Koncoročné známky na strednej škole a prihláška na vysokú školu

judrdock
6. feb 2024

Je potrebne doložiť koncoročné vysvedčenia z predošlých ročníkov SŠ k prihláške na VŠ, alebo sa to dokladá až po maturitnej skúške? Resp. sú súčasťou maturitného vysvedčenia?

julka188
6. feb 2024

@judrdock Doklada sa uz na prihlaske, za stvrty rocnik sa posiela dodatocne s maturitnym vysvedcenim.

judrdock
autor
6. feb 2024

@julka188 ako si dokážem stiahnuť kópie týchto vysvedčení?

cosmic_origin
6. feb 2024

@judrdock Vážne chcú koncoročné vysvedčenia, nie len školou overené známky koncoročných vysvedčení, lebo to sa vypisuje do prihlášky a dáva podpísať niekomu v škole. Potom sa už iba po maturite posiela notárom overená kópia maturitného vysvedčenia.

veronikam33
6. feb 2024

Ja som prikladala iba vysvedčenie z 1.2.3. ročníka a maturitné vysvedčenie, museli to byť úradne osvedčené kópie, takže určite nie stiahnuté z netu. Ak ich nemáš musíš si ich vyžiadať v škole kde si študovala, je to za poplatok a majú na to asi 30 dni.

judrdock
autor
6. feb 2024

@veronikam33 @cosmic_origin nestačí teda ak si požiadam o odpis vysvedčení na našej škole? Pýtať si osvedčené kópie mi príde ako zdlhavý proces a v prihláške to ajtak chcú iba elektronicky poslať

veronikam33
6. feb 2024

No odpis vysvedčenia áno, myslela som to tak, že nie iba niečo stiahnuté. A neviem, ja som musela posielať elektronický aj poštou, musela som mať overené kópie.