Ahojte viete mi prosím poradiť nejakú knihu pre 13 ročné dievča? Ďakujem
Čo má rada ? Ja som si v tom veku išla klasicky Harryho Pottera, Denník princezny, Traja pátrači, Narnia a z jednodielnych sú pekné knižky napríklad Baletné črievičky od Noel Streatfield alebo Čarodejné šepkanie od Anny Dale čo mi prvé napadli 🙂 bolo to už dávno, takže sú to staršie knižky, ale myslím, že potešia aj dnes 🙂
Prvá strieborna kniha snov - obsah : Liv Silberovej sa po presťahovaní do nového mesta sníva podivný sen, v ktorom stretne štyroch chalanov zo svojej novej školy. Pozoruje ich pri temnom magickom rituáli, až sa náhodou ocitá priamo uprostred obradu. Chalani si ju druhý deň pamätajú zo sna a aj Liv sa od tejto chvíle začnú snívať zvláštne sny, ktoré sa zdajú byť také skutočné... , ja som túto knihu čítala ako 14 ročná a je to vlastne séria troch kníh a v jej veku podľa mňa veľmi pekná kniha ak má rada fantasy a romantické žanre 🙂
Doporučujem (mám za chvíľu 14) Twilight, Všetkým chlapcom čo som milovala a nejaké romány
Hry o život, Divergencia, Labyrint - moja 13r. dcéra číta takéto tínedžerské killovačky 😀
skus si hodit do google, knihy pre 13r dievcata.. ja som tak vcera hladala pre 10 rocne.. ja som v 13 frcala na remarqueovi a inych romanoch vojnovych :D kazdy nieco ine uprednostnuje .. no... :D
Ja som v tom veku čítala klasickú svetovú literatúru, bavila ma najmä ruská a francúzska. Čo som našla u starých rodičov...
Percy Jackson, Za trest trinásťročná,