Kolegynina 12-ročná dcéra je lenivá

lindus555
22. okt 2023

Ahojte baby kolegina má dcéru (12) poprosila ma či by som sa vás to spýtala ona nemá modrý koník a nemá na to čas sa tu prihlásiť tak ma poprosila jej 12 ročná dcéra si neplní povinnosti nič sa jej nechce len mobil nepomáha jej vôbec doma má prosbu čo má robiť s ňou bitka nepomáha ďakujem za komentáre 🙂

life123
22. okt 2023

Zobrať mobil... Aby sa naučila pomáhať.

bluka2
22. okt 2023

Ako vôbec niekomu napadne bitka 🤔 mne by napadlo zobrať mobil

4stanka4
22. okt 2023

@lindus555 nech vypne WiFi, zoberie mobil a kým neurobí co treba nedostane nič. Zase keď si ju tak naučila nemôže čakať ze to pôjde lusknutim prstov zo dňa na deň.

deti95060810
22. okt 2023

tiež slečny moc nechceli pomáhať..tak som povedala že kým neočistia zemiaky - nebude obed..napr.

lindus555
autor
22. okt 2023

@life123 brala nepomáhalo bolo jej to jedno

anjelicek26
22. okt 2023

Vypnut WiFi a nie hodinu dve ale pekne par dni.. bez milosti. Potom si sadnut a nastavit pravidla. To Si Fakt mysli,ze bit pubertiacku je riesenie🫣

bronkax
22. okt 2023

Bitka? To vážne...

januska12323
22. okt 2023

Lepšie ako zobrať mobil je zobrať nabíjačku, kým nespraví povinnosti môže si s ním akurát klepať po čele.

dejka77
22. okt 2023

@januska12323 To robim aj ja 😀.

deti95060810
22. okt 2023

@januska12323 🙂👍

syslik81
22. okt 2023

prestat obskakovat a nepytat sa - bud uprac alebo mas smolu ziaden tv laptom mobil .. wifina vypnut alebo zmenit heslo .. ja sa pamatam ze najhorsie co mohlo byt bolo ked sa mama prestala rozpravat - totalna ignoracia .. lebo sme nevedeli kedy vybuchne a tak sme lietali ako fredky

zobaka
22. okt 2023

bit dieťa? to nemyslíš vážne..

a čo také by chcela od 12 ročného dievčaťa?

arasidka123
22. okt 2023

@bluka2 no lebo keďže niekedy neboli mobily a podobne, jednu sme vyfasovali a hneď sa robilo...

sense
22. okt 2023

Zobrať mobil, zakázať TV, ak má vreckové zatrhnut aj to.
Zas nue je pomoc ako pomoc, co je myslene nepomáha? Nerobí vôbec nič ani svoju izbu ale sa od nej očakáva riadenie domácnosti a starostlivosť o surodencov

matullienka
22. okt 2023

@zobaka tak 12 ročne dieťa by určite malo mať povinnosti, či už vyložiť naložiť umývačku, povysávať byť, utrieť prach a udržiavať si izbu v poriadku je podľa mňa minimum.

Súhlasím vziať nabíjačky, vypnúť wi-fi, vziať Pc lebo ono to občas býva, že z jedného prejdú na druhé

kitycat
22. okt 2023

@lindus555 staci zmenit hesli na wifi kym nebudu porobene potrebne prace

tenerifka
23. okt 2023

vsetky co tu pisete o zmene hesla na wifi, to naozaj vase deti nemaju data v mobile?

kitycat
23. okt 2023

@tenerifka aj keby mali, tak myslim, ze sa to velmi rychlo dpotrebuje pro YT, IG, FB a tik tok akrivytach dnesnej doby

marcellka32
23. okt 2023

Blokujem mobil cez familylink...heslo nevedia...

anjelicek26
23. okt 2023

@tenerifka jasne, ze maju, ale kolko im to vydrzi, ked budu pozerat videa a pocuvat online hudbu... jeden vikend?

tenerifka
23. okt 2023

@anjelicek26 ja netusim....a vies, ze som rada, ze uz toto nemusim riesit? Dcera dostala prvy mobil v 12-tich, ked zacala na strednej (secundaria) a chodila skolskym busom....a to mala len na volanie, ak by nieco. Byt mamou maleho dietata v tejto dobe ale musi byt riadne tazke

anjelicek26
23. okt 2023

@tenerifka moji v 10 rokoch ked sli na strednu..maju to 50 minut autobusom... Tak hlavne kvoli hudbe.

macocha
25. okt 2023

@anjelicek26 no to je fakt, že sa dáta minú, ale čo potom? Necháš bez kreditu? Veď už reálne potrebuje telefonovať, keď napr. niečo sa stane, niekam mešká, niečo potrebuje... ak nie v 12tich, tak na strednej už určite áno. Viem, my sme to zvládli bez mobilov - ale dnes už sa ozaj očakáva istý štandard komunikácie. Nie že by ma to tešilo, ale taká je realita.

@tenerifka súhlasím a ešte pridávam: a keď je oproti domu reštika s free wifi, prípadne si dieťa vie ísť niekam na hot spot, tak menenie hesla obmedzuje viac rodičov ako tínedžera. Najmä v "smart domácnosti" 🙉

dadis
28. okt 2023

Kolegyna je asi tiez leniva, ked sa jej nechce ani len registrovat 🤣... teraz vazne, vsetci pubertaci su lenivi, treba si najst k nim cestu, pochopenie a nech ich ucie pochopeniu aj voci nam - ze ked nam s pracou aspon trochu nepomozu, tak potom mame toho vela my. Zakazy mobilov, wifi, hadky, bitky - nic z toho nepomoze..deti nas zrkadlia - ak ty nemas pre neho pochopenie, ze je unaveny a prave teraz sa mu nechce, ako chces od neho najst pochopenie, ze tebe sa nechce, nezvladas, nestihas?