Kam na strednú školu?

moonca_16
19. dec 2021

Ahojte,budúci rok idem na strednú školu a neviem sa rozhodnúť kam sa nasmerovať a čo bude pre mňa výhodnejšie...Mám vybratú buď OA-ekonomika alebo umelecká-grafický a priestorový dizajn...Našli by sa nejaké rady,skúsenosti,odporúčania?Vopred ďakujem za každú odpoveď.

beatrixx123
19. dec 2021

@moonca_16 ono je jedno asi kam na školu pokial nemáš taký cieľ že po škole chceš robiť presne to iste čo aj vystudujes, nie že to zoberieš v zlom viac menej ľudia čo majú vyštudované ani to nerobia
Oby dve školy nie sú zle

zmrzlinka2021
19. dec 2021

@moonca_16
Dolezite je vybrat si aspon oblast, ku ktorej mas strach a co by si chcela v buducnosti robit.
Si studijny typ? Plánujes si spraviť vysoku skolu?Chces robit karieru?
Alebo si v niecom zručná a chces remeslo, byť živnostníčka?

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lauristrk
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
hebba25
19. dec 2021

@moonca_16 umelecká škola je veľmi náročná, priprav sa, že nebudeš mať takmer žiadny voľný čas. Je to hlavne o praktických činnostiach (návrhy, kresba, klauzury...) plus k tomu sa učiť. Spávať budeš chodiť až po polnoci. Ale pokiaľ ta to baví a napĺňa, určite si daj prihlášku.

tami231
20. dec 2021

Umelecká škola je super, ale náročná. Pokiaľ ťa to baví a budeš v tom naozaj dobrá, poprípade budeš mať známosti, nemal by byť problém nájsť aj prácu v obore, ale je to výnimočné. Vždy sa však dá zmeniť škole ked si to rozmyslíš

erika554
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sofia1
20. dec 2021

@moonca_16 umelecká super syn konci ten odbor teraz a ide na vs.sice učenia ma veľmi veľa ale on je spokojny