Kedy ste sa začali učiť na maturitu?

horseclipseduck
3. júl 2023

Ahojte, viem, že je to ešte skoro, ale aj tak by som sa chcela prosím spýtať, kedy ste sa začali učiť na maturitu? Lebo niektorí sa už začínajú učiť cez toto leto... ja si chcem cez leto oddýchnuť :D
A to škola nám dá maturitné témy/osnovu z jednotlivých predmetov?? Vôbec neviem ako to funguje.. lebo neviem presne aké témy sa budeme musieť naučiť..
Ďakujem veľmi pekne za odpovede ♡♡

trema
3. júl 2023

nam dala skola temy, vo 4. rocniku sme vsetko opakovali, ja som sa nejak extra neucila

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
salamistka
3. júl 2023

voľakedy každý v triede dostal jednu tému a tú vypracoval aj pre ostatných...teraz už to funguje tak, že si proste opakuješ ten predmet, z ktorého maturuješ, na gymnáziách sa na seminároch, ktoré sú väčšinou posledné dva roky, preberie všetko, čo k maturite budeš potrebovať....učiť sa cez leto je ešte skoro, dovtedy zabudneš....ja by som začala po troške dva-tri mesiace pred maturitami a cez maturitný týždeň by som už len opakovala

terry2003
3. júl 2023

@horseclipseduck chcela som pôvodne vo februári, ale napokon som sa učila iba cez maturitný týždeň

cookie29
3. júl 2023

no v prvom rocniku strednej skoly. potom pred maturitami ide len o opakovanie.

zuzinka888
3. júl 2023

Okruhy tem syn dostal asi dva tyzdne pred maturitou- teraz to bolo 1x.co to zaviedli a ucil sa odvtedy. Samozrejme cele 4 roky priebezne.

jahoda34
3. júl 2023

@horseclipseduck ahoj, my sme dost opakovali aj na hodinach s ucitelmi v 4.rocniku. Sjl a mat sme zacali od januara, anj sme tak cely rok a obcianku sme nestihali cize sme este preberali, takze to sme sa ucili sami. Temy vam daju to sa neboj, nam dokonca na sjl ucitelka dala aj vypravovane temy uz takze sme to nerobili my, ale viem, ze niektori to mali aj tak, ze tie temy vypravovavali spolu a podobne. Prazdniny si uzi, ked tak si daj jeden den v tyzdni, kedy si nieco pozres, ak mas z toho stres. 🙂 vela stastia

svokrinjazykmonika
3. júl 2023

@horseclipseduck asi mesiac pred.

helcanw
3. júl 2023

No na gympli sme mali semináre z predmetov, ktorých sme chceli maturovať už voliteľné od 2rocnuka, kde sme preberali učivo naviac od bežných hodín a veľa z toho boli rovno témy maturitných otázok. A potom môj rozvrh už v 4 rovníku bol tvorený len z voliteľných predmetov na ktorých ne cely rok venovali pozornosť maturitnými témam, takze počas celého štvrťaku som sa pripravovala a učili na maturitu 🤷‍♀️ za akademicky týždeň som témy len prebehla.

alison11
3. júl 2023

@horseclipseduck Podľa toho kde a akú šolu študuješ,mne na odevnej boli témy okolo toho čo sme sa učiliv 4ročníku a v 5tom keďže som chodila na nadstavbové z maturou a učila som sa všetko keďže témy som si vypracovala zo zošitou všetko sme mali v zošitoch a z toho boli otázky,tkaže keď som sa to učila ako sme to preberali som si témami už len opkakovala čo som vedela.

mb2021
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ivangeline
3. júl 2023

Cez ten tyzden. :D Ale ako od rana do vecera... s kamoskou.

patka06
3. júl 2023

Ja mám od maturity 30 rokov, učila som sa postupne od 1. ročníka SŠ.
4. ročník bol už oddychové opakovanie, akademický týždeň pre mňa dovolenka.
Dcéra teraz končila 1. ročník SŠ a snaží sa to robiť rovnako. Už teraz im hovorili čo bude potrebné na maturity a čo nie.

jeennyv
3. júl 2023

@horseclipseduck 4 rocnik bol opakovaci ozrejmovaci..ucila som sa cele 4 roky a pocas toho maturitneho klasicky na hodiny a skusanie, neviem ako to mali ostatni, ale my v stvrtom rocniku sme isli podla maturitnych otazok ucivo v maturitny tyzden som jedine anglictinu kuk teny, lebo po slovensky povies aj co nevies..na jednotky matura

vevesh
3. júl 2023

Cez akademicky boli majstrovstva v hokeji...a kedze sa mladencom darilo, ucit som sa zacala az v piatok🤪🤪🤪🙈🙈🤦‍♀️🤦‍♀️

kvetinka1918
3. júl 2023

@horseclipseduck 2 týždne pred som si pripravovala podklady a týždeň pred som sa učila

diewcatqoo
3. júl 2023

Cca 2 tyzdne predtym. Ale neucila som sa nonstop, normalne som existovala, chodila vecer von s kamoskami, do kina, na prechadzku a tak.
Na statnice som sa tiez zacala ucit cca 2 tyzdne pred. Ale tam toho uciva bolo kvantum, neporovnatelne s maturitou, takze tam som sa ucila dost intenzivne tie dva tyzdne.

ada12345
4. júl 2023

Dostali sme temy niekedy zac. 4. rocnika. A ja som si ich zacala vypracovavat niekedy na jesen. Ale napr. zo slovenciny nam pripravila poznamky na maturitu velmi pekne nasa slovencinarka.

konikmodry111
4. júl 2023

No ja neviem, ja som sa učila cely rok a na konci to bolo len o opakovaní 🤷‍♀️

elia22
23. júl 2023

Keďže som chodila na hotelovú, 5. ročník zo slovenčiny bol celý len čisto o opakovaní. Takte slovenčinu celý rok priebežne a 2 posledné pred maturitou som si všetky témy znova opakovala . Angličtinu som sa neučila resp. som si len prečítala témy deň pred maturitou. A odborne som sa učila cez akademicky. Ale ak ti mám poradiť začni sa učiť skôr, aspoň mesiac dopredu. To ti akurát vyjde na 1 tému denne z každého predmetu. Budeš mať toho menej a lepšie sa to naučíš a zapamätaš a nevudeš v tom mať taký veľký zmätok( aj keď stále bude veľký).Keďže ja som to s odbornými trocha podcenila a nezvládala som sa to naucit za týždeň. Ale taktiež to závisí od človeka, ako sa komu lepšie učí.