Ahojte dievčatá,
mám dve dievčatá jedno 4 ročné a druhé 12 ročné. To 12 ročné sa trochu už zaujíma o sex. Pýtala sa má všeličo, ale ja by som bola rada keby jej to "vysvetlila" nejaká knižka. Prosím poraďte nejakú 🙂 ďakujem
... práve čítam recenzie.... radšej nekupuj, popozeraj niečo iné.... ja by som však volila skôr formu pokecu medzi vami, jednak vás to zblíži a hlavne dáš dieťaťu informácie formou, ktorá je vhodná a má možnosť sa ťa popýtať, ak nebude rozumieť 😉 veľa šťastia 😵
Skús pozrieť na knižných weboch, v internetových kníhkupectvách. Treba si čítať aj recenzie od čitateľov a ak sa pre nejakú už rozhodneš a kúpiš, najskôr si ju sama prečítaj, aby si vedela, čo a ako tam vlastne píšu.
Ale na tvojom mieste by som volila priamy, otvorený, "ženský" rozhovor s dcérou. Je to možno trošku nepríjemné, ale podľa mňa vás to môže veľmi zblížiť. (Moje dievčatá sú ešte na takéto rozhovory malé, ale veru som nad tým už rozmýšľala, ako im to vysvetlím, keď príde ten čas, a úprimný rozhovor z očí do očí sa mi zdá najlepšia voľba.) 🙂
Ahoj, moja má takmer 11 a o všeličom sme už spolu hovorili...vie, že sa ma môže čokoľvek opýtať a ja jej veku primeraným spôsobom odpoviem...určite by som to nenechávala len na knihy /ak už, tak len na doplnenie vedomostí/...ak jej neodpoviem ja ako mama, bude sa pýtať inde a to by som nerada...ani knihy, ani časopisy, ani kamarátky a ani učitelia v škole nenahradia rodiča 😉 a ako bonus to ešte buduje náš vzájomný vzťah a dôveru
to uz nepredavaju bravo? 😀 bo ta nemecka verzia vysvetlovala snad uplne vsetko, bez cenzury 😀
normalne o tom hovorit,co je na tom...sak je to len sex. Tak aspon bude mat doveru a ked bude mat s niecim problem tak pride aj sama. Knihy su proste divne,keby mi da niekto do ruky knihu a je to nieco ine ako anatomia,tak by ma asi porazilo. Sex je aj o tom,aby sa o nom hovorilo.Ked sa o tom nebudete bavit,je dost mozne,ze sa potom o tom nebude vediet bavit ani so svojim buducim partnerom a povedat, s cim ma problem,co chce a aj co nechce.
@lenkafajdikova zaregistruješ sa a ako prvé založíš dve témy, kde prvá je o tom, ako sa tvoje 4 ročné dievča chytá v rozkroku a druhá o tom, ako sa 12 ročná zaujíma o sex.. divné.
K veci - rozhodne by som volila radšej rozhovor, aj keď je to nepríjemné, ale aspoň bude vedieť, že sa na teba može obrátiť.
@adeala vies ako, treba novy nick..ked uz ten @leuskafojtova nikto nebral vazne 😝 to boli podobne exkluzivne temy 😀
@hviezdicka111 nie je to ale tak trochu pedofilné? Takto rozoberať detskú sexualitu zo srandy mi príde fakt úchylné.
@adeala pozri si, ake temy tu zalozila leuskafojtova a co stihla tato...mne to tiez niecim nie normalnym zavana....
@hviezdicka111 no práve pozerám, ja neviem, možno by sa na to už admin aj mohol pozrieť? veď sú tu všade fotky detí..
@snopkulka ja som tu knihu pozerala v pantha rei ale cisto zo zvedavosti ale tu knihu by som dietatu nekupila...
@hviezdicka111 ty kks fakt, teraz to pozeram, je to divne..
@mawka no...este dokonca ta osoba - teda na 90% ta, kedze stale ide o podobne blbosti, tu pisala aj pod nejakym inym nickom..ale ten uz asi nenajdem....ako mozno fakt sa mylim, ale skor ma to taha k moznosti, ze nejde o realny problem, ze to nepise ziadna mamina, ale skor nejaky uchyl...
@hviezdicka111
@mawka stále to može byť akože "sranda" - takí 13 roční puberťáci sa bavia na všeličom, ale tiež to už možu byť fakt nasimulované situácie, aby mu maminy písali príbehy ako aj ich deti robia to isté atď.
No skús jej to vysvetliť ty , ale aj tak sa to učí v 7. ročníku 🙂
Ahoj, skús túto: http://www.martinus.sk/?uItem=75003 😉