neviem ako myslis, ze po 9.konzervatorium v BA je osemrocne.

matulinuska
11. mar 2017

@zuzana1291 Ved prave ze pise ze netancuje od malicka preto sa boji aby dala talentovky. Myslim ze ak dieta tancuje a je vedene k tancu od 3 rokov by sa talentoviek az tak nebalo ako dieta ktore tancuje mozno 2 ci 4 roky

dorottka
11. mar 2017

@maciatkolulu mozno nie je z BA, v KE sa chodi napriklad na konzervatorium normalne po 9tke 🙂

simkqqa
autor
11. mar 2017

No tancuje cca 4 roky ale mala aj prestávky. Nám ide skôr o to aby mohla potom učiť v tej zuške. Na pegečku su dosť ťažké talentovky... Hlavne ten spev ktorý sa tam vyžaduje. A kam presné chodí tvoja dcéra?
@maciatkolulu @dorottka

blankakorf
11. mar 2017

Ucim na konzervatoriu anglictinu, popytam sa.

blahowoman
11. mar 2017

@simkqqa ak netancuje tak naozaj neviem ako chce na talentovkach uspiet. Ja ako dieta 9r chodila na ZUŠ balet/ľudové tance. Taktiez tam chodí aj moja dcera uz 6r je šiestacka . Tanec nie je len o tom,idem na diskoteku a tancujem ako sa mi chce. Su rozne typy tanca. Scenicky tanec, kreatívny,dzezovy,moderny ,ľudovy.... A kedze dcera o technikach tanca nevie nic,neviem ako chce uspiet.

simkqqa
autor
11. mar 2017

@blankakorf Tak to budem veľmi vďačná.

maciatkolulu
11. mar 2017

@dorottka presne preto som napisala, ze v BA je osemrocne😉

simkqqa
autor
11. mar 2017

Moja dcéra chodí do umeleckej tam ma aj balet, ľudovky aj jazz.

maciatkolulu
11. mar 2017

@simkqqa tankonba.sk

blahowoman
11. mar 2017

@simkqqa tak potom fajn. Ucitelka tanca by ju tym padom mohla pripravit.

simkqqa
autor
11. mar 2017

@maciatkolulu Ja chcem svoju dcéru dať na 4 ročne do Košíc ... Ba je pre ňu príliš ďaleko . Do tej v ba sa chodí už z 5 ročníka nie?

maciatkolulu
11. mar 2017

@simkqqa ano, ale teda da sa aj prestupit, ale to by musela byt uz fakt dobra, maju internat, ale to je podla mna absolutne zbytocne kedze mate v kosiciach.

vivi33
11. mar 2017

Akurát o tomto sme sa nedávno bavili s kolegyňou, ktorá korepetovala na tanečnom konzervatóriu . Kedysi drina a dievčatá to mali extrémne ťažké najmä po psychickej stránke. Nesmeli pribrať tuším Max bolo 40 kg čo už hraničí s anorexiou. Momentálne čo viem na primacky stačí ak má miery aké potrebujú. Nemyslím váhu ale dĺžka nartu atď či sú schopné a ohybné. Oni si ich už vychovaju.Ale ja by som si tam dieťa nedala... Jedine ak chcete aby z nej bola baletka ale profi baletka. Je to dieťa nech sa tancu venuje ďalej na ZUŠ atď... Ak chce učiť sú aj iné formy neskoršieho štúdia. 😁😁

tymcu
11. mar 2017

Dobry den. Ja studujem na sukromnom konzervatoriu dezidera kardosa v topolcanoch uz treti rok a mozem odporucit skolu. Tiez tancujem od malicka a najprv som tanecnicka ani nechcela byt. Ale ked som prisla na prijimacky skusit o com to je, velmi sa mi to zapacilo. Milujem to tam, je to sice drina a riadna makacka ale ked tanec naozaj lubi, bude tam statna...len si to treba poriadne rozmysliet, tazko sa odtial prechadza na inu skolu. A pravdaze si treba zvyknut na iny system. Vacsinou sme v skole od rana do vecera (doslova). Ale da sa to zvladnut, je to super. ODPORUCAM!!!! 😉

vivi33
11. mar 2017

@tymcu Topoľčany nemajú všeobecne dobre meno.!! Som z umelej brandže,tak viem....

simkqqa
autor
11. mar 2017

@tymcu Napísala som ti do správy 😊

simkqqa
autor
11. mar 2017

@vivi33 A nevieš niečo o Konzervatóriu Jozefa Adamoviča v Ke?

vivi33
11. mar 2017

@simkqqa môžem zistiť. Dôležité je aby mala malá dobrého pedagóga..

slnieckozoe
11. mar 2017

@simkqqa
Mam vystudovane konzervatorium v bb, neskor všmu ba a ucim nomentalne na zus... ked tak mi klidne napiste do spravy 🙂 rada odpoviem na otazky

slnieckozoe
11. mar 2017

A urcite odporucam ist na den otvorenych dveri..budete mat aj Vy aj dcera lepsiu predstavu o skole 🙂

blankakorf
11. mar 2017

@tymcu Timea mohli ste napisat, ako to chodi na talentovkach.

simkqqa
autor
16. mar 2017

Ďakujem za informácie 😃.
Je tu ešte niekto kto ma niečo nové?