Kedy pôjdu nekončiaci stredoškoláci do škôl?

20. feb 2021

Dobrý deň.
Poprosim nejaké skôr relevantné info alebo náznaky.
Alebo nemáte informácie, ti co pracujete v školstve.
Je nejaký predbežný plán cca?
Nie názory a tipy..
Prečo áno prečo nie..
Dakujem

janinah
20. feb 2021

Jediný,kto toto ozaj vie,je Boh. Ja dúfam,že aspon koncom mája.....

hettinka
20. feb 2021

Robím v školstve a nevieme nič. Zatiaľ len končiace ročníky. Dúfam, že aspoň po veľkej noci nastúpime už.

matkahelka
20. feb 2021

ti co pracuju v skolstve vedia to, co ty a ja. ved im Krajci s Mikasom nedavaju info skor ako sirokej verejnosti, rovnako to vedia na zaklade tlacoviek ako bezny plebs. ja na zaklade Krajciho, Matovicovho a Cekanovho vyjadrenia o nutnosti ockovania minimalne vsetkych rizik.ludi, sudim, ze tak ako minuly rok- niekedy v maji/juni.

hipuska
20. feb 2021

Katastrofa. Hlavne že v Tesco hlava na hlave! Jaaaaj, som zabudla, že sú antigen negatívni!

zuzanaete
20. feb 2021

@hipuska Ani to nemusia byt. Do potravin mozeme ist aj bez testu.

hettinka
20. feb 2021

@matkahelka uz ockuju od dnes všetkých učiteľov, aj tých, čo vyučujú druhy stupen a na SS. 2. dávka za mesiac + 2 týždne na vybudovanie protilátok, takze rátam o 1-1,5 mesiaca by mohli postupne otvoriť v červených okresoch aspoň.

matkahelka
20. feb 2021

@hettinka ja nehovorim o uciteloch, hovorim o starcoch a rizikovych ludoch (napr.onko pacienti). Co na tom, ze mladi ucitelia budu ocko, ked kazde piate dieta zije v spoloc.domacnosti so starymi rodicmi, alebo ma v rodine onko pacienta. Matovic sa par tyzdnov dozadu na TA3 vyjadril, ze kompletny navrat deti do skol nebude mozny skor, ako bude zaockovana rizikova skupina obyvatelstva. A Cekan to potvrdil minuly tyzden v rozhovore tusim pre SME.

hettinka
20. feb 2021

@matkahelka starší ľudia 75+ sa tiež už ockuju. Môj otec 75+ už 1.dávku dostal. Trosku pomaly to napreduje, ale termíny priebežne voľne su, už som objednavala dalších 75+ z rodiny. Okno- pacienti sú v ďalšej fáze. Mladší okno-pacienti pod 55 rokov by mohli prísť na rad po učiteľoch, alebo možno súbežne s nimi čoskoro...
Toez avizovali kloktacie PCR testy pre staršie deti ... takze myslím, že to smeruje k otvoreniu aspoň časti škôl.

hettinka
20. feb 2021

@matkahelka a to máš tak, dieťa do školy nesmie, ale po vonku s kamošmi behať môže... Aj rodič môže chodiť robiť do automobilky, alebo predávať v Tesco, kde sa premelu tisíce ľudí. Ten starých rodičov nenakazí? Len zo školy to dieťa donesie? Ide o to, že ak viem, že chodím medzi ľudí, tak nechodím na návštevu k rodičom. My bývame v 1 dome s rodičmi v oddelených bytoch, ale keď som ešte pracovala prezenčne v škole, nechodila som k nim do ich bytu, ani syn. Jasne, ak už bývajú všetci spolu, tam sa tomu vyhnúť nedá. Ale dúfam, že o tie 2 mesiace sa to postupne uvoľní, aj teplejšie bude...

matkahelka
20. feb 2021

@hettinka rizikovi su nad 65. a teda ti maju ocko v nedohladne. ved aktualne nie je zaockovana ani tretina DSS. kloktacie testy s ohladom na to, ze su velmi, velmi drahe su urcene pre vybrane skupiny deti- specialne skoly, margalizovane skupiny. To vcera v spravach bolo jasne povedane, ze to v ziadnom pripade nebude pre beznych ziakov. Pre tych sa uvazuje o kupe antigenov, ktore maju kratke testovacie tycinky a nie je potrebne zavadzat tycinku tak hlboko do nosa. Moja dcera je doma od oktobra, ale nerobim si ziadne iluzie, ze skor ako pred letom do skoly pojde. Bude to tak ako vlani- zopakovat ucivo, par narychlo zbuchanych pisomiek, aby mali viac znamok a koniec skol.roka.

gagik
20. feb 2021

Nikdy nepojdu do skoly, ani obchody sa uz nikdy neotvoria a ak ano ihned sa vsetko opat zatvori.

emilius03
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
hettinka
20. feb 2021

@matkahelka no môj syn tak isto, od októbra doma. On by nemal problém ani s klasickým antigenom. Že to nič nie je. A do školy ist chce, už je to veľmi dlho, čo sú doma. Hoci výuka u nás funguje, hodiny online majú. Ja som tiež od októbra doma... teraz by sme mali otvoriť pre štvrtákov školu.

Ale starí ľudia v DSS nie sú v styku so školákmi. A máš pravdu, mama je 65+ a zdravá a ona je kdesi v 8. fáze. Aktuálne prebieha tretia..,

sara07
20. feb 2021

@janinah tak ten určite nie

kaja01
20. feb 2021

Ja mám maturantku a už si myslím, že do maturity ani nenastúpia, teda ak budú maturovať.

loginexistuje
20. feb 2021

ak neotvoria skoly kompletne (len ozniska zatvorene) tak cele predsunutie ucitelov v ockovani pred staych a chorych bolo nezmyselne
tak ja dufam ze cim skor

kaja01
20. feb 2021

@loginexistuje Človek je chránený vakcínou 2 týždne po druhej dávke, t.j. 6 týždňov po prvej dávke a učitelia stredných škôl sa ešte nezačali očkovať.

loginexistuje
20. feb 2021

@kaja01 zdravotnici pracuju kontinualne bez cakania na dva tyzdne po druhej davke a asi neni pochyb ze su nepomerne viac ohrozeni virusom kedze priamo pracuju s nakazenymi

hettinka
20. feb 2021

@kaja01 ale začali, minuly týždeň. U nás sa SS pre maturantov otvárajú od budúceho týždňa. Niekde už otvorene boli, len my sme mali jarne prázdniny.

kaja01
20. feb 2021

@hettinka Tak škola, kde chodí dcéra sa neotvára, 80% žiakov je na internáte a internáty ešte ani len nezačali spomínať, že sa čo i len uvažuje o otvorení. Preto neviem, či vôbec budú mať možnosť sa vrátiť pred maturitou do školy.

hettinka
20. feb 2021

@kaja01 ano, internaty neotvorili. My mame žiakov z okolia, na internáte nebývajú.

matkahelka
20. feb 2021

@loginexistuje porovnavat zdravotnikov a ucitelov? zdravotnici distancne pracovat nemozu, ze ano? uz teraz, ked sa zacali otvarat skoly len 1.stupna, kopa ucitelov bola proti zo strachu, aj tu na MK som zachytila komenty od uciteliek, kt.sa jasne vyjadrili, ze v aktual.situacii do skol medzi deti nepojdu a nebudu ohrozovat svoje rodiny. moja dcera ma polovicu ucitelov nad 55 rokov, tych astrazeneca vakcinou neockuju. takze polovica z tych starsich pedagogov do skol beztak nenastupi a pojdu na PN zo strachu.

loginexistuje
20. feb 2021

@matkahelka tak ak nenastupia zo strachu nech najmu inych ucitelov mladsich zaujem bude velky vo vacsine regionov

hettinka
20. feb 2021

@matkahelka ucitelov nad 55 rokov ockuju tiež od minulého týždňa, súbežne s mladšími, len dostávajú očkovaciu latku od Pfizer.

kaja01
20. feb 2021

@hettinka
@loginexistuje
@matkahelka Všetci chceme aby sa deti vrátili do škôl. Všetci veríme, že deti do škôl sa vrátia, ale kedy sa otvoria všetky a pre všetky deti zatiaľ nevie nik.

nelca84
23. feb 2021

A odkial mame mat relevantne info ked to este ani vlada nevie? Zboznujem otazky pre vestecku gulu 🤦‍♀️