Kamarátka nevie, že čo ju baví

kikuskaa11
12. aug 2016

dobrý deň 🙂 moja kámoška mi rozprávala o jej probléme tak vám ho sem napíšem .
no ani neviem kde mám začať 😀
ide o to že moju kámošku od malička viedli k športu v čom je veľmi dobrá ale je hamblivá a tak ďalej hrávala futbal , volejbal ale nezapadala medzi ne lebo sa proste nezapájala k nim sem tam prehodila pár slov inak nič . Je pekná , chalani majú o ňu záujem čiže to nebude tým že by sa výzorom odlišovala . Ide o to že prestala športovať kvôli tomu že sa tam necítila dobre ,že tam boli poskupinkované baby a ona tam nikoho nepoznala. Ale stále mi tvrdí že aj keď je v športe vynikajúca že ju to nenapĺňa , tak som sa jej spýatala čo ju napĺňa a ona mi odpovedala spev a tanec. V tom som zostala zaskočená lebo nikdy nespievala ,nikdy netancovala a keď som sa jej spýatla či vie spievať odpovedala že nevie či vie a tancovať tak isto nevie či vie tancovať . Hambí sa predomnou spievať ,spieva si len keď je doma a tancuje tiež len keď je sama . Tak sa vás chcem spýtať ako má kámoška zistiť či vie spievať a tancovať ? Prečo ju baví toto keď od malička k tomu nemala blízko ? Myslíte že má nejaký skrytý talent alebo niečo ? Mala by pokračovať v tom čo ju napĺňa aj keď by v tom nebola dobrá ? prosím poradte mám ju hrozne rada a vela sa hádame kvôli tomu že máme odlišné názory za každý názor,koment,radu,.. ďakujem emoticon

mawka
12. aug 2016

zlatko a kolko mate rokov obe 😕 ?

kikuskaa11
autor
12. aug 2016

ja 15 a ona 14

kikuskaa11
autor
12. aug 2016

@mawka
ja 15 ona 14

mawka
12. aug 2016

no tak to potom asi riesit cez zakladnu umelecku skolu. nech tam ide na preskusanie a uvidi. tam moze chodit aj ako stredoskolacka alebo dospela, nie je problem. pripadne nejake centrum volneho casu, konkretne kruzky a vyskusaju si ju. lenze ked je hanbliva, tak neviem. chce sa venovat zrovna veciam, kde potrebuje byt tak trochu exhibicionista a showman.

janinah
12. aug 2016

kamoška nemá zdravé sebavedomie,na tom by mala popracovať,začať trebárs čítaním kníh o asertivite...skúste pohľadať pre ňu krúžok spev a tanec vo vašom okolí a tam u otestujú,prijímacie talentovky síce už boli v máji a júni,ale treba sa opýtať,zoberú členov aj teraz,ak majú málo apotrebujúpeniaze....a prosím,ťa,je to hanba,hanbí sa....

kikuskaa11
autor
12. aug 2016

aj keď v živote pred nikým nespievala ani netancovala ? a nevie či dobre spieva ?
@mawka

kikuskaa11
autor
12. aug 2016

@janinah
dakujeme za radu

sissy27
12. aug 2016

@kikuskaa11 tak kamoška očividne vie, čo ju baví... otázne je, či by to chcela nejak ďalej rozvíjať alebo jej stačí tancovať a spievať doma v obývačke... ono aj spev aj tanec sú záležitosti, ktoré sa väčšinou prezentujú verejne, či už na vystúpeniach, súťažiach alebo aj ako profesia... ešte nikto nedostal zaplatené alebo nikomu netlieskali preto, že to robil potajomky doma sám 🙂
kamoška nech si na nete nájde najbližšiu ZUŠ, prípadne sa môže učiteľky hudobnej v škole spýtať, nech jej poradí, na koho sa obrátiť... spev nie je len o tom, či ma to baví alebo či mám talent, je to aj drina a treba cvičiť, učiť sa pracovať s hlasom...
tanec - no asi v každom meste je niekoľko tanečných krúžkov, kam sa dá prihlásiť, väčšinou od septembra, treba porozmýšľať,aké zameranie by sa jej páčilo (spoločenské, latino, disco, hip-hop, street, show, jazz...) pri tancovaní ale treba rátať s tým, že to nebudú individuálne hodiny a takisto tam bude nejaký kolektív, s ktorým príde do kontaktu a mala by s nimi nejako spolupracovať...

kikuskaa11
autor
12. aug 2016

@sissy27
dobre ja len tak že či není divné že ju to začalo bavit len pred 2 rokmi ?
a je to moja kámoška čiže mám o ňu aj strach čo ak jej v ZUŠ-ke povedia že nespieva dobre a ju to zlomí ? ale na druhej strane ked ju to baví tak asi vie spievať nie ? ja vôbec neviem ☹

salamistka
12. aug 2016

nie každý má rád kolektív, niekto je radšej sám...ja by som ju nechala, ona sama najlepšie cíti, či sa tomu chce venovať naplno, alebo len vo voľnom čase...nie každý, kto vie spievať, sa musí zákonite stať spevákom alebo tanečníkom, možno tvoja kamoška po tom ani netúži, je jej takto lepšie, venuje sa týmto veciam len pre vlastnú radosť...povahu nezmeníš

kikuskaa11
autor
12. aug 2016

@salamistka
ona by sa tomu práve chcela venovať ale nevie či vie dobre spievať/tancovať a keď jej poviem zaspievaj hambí sa :/

kikuskaa11
autor
12. aug 2016

nevedeli by ste o niekom kto by jej povedal či vie alebo nevie spievať ? ked sa pred nami kamarátmi hambí

simca06022011
12. aug 2016

@kikuskaa11 tak to neries.. je dost stara na to aby sa rozhodla a robila co chce. Ak chce sportovat sama a nema rada kolektivne hry, tak moze ist na zumbu aerobic alebo jogu.. ja tiez napriek tomu ze ma nutili vlacit sa na basket a kade tade, uprednostnujem robit veci sama... ci vie alebo nevie spievat to je jej vec, ked bude chciet aby to niekto hodnotil, tak sa opyta sama... ;) alebo sa prihlasi do superstar a padneme na zadok :D

kikuskaa11
autor
12. aug 2016

@simca06022011
haha :D dobre no

sissy27
12. aug 2016

@kikuskaa11 no vieš, keď idem v aute a spievam s cd-čkom, tak sa cítim ako horúci adept na cenu Grammy alebo tak nejak 😀 a aj ma to baví... ale realita je taká, že všeličo viem, ale spievať fakt nie 😀 😀 😀 ten spev by ale u nej mal ohodnotiť odborník, nie kamošky, aj keď možno tebe by sa zdalo, že spieva úžasne, tak realita môže byť iná... v superstar býva "hviezdna rota" a tam je vždy pár exotov, ktorým kamoši tvrdili, ako dobre spievajú...😅
a s tancovaním - pri dnešnom výbere rôznych štýlov v podstate čokoľvek vyzerá ako tancovanie, aj keď sa mi len nohy podlomia na opätkoch 😀
na tanečnú môže chodiť aj keď nemá až taký talent, je to proste pohybová aktivita, podstatné je, aby ju to bavilo... v niektorých kluboch sa robia aj akési talentovky, to v prípade, ak je klub zameraný na súťaže a potrebuje mať členov na približne rovnakej výkonnostnej úrovni, ale väčšinou stačí sa len prihlásiť a tancovať 🙂 Treba popozerať, čo tam v okolí máte 🙂
a nie, nie je divné, že len teraz zistila, čo ju baví, človek niekedy skúša celý život 🙂 ja som niektoré zaujímavé veci objavila až v dospelosti 🙂

kikuskaa11
autor
12. aug 2016

@sissy27
tak to ti ďakujem za tvoju odpoveď hihi

sissy27
12. aug 2016

@kikuskaa11 nemáš za čo 😀 ale fakt asi bude najlepšie nechať to na ňu, nech sa sama rozhodne a ide sa niekam ukázať, netlačte ju do toho... prípadne na tú tanečnú sa môžete prihlásiť spolu, bolo by to pre ňu možno ľahšie aspoň na začiatok...
ešte si spomínam na jednu príhodu z dávnych čias, bola u mňa kamoška, mali sme pustené rádio a ja som niečo robila v druhej izbe a počúvam, že hmmm aká nová verzia obľúbenej pesničky... vrátim sa do obývačky a kamoška spieva s rádiom, skoro som odpadla, fakt úžasné 🙂 o pár rokov neskôr sa dostala aj do top 10 v superstar a teraz sa pohybuje v zákulisí slovenskej hudobnej scény... spieva úžasne, ale nie je ten typ, čo sa rád predvádza na pódiu, tak svoje schopnosti využila takto 🙂

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz