Koľko rokov trvá školská dochádzka?

24. feb 2023

Koĺko rokov je školská dochádzka v špec. zákl. škole?
Viete niekto?
viem že sa ráta do toho aj odklad - ak napr. dieťa má rok odl. šk. dochádzku, tak chodí o rok kratšie do školy.
má niekto s tým skúsenosť?

palicka
24. feb 2023

10. Tak ako i všetkých. Ak ide o B variant, môže zákonný zástupca požiadať o vzdelávanie do 18 rokov

palicka
24. feb 2023

@palicka odklad sa do plnenia povinnej školskej dochádzky neráta. Kto ti povedal taku hlúposť? Ráta sa len absolvovanie, v špeciálnej škole, prípravného ročníka. Vtedy dieťa plní prvý rok PŠD

doriiis
24. feb 2023

Odklad sa neráta ak dobre viem....10 rokov je povinná školská dochádzka.Slovensky povedané do 1.rocnika SS.Pri predpoklade,ak niekto neprepadne

autor
24. feb 2023

@palicka riaditeľ špec. školy.... teraz neviem prečo by som mu nemala veriť alebo sa mi nezdá žeby sa riad. mýlil...

maciatkolulu
24. feb 2023

@palicka neviem ako na sk, ale v rakúsku sa ráta nultý ročník VSK. Ci nemysli to autorka...

autor
24. feb 2023

@maciatkolulu nemám na myslí Rakúsko - to ma nezaujíma...
Bavíme sa o Slovensku...
Riaditeľ mi jasne povedal, že veľa rodičov to nevie, ale v špec. škole sa ráta do šk. dochádzky aj odklad....
dcéra mala rok odklad a na vysv. jej píšu o rok viac ako chodí do školy....

maciatkolulu
24. feb 2023

Odklad, čo sedela v škôlke a nič? No neviem....

andrejka1974
24. feb 2023

Určite sa odklad neráta moja malá dva roky odklad plus prípravný ročník a píšu jej normálne že v škole je druhacka teraz a to normálne by bola už piatacka skončí neskôr mám aj kamarátku jej dcéra má teraz 18 rokov a je len teraz prváčka na strednej

autor
24. feb 2023

@andrejka1974 bavíme sa o špec. škole?

mtlc
24. feb 2023

Je jedno o akej škole sa bavíte. Zákon platí pre všetkých rovnako. Tu máš odkaz na školský zákon 245/2008 pozri si paragraf 19 odsek 2
https://www.zakonypreludi.sk/zz/2008-245
Tu sa dozvieš všetko, len musíš pozorne čítať.

andrejka1974
24. feb 2023

Áno v specialnej

palicka
25. feb 2023

Vravím to s ktorou, pán riaditeľ má značne medzery alebo ste sa nepochopili. Prípravný rocnik v bežnej škole - už neexistuje alebo prípravný v špeciálnej sa ráta ako prvý rok PŠD. Odklad sa neráta l ničomu, je to odklad.