Ahojte, potrebovala by som poradiť.. Som prváčka na strednej a mám celkom veľkú absenciu. Mám vymeškaných už 217 hodín, s tým, že počas školského roka som mala úraz, kvôli ktorému som v škole veľa chýbala. Počet a hodnoty známok sú v poriadku. Ak by ste niekto vedeli, či už je môj počet vymeškaných hodín na robenie komisionálnych skúšok, prosím vás, napíšte mi to. Vopred ďakujem za všetky odpovede.
@bianka_t my sme na skole mali 20% absencia a už boli komisionalky a pozeral nám to triedny ze koľko komu čo vychádza.. spolužiačka mala tiež zdravotné problémy a dlho bola doma a musela ísť bohužiaľ robiť a nebola nejaká zla ziacka takže si to rieš s triednym
@mimuska328 niekde je to od 30% vymeskanych. Ale ak máš dosť znamok, tak je možné, že vyučujúci môžu upustiť od KS. Je to aj o dohode.
@lukbe u nás to bolo veľmi prísne a len 20% a keď bol predmet len 1x za týždeň alebo každé 2 týždne o to horšie.. a boli teda dosť svine v tom ze nám to dali zrátať aj keď sme fakt vymeskali kvôli lekárovi alebo chorobe
@mimuska328 o príčinu zvycajne nejde. Ale robili sme to tak, že sa počítali percenta za každý predmet potom. Naozaj záleží aj od kazdeho učiteľa, on pozná žiaka, vidí prístup a známky.
ak mas prax tu si treba nadrobit cez prazdniny, ak mas dostatok znamok na uzavretie predmetu budu to akceptovat. urcite sa obrat osobne na kazdeho jedneho ucitela, uvidia ochotu a skor ti uzavru znamky popr. daju zadanie co spravit aby ta pustili dalej.
Pozri si váš školský poriadok, štandardne sa komisionalky robia keď nemáš známky a istý počet vymeškaných hodín. Ak by ti to hrozilo triedna by ti povedala. A hlavne ide o to koľko si chýbala z konkrétneho predmetu.