Môžem sa spýtať kedy ste dostali prvu menštruáciu? Alebo či ste S ňou mali nejaky trapas?
Ja v 11. Ziaden trapas nebol, bola som pripravena od maminy a dokonca to bola velka rodinna udalost 🤪.
Týždeň po 10tych narodeninách. Mala som biele kratasy 😂😂😂
V 12r. Trapas ziadny
2mesiace po 10tych narodeninach... Dostala som prva z troch sestier,mama bola dojata...v skole aj doma nas na to pripravili ,takze to bolo.ok 🙂 len otca nik nepripravil na kupovanie vloziek pre 4naraz menstrujuce zeny 😂😂😂😂👍 moje dcerky maju 2 a 6 a odmala su s tym oboznamene 🙂
v 15tich ako jedna z poslednych.
Ja som mala skoro 11 rokov a bola som druhá v triede, ktorá dostala menzes. Všetko som zvládala v pohode,keďže mám dve staršie sestry.
maloa som 14,5 a vyslovene trapas ziadny,a le nemala som po ruke vlozky, tka som pouzila servitky. esteze to nebolo hned tak silne, lebo som prave isla z intraku domov busom.
@sandytekely v 13 rokoch. Žiadny trapas, bola som pripravená. Mala som dosť informácií od mamy a staršej sestry.
Len si ešte pamätám, že kedysi boli také hnusné vatové vložky, ktoré boli strašne tvrdé, vždy som chcela hlavne Lidie, ktoré sú aj doteraz, len sa veľa krát ťažko zháňali. Keď sme ich šli kupovať, kúpili sme aj 10 - 15 balíkov, aby sme mali pokoj.
V 13,bez problémov,nijaké bolesti, nič, Na všetko ma vopred pripravila mama, čiže neprekvapilo ma to. Takmer hneď pravidelný cyklus, trapas žiadny.
10. netušila som poriadne o čo ide a musela som ísť do školy s tými mega vložkami čo cestovali krížom krážom 🙈
Jaj ja v 14 tích. Bola som v nemocke (meningitida) na izolacke, postaviť sa nemohla a bum menštruácia do toho. Akurát mama bola zamnou. Tak som plakala🙄🙄😂😂😂
mala som presne 11,5. bolo to cez vikend, kym sme boli s kamaratkami vonku. trapas ziadny. akurat som nenavidela to nosenie kapsicky v skolskej taske, v ktorej boli nachystane vlozky omotane hajzlakom 😂
Ja som to prvýkrát dostala dosť neskoro ,mesiac pred 15timi narodeninami.Bola sobota ,takže pohoda.Bola som šťastná jak blcha iked nie nadlho ,menzes slabunký o2 dní skončil a potom som ho pol roka nevidela.Doteraz mám stým problémy,ale našťastie mám 3 deti.
V 11 a pamätám si, že bol máj 🙂 bola som prvá v triede, strašne som sa hanbila...nepriznala som sa nikomu, ledva som mame povedala. Pár mesiacov na to sme mali hodinu prírodovedy a vtedy sme sa učili ľudské telo - rozmnožovanie a presne sme rozoberali menzes. Boli sme len dievčatá v triede tak sa učiteľka opýtala, že ktorá má menzes nech dvihne ruku a čuduj sa svete, polovička dievčat tú ruku nadvihlo :D veľmi ma potešilo, že v tom nie som sama. Od vtedy som sa konečne vedela otvorene porozprávať o niečom takom s kamarátkami
Tiez som nemala ziadny trapas, ked som dostala, povedala som to mamine a bolo.
V 10r 😁 mama nebola doma a ja som nevedela ani čo to je bola u mňa "skúsenejšia" kamoška a mi vysvetľuje že čo a ako. Tak som si nechala poradiť .. až po pol roku od začiatku ms som zistila že vložka sa nelepí na pišulu ale na gaťky 🤦😁😁😁 nevadí .. poďakovala som kamoške 😁 a ja že prečo je to všetko vždy mimo vložky ale logika veď na lepidle sa také množstvo neudrží 😁😁😁
v 13 rokoch a trapas som nemala žiadny, išla som s tým za mamou jej to povedať a vybavené
@sandytekely Mala som 12. Mama mi uz davno vsetko tykajuce sa ms vysvetlila - je ucitelka biologie - takze ziadne prekvapenie, ani trapas. Najskor som sa potesila, ze je zo mna uz zena, ale pri druhej ms ma ta radost rychlo presla😀😀😀
Mala som 11 rokov a dostala som to na telesnej výchove obliekla som si biele kratasky biele tričko a šli sme behať okolo školy chalani sa zdržiavali zamnou šuškali si a smiali sa ja som nechápala čo sa deje a až keď sme doutekali mi kamarátka vraví že som dostala menzes a mám celé kratase červené trapas na celý život
Ja skoro,v 10 tich.trauma do konca zivota😅
raz davno som sla v zime v buse a isiel s nami aj mlady muz s 4 (asi nie jeho) deckami, boli sa loparovat na snehu. najstarsie dievca malo biele oteplovacky a zial uz chudatko aj dosiroka porozpijanu krv zozadu medzi nohami, bolo to dost vidiet. ale zrejme jej nikto nic nepovedal, lebo bola vesela a bavila sa s ostatnymi detmi. ja som vtedy bola pubertacka a asi by som mala z toho traumu, kebyze sa mi to stane.
12, bola som doma a vedela som, že to pomaly príde tak v pohode
12...klen som nechápala prečo potom prišiel ďalší cyklus až o 3/4roka...😉
@sandytekely ja už ani neviem presne cca 6,7ma trieda na zs ale nič extra to teda nebolo a akurát som aj domov prišla čiže v škole ani nie😀 si pametam že spolužiačka dostala na SŠ na telesnej😁
Ja v 14. Mama má na to pripravovala,takže som vedela čo ma čaká. No nečakala som,že to dostanem u tety na prázdninách 🙈