Komisionálne skúšky

10. apr 2024

Pri akej absencii hrozia komis skúšky ZS 2.stupen? Akosi sa neviem nikde k tejto informácií dopátrať. Akurát som našla, že je k tomu vyhláška jednotná pre všetky ZS ale neviem to nikde nájsť. Ďakujem

lizatko1009
10. apr 2024

Hodiny vymeskane pre chorobu? A koľko?

veronika_sk000
10. apr 2024

30% z poctu vyucovacich hodin daneho predmetu za jeden polrok to bolo myslim

autor
10. apr 2024

@lizatko1009 mňa zaujíma koľko to je.
@veronika_sk000 vdaka

lizatko1009
10. apr 2024

Škola má dané percento absencie žiaka na hodinách. Niektorá ma 30% iná 25%

autor
10. apr 2024

@lizatko1009 práveže, som čítala, že.ak ma toto škola danne, je to protizákonné, nakoľko to upravuje vyhláška, ktorá je nadriadena

stvura
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
10. apr 2024

@stvura ja viem ako sa počítajú percenta

lizatko1009
10. apr 2024

Tak sa informuj na vašej škole

stvura
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
10. apr 2024

@stvura co si urazena? Tvoja odpoveď len kopírovala odpoveď
@veronika_sk000 a vysvetľujes mi tu ako sa počítajú percenta. Ja viem, čo ma škola uvedené v školskom poriadku. Ja sa pýtam, či upravuje školská vyhláška počet vymeskanych hodín. Jedinú vyhlášku čo som našla, upravuje podmienky, kedy sa môžu kom.skusky vykonávať ale počet absencii nie.

autor
10. apr 2024

@lizatko1009 ja viem ako to ma škola. Len ma zaujíma, či to upravuje aj vyhláška

januska12323
10. apr 2024

Tak sa riaď podľa školy, nepotrebuješ vyhlášku. U nás sa robia komisionálne len keď je to naozaj nutné a dieťa nemá ani známky ani nechodí do školy.

autor
10. apr 2024

@januska12323 práveže, učiteľka syna tlači ale podľa.mna, nie je dôvod. Len sa chcem o niečo oprieť

januska12323
10. apr 2024

Ešte je dosť času, ešte bude veľa chýbať?

autor
10. apr 2024

@januska12323 predpokladám ze áno. A musím to uz začať riešiť, lebo sa mi nepáči prístup učiteľov k.jeho chybaniu-doskusavaniu a tlaku, ktorý naňho vyvíjajú

akvi
10. apr 2024

Zakon nic take neurcuje. Absencia sa "postihuje" vychovnymi opatreniami, nema to predsa nic spolocne s vedomostami. Ak je absencia neospravedlnena, tak tam je urcene, ze pri akej absencii je skola povinna hlasit to na socialku. Ale pri ospravedlnenej absencii nevznika predsa ziaden dovod na to, aby dieta robilo komisionalnu skusku, pokial naplnilo podmienky pre hodnotenie. A tie su jasne dane - minimalne dve znamky z predmetu (plati pre ZS).. Takze ak ma dieta dve znamky, cize podla zakona dostatocny podklad pre hodnotenie, tak nie je ziaden dovod na komisionalne preskusanie. Ak ucitel poda navrh na komisionalnu skusku, schvaluje ju riaditel, je to plne v jeho kompetencii. Vy mate pravo sa odvolat, ak ste si nie vedomi toho, ze je dovod na preskusanie. A je na tahu skola, aby odovodnila preco. Ak neexistuju dovody, tak nie je dovod na skusky.

stvura
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
10. apr 2024

@stvura ja nehľadám navod, co mam urobiť. Ja sa pýtam na vyhlášku. Pisem ti to inak 2krat.

@akvi presne k tomuto záveru som sa dopátrala aj ja. Ďakujem

maialeo
10. apr 2024

Komisionálne skúšky sú len taká proforma... aspoň ja som za život riešila samú seba dvakrát cez komisionálky a obe deti tiež mali po jednej a v pohode. Bez stresu.

stvura
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
10. apr 2024

@stvura prosím ta, škola môže mať v školskom poriadku co len chce ale určite je zákon nadradenejsi. A odkiaľ máš, že to beriem drasticky?

zuzana76
10. apr 2024

uz nie je dana absencia percentami, je to vtedy, ked ucitel nema dostatocný počet znamok a nie nestaci jedna - dve znamky pri 5 hodinovej dotacii napr.

zuzana76
10. apr 2024

napr pri 2-hodinovej dotacii ma mat ziak 4 znamky, ked ich nema, je len na dobrej voli ucitela, ze hodnoti z mensieho poctu znamok

zuzana76
10. apr 2024

ak ma napr ziak v predmete ANJ iba dve znamky z nejakych projektov, napr, alebo za aktivitu a nejaku slovnu zasobu a ucitel nema ani jednu znamku z testu z nejakeho celku, tak ano, moze ziadat komisionalne skusky

zuzana76
10. apr 2024

ved ten ucitel vobec nevie, ci ziak ovlada ucivo daneho polroka, nemal si to ako overit, ked ziak na vsetkych dolezitych pisomkach, alebo skusaniach chybal

zuzana76
10. apr 2024

logicky je ucitel tlaceny do uzatvorenia znamky ziakovi, o ktorom nic nevie, lebo bol na par hodinach a dostal len nejaku znamku z projektu napr.

akvi
10. apr 2024

@zuzana76 na ZŠ stačia dve známky bez ohľadu na dotáciu, na SŠ je to rozdelené, predmet s dotaciou 1 hod týždenne treba minimálne 2 známky, predmet s dotáciou 2 a viac hod týždenne treba minimálne 3 známky. Toto je záväzné a škola nemôže vymýšľať teplú vodu.

zuzana76
10. apr 2024

@akvi to je mi jedno, ak raz neviem o tom ziakovi a o jeho pokroku nic, znamku neuzatvorim

zuzana76
10. apr 2024

@akvi resp ziakom nedavat robit projekty a podobne veci stiahnute z netu, tym padom nemaju ako ziskat znamku, ked stale chybaju, jedine test, pripadne skusanie

akvi
10. apr 2024

@zuzana76 to je chyba učiteľa, že má dieťa málo známok. Komisionálne skúšky musia mať dôvod a to, že ty mu nechceš uzavrieť známku, aj keď má splnený minimalny počet, tak porušuješ zákon. Už konečne by mali učitelia pochopiť, že môžu robiť len to, čo im zákon umožňuje.