Zdravím chcem sa spýtať či dávate aj vy svojim deťom po 50€ alebo aj viac na narodeniny,ja mám 14 ročného syna a až tak ho zas nemám potrebu premaznavat a nemám na to až robím frajerku zo seba ako môj priateľ pre svoje deti 🙂
Iba sa pýtam pretože vyzerám byť u priateľa ževraj
,, skúpa,, lenže ja som vyrastala od malička v rodine kde bola aj pokora čo je v dnešných rodinách cudzie slovo,proste bola som rada že som dostala len bonboniéru 😀🙂
Dcére 15r. nedávame peniaze no narodeninový darček je vždy vo vyššej hodnote ako 50 E /darček, torta, kytica ...atď,/
Peniaze dostáva od starých mám 50 - 100 e od každej, šetrí si, nemíňa na hlúposti, ale ak niečo chce platíi si "zo svojho", napr. knihy, výlety, rôzne svoje aktivity
50€ je dosť... U nás to bolo väčšinou tak ze 20€ od mamy a 20€ od otca 😀 žili sme spolu, aj rodičia majú jeden účet, ale tak aby akože každý dal niečo + bonboniera 😀 a ani mi nedávali každý rok € na narodeniny... Ako kedy, ved € mi vždy dávali aj cez rok keď som niečo chcela/potrebovala 😀 radšej som mala keď sme mali grilovacku alebo tak
Mám 15ročnú dcéru a vždy sa jej opýtam čo by chcela,teraz naposledy keďže rada kreslí si vybrala farbičky a akvarelové bloky za cca 50,väčšinou je to aj vyššia suma ale neprispievam a nekupujem hlúposti
Mne naši nikdy nedávali peniaze, väčšinou sme sa dohodli že čo chcem. Na 15 som dostala pripojenie na internet :D a ani ja deťom nemám v pláne dávať peniaze. Starý rodičia mi peniaze dávali aj stále dávajú (už budem mať pomaly 30 rokov) a dávali podľa možnosti, ale 50 eur to je tak posledných päť rokov možno.
Ja ako starý rodič dávam 15 ročnému vnukovi 50 eur na meniny, narodeniny, či na vysvedčenie ak je dobré, ale rodičia nie.
Rodicia mi nikdy nedali tak vela na narodky ale počas roka Ano.. napriklad som dostala same blbosti ale napriklad pred týždňom mi objednala mamka oblecenie drahe napr alebo mi kupili drahy novy telefon za skušky na maturite a tersz som mala meniny tak len daka drobnosť.. starka mi vzdy da 20€ meniny narodky na vianoce 50€ plus 50€ ked idem na dovolenku dava kazdemu vnucatu…a na maturitu som dostala od nej 200€ a od rodicov vodičak..😀 ale ako som sama zacala byvat su to take dary že mixer panvicu váha a tak😂
Ja mam este male deti. Takze kupujem ja, podla toho co aktualne potrebuju. A veru pri dnesnych cenach, to bude aj za 50€. Asi v tom moc rozdiel nebude, ci to kupim ja, alebo si vyberie dieta same co chce, ked to je v tej vyske. Co sa tyka sumy 50€, tak kazdy podla svojich moznosti. Pre niekoho je to malo, pre niekoho vela. Babka s dedkom davaju u nas po 100€ kazdej, odkladam a minieme na dovolenke.
Peniaze deťom na narodeniny nedávame, kupujeme dar. Finančne naklady od 50 do 1000€, podľa veku, čo aktuálne potrebuju, aké my mame aktuálne finančne možnosti atd.
Tak kedysi bolo vela veci inak,doba pokrocila a hodnota penazi je tiez uplne niekde inde. Mne 50e nepride vela a to nie sme nejaki milionari,ale bezna rodina s beznym prijmom. V aprili mal moj syn 15 rokov,dostal od nas novy mobil vo vyssej sume ako je 50e a od rodiny dostal cez 300e,ktore si vlozil na ucet a este sa ich ani nedotkol. Ved len ked ides niekde do restiky s deckami tak tam 50e nechas ani nevies ako. ja som este z doby ked som zarabala slovenske koruny a niekedy prepocitavam ze co kolko stoji keby platim korunami.😄 na moju 18tku sa mi rodina zlozila a dostala som 1000 korun . Boze to boli peniaze vtedy a ked si tak predstavim,ze som dostala 30e😄😄😄....
Ja mat 14, tak asi tuzim po iphone. Takze 50,- by si ma urcite nerozmaznala... ☺️ Ja sa snazim v ramci moznosti splnit priania, odo mna dcera vydranka mesacne urcite viac ako 50 + 50 ma vreckove (15 rocna)
Ja by som skôr sa opýtala čo si želá a dohodla sa s ním a niečo mu kúpila, samozrejme aby vedel aký máš rozpočet , peniažky by som dala ak si na niečo šetrí. A keďže má 15 rokov, určite vie v akej finančnej situácii ste a 50€ je podľa mňa dosť. Názor druhých by mal byť pre teba nepodstatný pretože TY vieš koľko môžeš dať.
Ja som od nasich nikdy nedostala peniaze a ani ja nebudem davat mojmu.
Nedávame dcére peniaze na narodeniny. Robíme jej oslavu s kamarátmi (priemerne to vyjde na +-250€), tortu (cca 50€) + darček(y) (tu neriešime peniaze). Peniaze dostáva od babiek a dedkov. 🙂
@marpel aj tak sa to veru da. Ono vsetko zalezi od toho, akym stylom sa oslavuju narodeniny. Ci sa robia oslavy, nie a aky je taky celkovy rozpocet rodiny. To je tazko podla mna nejak presne skatulkovat, kolko by bolo vhodne a kolko zas nie
Mam teda mladších.. 3,5 a 10 ročného.. Moji dostávajú na meniny a narodeniny darček v podobe zážitku, či výletu.
Peniaze nedávam. Počas roka vždy čo treba mu kúpime. Keď mu bol bicykel maly, kúpili sme hneď väčší. Keď sme videli, že sa v škole veľmi snaží a akosi dlho už poslúcha 🙈😂😂... Tak sme mu kúpili hru na xbox. Len tak vo všedný deň...
Aj my dospeli, si na národky dávame skôr darček v podobe pobytu, výletu...
No a keď robíme oslavu (staršiemu sme robili do 8 rokov. Potom ho zo nebavilo)
Tak torta a zorganizovanie oslavy bolo drahšie ako 50 eur. Tak už darček nedostával
@vikus17489 súhlasím 🙂, každý podľa seba. Bola otázka či dávame peniaze, tak som napísala ako to mame my. 🙂
100€
Tak každý asi podľa svojich možností nie?