Koĺko rokov je školská dochádzka v špec. zákl. škole?
Viete niekto?
viem že sa ráta do toho aj odklad - ak napr. dieťa má rok odl. šk. dochádzku, tak chodí o rok kratšie do školy.
má niekto s tým skúsenosť?
Odklad sa neráta ak dobre viem....10 rokov je povinná školská dochádzka.Slovensky povedané do 1.rocnika SS.Pri predpoklade,ak niekto neprepadne
@palicka riaditeľ špec. školy.... teraz neviem prečo by som mu nemala veriť alebo sa mi nezdá žeby sa riad. mýlil...
@palicka neviem ako na sk, ale v rakúsku sa ráta nultý ročník VSK. Ci nemysli to autorka...
@maciatkolulu nemám na myslí Rakúsko - to ma nezaujíma...
Bavíme sa o Slovensku...
Riaditeľ mi jasne povedal, že veľa rodičov to nevie, ale v špec. škole sa ráta do šk. dochádzky aj odklad....
dcéra mala rok odklad a na vysv. jej píšu o rok viac ako chodí do školy....
Odklad, čo sedela v škôlke a nič? No neviem....
Určite sa odklad neráta moja malá dva roky odklad plus prípravný ročník a píšu jej normálne že v škole je druhacka teraz a to normálne by bola už piatacka skončí neskôr mám aj kamarátku jej dcéra má teraz 18 rokov a je len teraz prváčka na strednej
@andrejka1974 bavíme sa o špec. škole?
Je jedno o akej škole sa bavíte. Zákon platí pre všetkých rovnako. Tu máš odkaz na školský zákon 245/2008 pozri si paragraf 19 odsek 2
https://www.zakonypreludi.sk/zz/2008-245
Tu sa dozvieš všetko, len musíš pozorne čítať.
Áno v specialnej
Vravím to s ktorou, pán riaditeľ má značne medzery alebo ste sa nepochopili. Prípravný rocnik v bežnej škole - už neexistuje alebo prípravný v špeciálnej sa ráta ako prvý rok PŠD. Odklad sa neráta l ničomu, je to odklad.
10. Tak ako i všetkých. Ak ide o B variant, môže zákonný zástupca požiadať o vzdelávanie do 18 rokov