Viete mi poradiť,kde by som našla voľné miesta pre žiakov na jednotlivé odbory pre šk. rok 2024/2025 na stredných školách,odborných alebo učilištiach? Ďakujem.
@teki1 https://www.svs.edu.sk/prehlady.aspx?sr=0
Sekcia naplnenost a moznosti studia, volne miesta tam mas, vyfiltruj si
@deti95060810 Ja mám pocit, že už neskoro.😔 Ďakujem veľmi pekne.👍
@deti95060810 Takže je ešte šanca na prestup,myslím medzi školami,študentov,nie deviatakov?
Ale aky prestup chces? Nechápem. To je už dieťa na strednej? Lebo, toho sa predsa terajšie prijímačky netýkajú. Upresni to
@teki Aj keď sa jedná o úplne inú školu, nemusí robiť prijímačky ale rozdielove skúšky a prestúpil by do toho ročníka, v ktorom aktuálne je. Čiže, to s terajšími prijim.nema nič spoločné. Úplne najlepšie bude, ak zajdes alebo zavoláš do školy a opýtas sa tam ako by to bolo. Treba potom podať žiadosť o prestup a tam ti povedia presne podmienky, ktoré je potrebné splniť
@teki1 musis to riesit s riaditelom skoly, do ktorej ti dueta chce prestupit. Povie ti ci musi rozdielove skusky a ake.
@teki1 ak mate vybratu skolu, skus napisat priamo riaditelovi. Nam takto umoznili prestup na dve skoly, z ktorych si dcera vybrala. Jedna z nich bola o takomto case, okolo prijimaciek, riaditelka povedala, ze to miesto podrzi, ak dame vediet do urciteho terminu. Nakoniec si to dcera rozmyslela. No o par mesiacov sme pocas prveho stvrtroku predsa len utobili prestup na inu SS.
@simsalabim Super,ďakujem za povzbudenie😉👍
@teki1 este chcem povedat, ze tieto miesta vobec neboli “volne” na stranke, takze tie info nemusia byt presne.
@simsalabim To mi je jasné😔 Vďaka za ochotu.
pozri Krajský školský úrad... tam nájdeš sekciu Volné miesta pre žiakov v šk. roku...
len to pozeráš ešte skoro - ešte len teraz začali prijímačky...