Koniec 9. ročníka - darček pre učiteľku

draculla
23. máj 2024

Ahojte, co by ste navrhovali alebo ste kupili triednej ucitelke na konci deviatky? Navrhnite nejaky napad, okrem hrncekov, vonavych mydiel, nakupnych poukazov a sperkov. Nieco originalne. Kytica je samozrejmost

20erika07
23. máj 2024

@draculla nesklada sa cela trieda? U nas je to vzdy tak a kupuje sa nieco zlaté, hodinky naramky a pod.

draculla
autor
23. máj 2024

@20erika07 samozrejme ze sa zlozimw cela trieda. Len podla nas sperky su dost drahe a druha vec, predsa si kupuju partneri a manzelia

vyrovnanaosoba
23. máj 2024

@draculla celá trieda, či individuálne?
Individuálne by som kúpila len kvety. Ak celá trieda, tak my sme kupovali strom do záhrady 😄

oli18
23. máj 2024

@20erika07 zlato? To kde sme dospeli? 🙉

draculla
autor
23. máj 2024

@vyrovnanaosoba cela trieda, individulane nie

glorikarebeka
23. máj 2024

@oli18 už som aj dovolenkový poukaz počula, ako sila toto....ja chápem, že treba sa poďakovať ale teda mne by to ako učiteľke veľmi vadilo

oli18
23. máj 2024

@glorikarebeka ked to tak bude pokracovat, na konci kariery moze mat celkom peknu zbierku 😃.

januska12323
23. máj 2024

Kvety a poukážku do kníhkupectva napríklad.

huginko
23. máj 2024

@20erika07 tak toto je už cez.... podľa mňa.. Zlato, hodinky? Dovolenka by nebola lepšia? A rovno pre celú rodinu 😬

oli18
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
daniela2202
23. máj 2024

@draculla tabuľka s nápisom: vďaka, že to už skončilo ....😂😁😂😁👍👉

sisska96
23. máj 2024

U nás asi bola nejaká väčšia drahšia kniha, torta a kytica

20erika07
24. máj 2024

@oli18
@huginko omg, teda co sa zvykne davat? Pri oboch detoch som to len takto zažila, tak neviem co iné kde beží, co je malo, co je moc , hlavne vela rodicov nechcelo aby to bolo nieco co dostava od kazdej luciacej sa triedy a aby sa jej zbierali doma veci kde jej bude sadat prach , jedna hodnotna vec a kvety, nepozastavovala som sa nad tym, ze by to bolo moc 🤷‍♀️

oli18
24. máj 2024

@20erika07 uz by sa mohlo upustit od vecnych darov, kedze su s tym len problemy, co kupit. Vies, ze kazdy ma iny vkus a ucitelky by vedeli rozpravat, kolko nepouzitelnych veci za svoju karieru dostali. Malo by sa to obmedzit na kyticu kvetov a za ten prispevok by mohli ist na spolocny obed, ci veceru, kde by si porozpravali perlicky zo studia a tym sa s triednou rozlucili.

simca06022011
24. máj 2024

Mne vacsie spolocne dary pridu lepsie ako 25 kytic a sladkosti alebo nejake drobnosti. Kamosku mam ucitelku a ta tyzdne len kvety prehadzuje po dome a vyhadzuje.. to fakt by sa tej poukazke do knihkupectva viac potesila. Knihu ako taku by som asi nekupila sama...
25-30 deti to je s kludom 250-300EUR, da sa naozaj vybrat kadeco (a dajme tomu ze aj za polovicu, to je naozaj skoda na nakupovanie kvetiniek)... U nas sa v 9tke na skole (co som pocula, nas to este caka) kupovali naramky, hodinky, a potom take kadejake pamiatkove veci... na mieru. Podla jej zaujmov a povahy by som vybrala. To sa neda len tak z brucha vymysliet "vseobecne". Nejake relaxacne procedury, alebo kozemticku, kaderincku, masaz ? 🙂) nieco oddychove, na nervy, ked sa uz tolko trapila :DD spolocnu fotku zaramovat nejak umelecky s nejakymi momentkami z vyletov, menami atd... Aj ked to je take.. no ... Ja som nasej posielala kozmeticky balicek, caj a cokoladu v taske thank you for helping me grow... (bola to anglictinarka), muz ked raz dostal toto za ulohu, ked dcera koncila jaslicky, kupil ucitelkam nejaku dekorativnu kozemtiku (myslim ze lesky na pery, v taske s klasika coko/kava)a boli nadsene (co by mna nikdy nenapadlo, a on povedal, ze to urcite sa im bude pacit...:DDD)

draculla
autor
24. máj 2024

@simca06022011 kytica bude jedna vacsia a kazde ucitelke co ich ucila nejaky predmet tak po jednej ruzi. Mna napadla este fotokniha. Na stranu by sa nalepial foto dietata a nech nieco vlastnorucne napise (co uz chce, podakovanie...), medzi ich jednotlivymi fotkami boli by fotky z vyletov alebo len tak z triedy. Kniha nezabera vela miesta na polici na pamiatku. Co myslite?

simca06022011
24. máj 2024

@draculla no ak maju dobre fotky z vyletov a tak... lebo moja dcera nema.. to vsetko same rozmazance, co by som ani pre svoje potreby nedavala tlacit :D

syk1122
24. máj 2024

@draculla pozri sa my sme kupili učitelke poukaz na welness na dva dni spolu pre jej muža je nás v triede 26 a kazdý po 15€ sa poskladal myslim si že je tá cena ok zalezi kolko ste v triede ak ste v triede 20 tal bude dobre aj 15€ a už nijaky pobyt vyberete aj do 200€ alebo niečo “relax” 😉😉

draculla
autor
24. máj 2024

@syk1122 nam nejde o peniaze, len nechceme pobyty, mydla, dovolenky, sperky. Nieco "normalne"

huginko
24. máj 2024

@syk1122 tak toto je moc

huginko
24. máj 2024

@simca06022011 prepáčte, ale vás sa zdá normálne, aby žiaci, ktorí mimochodom nezarabaju, sa učiteľom skladali a kupovali hodinky, pobyty, náramky? Učitelia nepoberaju plat za svoju prácu? A učiteľom to tiež nie je trochu prosí srsti prijať takéto dary?

simca06022011
24. máj 2024

@huginko ale vy si robte ako myslíte... u nás sa to robí takto. A aj tak by kazdy prišiel s kvetom, keď sa posklada trieda na jednu kyticu a vacsi darček je úplne rovnaká suma.
deti nezarabaju, zarábam ja ako rodič.

huginko
24. máj 2024

@simca06022011 ved práve, a potom sa čudujem, že sa to už pomaly očakáva a ten kto nedá, je za divneho

simca06022011
24. máj 2024

@huginko (neviem co "ved prave", ale.nevadi :D).
však nedaj :D nechápem comsa očakáva, ešte z mojich školských čias si pamätám ze sa učiteľka nosili kytice na začiatku aj na konci školského roka, rovnako tak aj na konci zs sme učiteľke.davali darček. A to už je 25+rokov... len sa prešlo od 25-30kytic na jednu +darček, plus na začiatku roka už sa ani nič nenosí...
Nemyslím ze očakáva niekto niečo, skôr mi príde divne nedať ucitelke nič.

huginko
24. máj 2024

@simca06022011 divne, ze nedostane nič? Ty dostávaš vo svojej práci darčeky? Ja nie.. Ani by som ich neprijala.

nikaeli
24. máj 2024

@draculla Moja dcéra dala triednej v deviatke kyticu a náramok pandora, čo som nechápala, ale rodičia si to tak odhlasovali 🤷🏻‍♀️ aktuálne mám predškoláka a rodičia si opäť odhlasovali pandoru, pre istotu pre obe učiteľky, plus darčekový kôš a kyticu, čo dostane aj riaditeľka. Som jediná z triedy, ktorá je proti. Za mňa je to cez a príliš veľa. Rozlúčka s MŠ ma stojí cez 50€ (!!!) Súhlasím s kyticou, súhlasím s darčekovým košom. Sama som učiteľka, aj keď v špeciálnej škole. Kto chce, donesie kvetinku, čokoládku, kto nechce, nedonesie nič. Osobne by som dar typu pandora vrátila rodičom.
Inak za mňa - hrnčeky, vankúše s fotkami, zarámované fotky, fotoknihy nie. Rovnako tak mydlové kytice, korálkové náramky, kľúčenky, prívesky, tašky, ceduľky, zrkadielka a magnetky s nápismi 'najlepšia učiteľka Evička' a iné 'somariny'. Zbytočné lapače prachu.

dominikamacakova
24. máj 2024

Darčekový kôš nejakých kvalitných potravín napríklad.

sense
24. máj 2024

Moja dcéra síce nie je 9 ale "lúčila sa" 2x.... V prvom prípade malovali obraz, plus "homemade" kniha., v druhom pripade mali prepravu ktorú po maľovali a každý do nej doniesol "homemade" naplnení pohár, každý podla svojej voľby cukríky, oriešky, džem, med, čaj atď a ešte fľašu s podpismi deti... Žiadne skladania na šperky, dovolenky, ani váze sa nekonalo

19daniela90
24. máj 2024

Náš končí iba MŠ, ale učiteľkám sme kúpili lístky do divadla. Do mesta prídu Radošínci. Podľa mňa darček pre každú p. učiteľku.

draculla
autor
24. máj 2024

@nikaeli toto jw priama rec ohladom darov. Aj mne pridu zbhtocne lapace prachu a ucitelia ich aj tak uz nemaju kam doma dat, aspon podla mna. Dakujem