Na akú školu ma zoberú s 3 z matiky?? všetky ostatné predmety mám jednotky a asi 3 dvojky. 8 ročník som mala na vysvedčení len dve dvojky ale tento rok prišla nová matikárka a koniec so mnou
A uz vies, aku skolu mas zaujem? Gympel by asi bol trapenie, ale hocijaku SS mas podla mna realnu sancu.
So slabou matikou sa nebudeš trápiť len na gympli ale aj na technickej priemyslovke.
@simsalabim fuha rozmyslala som nad zdravotnou v kosiciach (zubny asistent alebo farmaceuticky laborant), potom uz len obchodna asi
@bxbyxcy Celkovo zdravotnícky smer, keď ti nejde matika nie je zlý nápad. Už len vybrať čo by ťa bavilo.
pedagog. má talentovky...
kľudne aj technika... na techniku bežne chodia aj trojkári ...
@bxbyxcy základná škola ti este nemusi urobiť bloky v tvojej ďalšej ceste. Zdravotnícky smer je dobrá voľba. Ale ja si myslím že keď máš z iných predmetov dobré známky a len matika je trojka a ešte s novou učiteľkou, tak problém nemusíš byt ty a tvoja hlava ale ucitelia a osnovy. Niekde v minulosti ti niekto znechutil matiku, alebo ťa vystrašil a už to šlo. Matika je veľmi ľahká lebo si tam netreba toho veľa pamätať. Stačí pochopiť princíp a ten si zapamätať. Je pravda že príklady sa nedajú naučiť memorovaním a tam môže byt zadrhel. Všade od teba chcú len zopakovat a naučiť sa naspamäť. Ale pri matike pamäť nestačí a treba cvičiť. Alebo počítať príklady. Potom to ide. Ja som mal trojky na základnej z matiky ale bavila ma fyzika. V ôsmom ročníku som šiel na fyzikalnuolympiadu tu som vyhral a šiel som na gympel bez prijímačiek aj s trojkami z matiky. Tam trápenie z matiky pokračovalo lebo učiteľ nevedel vysvetlit. Tak som sa začal učiť so spolužiakom a robili sme spolu príklady. Na maturite som urobil príklady z matiky na jednotku a mohol som ísť na techniku a užiť si niečo aj z tej fyziky. Bez matiky už totiž fyzika nešla vo vyššom učení. Záver: neriad sa číslom hodnotenia od ucitelky ale ber to ako výzvu a spočítaj dvakrát viac príkladov ako doteraz. Neboj sa, odborov bez matiky je dosť. Ale nejde ani tak o matiku ako o to, že by si mohla prelomiť zakliatie, do ktorého ťa dostal zlý školský systém.
Úplne všade ťa vezmú, ak urobíš prijmacky. Kvôli jedne 3 sa svet nezrutí.