Pri akej absencii hrozia komis skúšky ZS 2.stupen? Akosi sa neviem nikde k tejto informácií dopátrať. Akurát som našla, že je k tomu vyhláška jednotná pre všetky ZS ale neviem to nikde nájsť. Ďakujem
30% z poctu vyucovacich hodin daneho predmetu za jeden polrok to bolo myslim
@lizatko1009 mňa zaujíma koľko to je.
@veronika_sk000 vdaka
Škola má dané percento absencie žiaka na hodinách. Niektorá ma 30% iná 25%
@lizatko1009 práveže, som čítala, že.ak ma toto škola danne, je to protizákonné, nakoľko to upravuje vyhláška, ktorá je nadriadena
@stvura ja viem ako sa počítajú percenta
Tak sa informuj na vašej škole
@stvura co si urazena? Tvoja odpoveď len kopírovala odpoveď
@veronika_sk000 a vysvetľujes mi tu ako sa počítajú percenta. Ja viem, čo ma škola uvedené v školskom poriadku. Ja sa pýtam, či upravuje školská vyhláška počet vymeskanych hodín. Jedinú vyhlášku čo som našla, upravuje podmienky, kedy sa môžu kom.skusky vykonávať ale počet absencii nie.
@lizatko1009 ja viem ako to ma škola. Len ma zaujíma, či to upravuje aj vyhláška
Tak sa riaď podľa školy, nepotrebuješ vyhlášku. U nás sa robia komisionálne len keď je to naozaj nutné a dieťa nemá ani známky ani nechodí do školy.
@januska12323 práveže, učiteľka syna tlači ale podľa.mna, nie je dôvod. Len sa chcem o niečo oprieť
Ešte je dosť času, ešte bude veľa chýbať?
@januska12323 predpokladám ze áno. A musím to uz začať riešiť, lebo sa mi nepáči prístup učiteľov k.jeho chybaniu-doskusavaniu a tlaku, ktorý naňho vyvíjajú
Zakon nic take neurcuje. Absencia sa "postihuje" vychovnymi opatreniami, nema to predsa nic spolocne s vedomostami. Ak je absencia neospravedlnena, tak tam je urcene, ze pri akej absencii je skola povinna hlasit to na socialku. Ale pri ospravedlnenej absencii nevznika predsa ziaden dovod na to, aby dieta robilo komisionalnu skusku, pokial naplnilo podmienky pre hodnotenie. A tie su jasne dane - minimalne dve znamky z predmetu (plati pre ZS).. Takze ak ma dieta dve znamky, cize podla zakona dostatocny podklad pre hodnotenie, tak nie je ziaden dovod na komisionalne preskusanie. Ak ucitel poda navrh na komisionalnu skusku, schvaluje ju riaditel, je to plne v jeho kompetencii. Vy mate pravo sa odvolat, ak ste si nie vedomi toho, ze je dovod na preskusanie. A je na tahu skola, aby odovodnila preco. Ak neexistuju dovody, tak nie je dovod na skusky.
Komisionálne skúšky sú len taká proforma... aspoň ja som za život riešila samú seba dvakrát cez komisionálky a obe deti tiež mali po jednej a v pohode. Bez stresu.
@stvura prosím ta, škola môže mať v školskom poriadku co len chce ale určite je zákon nadradenejsi. A odkiaľ máš, že to beriem drasticky?
uz nie je dana absencia percentami, je to vtedy, ked ucitel nema dostatocný počet znamok a nie nestaci jedna - dve znamky pri 5 hodinovej dotacii napr.
napr pri 2-hodinovej dotacii ma mat ziak 4 znamky, ked ich nema, je len na dobrej voli ucitela, ze hodnoti z mensieho poctu znamok
ak ma napr ziak v predmete ANJ iba dve znamky z nejakych projektov, napr, alebo za aktivitu a nejaku slovnu zasobu a ucitel nema ani jednu znamku z testu z nejakeho celku, tak ano, moze ziadat komisionalne skusky
ved ten ucitel vobec nevie, ci ziak ovlada ucivo daneho polroka, nemal si to ako overit, ked ziak na vsetkych dolezitych pisomkach, alebo skusaniach chybal
logicky je ucitel tlaceny do uzatvorenia znamky ziakovi, o ktorom nic nevie, lebo bol na par hodinach a dostal len nejaku znamku z projektu napr.
Hodiny vymeskane pre chorobu? A koľko?