Keramický verzus kovový zubný strojček

silva2305
22. nov 2017

Ahojte, mojej 13 rocnej dcere budu davat zubny strojcek. Rozmyslali sme nad keramickym, pretoze sa nam zda menej napadny a kedze dcera neni velmi nadsena z toho ze bude nosit strojcek , tak sme mysleli ze tymto ,, menej napadnym,, strojcekom by sme to trocha poriesili. Ked sme sa pytali lekara na ten keramicky strojcek, tak povedal ze jeho nevyhody su v tom ze asi po mesiaci trocha zozltne a zamky su vacsie ako pri kovovych. Chcem sa opytat ci teda ma niekto s tym keramickym zubnym strojcekom skusenosti, ci ma nejake este nevyhody oproti kovovemu. A i teda len radsej nemame dceru prehovorit na ten kovovy. V okoli nasi znami maju vsetci skusenosti len s kovovym zubnym strojcekom. Dakujem

tajalanka
22. nov 2017

Ahoj,
mne teraz davali dole strojcek a mala som priesvitne zamocky /ale uz som dospela/ a mala som ho trosku dlhsie ako keby som mala kovove. Ten kovovy trochu rychlejsie napravi tie zubky a je pravda ze je aj odolnejsi na odlepenie a pod. Tie drotiky, ktorými sa spajaju tie zamocky su aj tak kovove, takze je to trosku vidiet. Je tiez pravda ze tie biele zamocky su viac nachylne na zmenu farby a hlavne jedla ktore farbia napr. kurkuma a pod. Ak chce dcerka mat kratsie strojcek tak je asi lepsi ten kovovy, a vacsina zubarov dava aj take farebne gumicky, a detom sa to paci. Aspon co som videla ked som chodila na kontroly.

sissy27
22. nov 2017

@silva2305 dcére dali teraz dole klasický kovový, inak žiadna trauma, náhodou decká sa tým teraz celkom dobre bavia kto má aké gumičky a kto vymyslí zaujímavejšiu kombináciu. Ale čisto zo zvedavosti som sa pýtala zubárky aj na ten keramický a povedala, že s ním nerada pracuje, pretože nie je tak pevný ako kovový, láme sa, zámky sa často odlepujú, atď.

sates
22. nov 2017

Tiez som nosila strojcek, podotykam uz som dospela, mala som kovovy, nakolko som sa tiez rozhodovala medzi keramickym a kovovym. Som rada, ze som sa nakoniec rozhodla pre kovovy, pretoze mi urychlil celkovu liecbu o necelu polovicu. Skutocne som strojcek mala mat 2roky a po 1 roku aj 2 mesiacoch mi isiel dole. Dcerke odkazujem, ze to nie je nic zle, ine, nech sa neciti inak ako ine deti, pretoze v dnesnej dobe je to stylove a podotykam malo kto si dovoli mat strojcek nakolko su to neskutocne palky, takze moze byt hrda. Na kovovych sa pekne daju menit gumicky kazdy mesiac a farieb je od vymyslu sveta.

stare_pysky
23. nov 2017

Drevený

poluxka
1. sep 2018

@silva2305 mam asi mesiac dolu keramicky... mala som ho mat 2 roky, aj som ho tak mala... nevyhoda pre mna, ze bol drahsi ako kovovy, inak nevidim ziadne... vsetko drzalo ako ma, nebol s nim najmensi problem... akurat tie zamky na keramickom idu udajne na konci horsie dolu... a najvacsia vyhoda, ze ho tak nevidno, kovovy by som si teraz v dospelosti nikdy nedala😁... za mna dobra volba a spokojnost.

leiiiy
21. nov 2018

@tajalanka to kde si ma to prišla...
Neupravujé náhodou drôt posúvanie zubov?
Zámočky je jedno aké máš

conta22
13. sep 2024

@poluxka ahoj mohla by som sa spýtať ako prebiehali kontroly pri keramickom strojčeku? Vymieňal sa na každej ten oblúk spájajúci zámky alebo nie? Ďakujem