Zdravím, poraďte kam na strednú? V prvom rade prepáčte za anonymitu…
V prvom rade učím sa na 1,2 jazyky mi idu najmenej okrem SJL…anj sa naučím všetky poučky no vetu nevyskladam za nič 🤦🏼♀️Ruj má celkom baví hovoriť no je tam tiež toho dosť…najviac má baví hrať športy, niekoľko súťaži mám za sebou hádzaná, florbal, basketbal, volejbal…a hudobná spievať viem taktiež niekoľko vystúpení (ľudovky), spievanie na všelijakých slávnostiach …hrám na husle už 7 rok, tam má taktiež bavia len ľudovky a čardáše ale pri tomto som si vedela predstaviť len raz za čas hrať dakde na svadbe ale myslím si že skôr má baví spev keď už…hudobný sluch mám…od mala mám sen byť kriminálnou policajtkou, vyšetrovateľkou, riešiť vraždy ….no len je jediný problém že chcem mať rodinu aj deti, mať pokojný život a nechcu má nikto tak ako keby “ pustiť” pretože je to strašne rizikové povolanie…baví má čítať kriminálky, pozerať, strielať zo zbrani…stredná škola policajná nieje..tak som rozmýšľala nad hasičskou ale v blízkosti mame len hasičského technika čo je dačo ten typ že po firmách chodiť a kontrolovať hadiece prístroje …ale da sa tam spraviť dačo nad a bola by som hasička ale taktiež by som povedala že ešte viac rizikové by to bolo…vojačka sa mi tiež ľúbi len to by som musela dochádzať dosť…páčia sa mi take rizikové povolania..ale je to ťažké keď si predstavujem taký “normálny život” rodina, deti …potom práca !
Rozmýšľala som aj nad zdravotnou tam je jediný problém to že keď má aj niečo boli čo i len zub, mám problém ísť ku doktorovi…radšej skapem ako ísť tam…bojím sa doktorov, všetkých, nedávno som mala problémy s ľadvinami tak som bola strašne dostrašená že by dávali cezomňa hadičky a neviem čo všetko ešte..našťastie všetko dopadlo fajn…taktiež som rozmýšľala nad stavebnou a odbor architektúra…no to nevem či by ma nejako bavilo lebo rysovanie moc nemusim…gymnázium nechcem, chcem byť za niečo vyučená a som podnikateľsky typ bavilo by ma to ale dačo typu cukrár, kuchár alebo priemyslovka nieje mňa…predsa dáke známky mám…ďakujem každému za radu ❤️A želám krásny deň!
@kofa77 nebolo by to zle, mám veľa skúsenosti z deťmi, len som “nerváčka”, a jedine čo by má tak že bavilo tak tá hudobná a telesná…tak že kvôli tým nervom skôr nie inak by to nebolo dajako zle, no ďakujem za odpoveď 🤗
Presne, aj mne napadla pedagogicka - bavi ta sport, hudobna, spev, presne tam by si to vsetko vyuzila. Akurat teda pri tej pedagogickej - vies si predstavit pracu s detmi?
@zuz1177 ja som taká “velitelka” vždy len tie pevne nervy mi chýbajú…mám rada deti, veľa skúsenosti, bola som strážiť, kočíkovať nespočetne veľa krát..súrodencov mám mladších..zabávam takze aj viem len je to z toho smeru s tými nervami ťažké, som dosť vybušna..samozrejme viem sa kontrolovať len neviem či v tomto by som sa tam hodila..
si mlada, tak nervy na deti mat este nemusis😉, to by prislo.
navyse skola by pre teba bola bez namahy, tam sa nejak jazykom, matike az tak nevenuju a v tom ostatnom by si bola za hviezdu. a po skonceni vobec nemusisi ist hned do skolky, mozes ist na VS, mozes ist na pomaturitne studium-policajna skola-to keby ta to stale drzalo...
@kofa77 mňa to drží stále policajti…take krasne povolanie..chrániť a pomáhať…keď si to tak vezmete tak aj oni sú ako keby taký učitelia pre dospelých…na vysokú si myslím že nemám, možno sa podceňujem..vravia že mám ostatní no neviem, už teraz sa mi noc nechce učiť😂lebo sa väčšinu veci byflím..čo sa mi páči a zaujima to si viem zapamätať…to čo nie, typu geo a dej tak to vôbec 😂
Chcem dodať ešte že som extrovert, a väčšinu veci typu podujatí…organizujem alebo som teda zvyknutá byť taká “hlavná” tam byť
a na tu strednu policajneho zboru teda nechces? ak mas sen, chod za nim, mas len jeden zivot, teraz si hlavu rodinou a detmi nemotaj, co ma prist pride...
Pedagogicka uz davno nie je iba o skolkach, su uz odbory aj zamerane na volny cas (animatori, zaujmove kruzky a pod.) a podobne. Skus si pozriet stranku takej skoly. Mozno ta daco oslovi.
Ahoj,
Mam vystudované BOZP a Technik požiarnej ochrany.
Ak chces, napis mi do sukromnej spravy.
Poradim ti.
@kofa77 stredná policajná nieje to je to..len je daka dopravná čo by som aj šla len že keby tam nevolí feťáci…inak problém žiaden nemám len toto že je to všetko tam s prepáčením odpad..
mas pravdu , pozeram, ze to su pomaturitne studia
Išla by som na gymnázium a potom policajnú, ale neviem či to je práca pre ženy možno niekde do kancelárie.Ak chces byť vyucena chod za kaderníčku, kozmeticku...známky nemáš zle, aby si študovala dalej.Architektura sama matematika, rysovanie a zase máš najlepší odpich z gymnázia🙂
Ak mám vychádzať z toho začiatku hudba, spev, šport tak pedagogika dobrá pracovná doba pre ženy s deťmi, prázdniny...ak by si chcela spravíš si vysokú môžeš učiť v ZUSke či spraviť si nejakú krúžkoch činnosť pre deti
Už ste mali v škole psychologické testy kariérny poradca?čo Ti tam vyšlo?
Môžeš ísť na zdravotnú rehabilitačný pracovník, výživa ...ináč dopravná priemyslovky je fajn moja spolužiačka robí v logistike má výborný plat, veľa ľudí okolo mňa robí v spedicnychbkamionovych firmách vyraďovanie vozidiel...fetaci budú všade aj na gymnáziu🙂
Na tvojom mieste idem na gymnázium a za tie 4 roky sa vyprofilujes porozmýšľas k čomu Ta ťahá...ale musíš pokračovať na VŠ...
Kamarátka je colnícka sedí na úrade v kancelárii o 15 padla a má kľud.A nejaká obchodná akadémia?to máš pre baby, ktoré nechcú mať remeslo v ruke taký stred, keď nechcú gymmazium
@luccija prepáčte že to poviem takto, ale mne obchodná príde taká pre 4.. a fajčiarky …taká dole
fajciarov mas vsade, aj hulicov 😀 od ucebnych odborov po top gymple
@kofa77 ale tam je až extrém to…ja chcem slušnú školu😂
Mam znamych policajtov, aj baby aj chalanov. Praca vysetrovatela v beznom pol.zbore nieje taka napinava ako to je v knihach, je to vela administrativy 🙂 Rozhodne to ale nieje tak ze by si sa kvoli vysetrovaniu musela bat o seba a svojich blizkych. Ak by si sa ale po case dostala napr. na prokuraturu a do tychto sfer, tak tam uz moze priharat.
Ak ta to tam taha, tak si vyber taku strednu ktora ta najlepsie pripravi na prijimacky a studium. Pozri si napr. studijny plan prveho rocnika a pravidla prijimaciek a tam hned zistis ze budes potrebovat hlavne dobru kondicku. A potom mat dobry vseobecny prehlad, aspon jeden cudzi jazyk bude vyhodou.
Ak by som bola na tvojom mieste, tam by som šla na pedagogickú alebo na gymko a potom by som šla na VŠ- učiteľ hudobnej výchovy. Ak hráš na husle, mohla by si pracovať ako učiteľ v ZUŠ.
@patus_2 🎻učiť myslím že by má to nejako nebavilo😂no ďakujem
Podľa mňa strašne spekulujes🙂ale máš ešte na to vek.Kto Ti nakukal, že na tých školách,ktoré sa tu píšu je odpad štvorkari, fetaci?
Na obchodnej akadémii sa dostane kto sa dobre učí prečo píšeš, že to je škola pre 4 karov a fajčiarov?veď ani nespraví prijímačky.Ja poznám ľudí, ktorí študujú farmaciu, medicínu a su fajčiari;)
Tak chod na športovú, keď Ťa baví šport
Pedadogika nie, lebo nemáš nervy na deti
Obchodná akadémia nie
Dopravná nie
Gymnázium nie
Zdravotná nie
Stavebná nie
Zostava Ti polygraficka a chemicka....ak chces architektúru musíš mať VS a, ak nemáš matematiku v maličku je to ťažká škola a roky driny.Ak by Ťa bavila matematika môžeš byť geodet a stavebná nepoznám geodeta, ktorý by mal nudzu o prácu.
Keby som sa mala znova rozhodovať idem na psychológiu, prekladateľského, alebo kozmeticka, fyzioterapeut a potom sama na seba robiť ľudí s problémami chrbtice pribúda a fyzio pod 30 eur na hodinu nenájdeš, zdravotná a maserstvo
Chod na pedagogiku a sprav si škôlku môžeš riadiť ľudí a deti vyuzijes spev, šport;)
Daj si stránku stredná pre mňa a hľadaj školy a odbory.
@kofa77 píše, že má 1,2 tak to nemôže byť s tými jazykmi tak zle.
V každom prípade, keď nemáš remeslo tak či tak budeš musieť pokračovať na VŠ, keď chces mať lepšiu prácu a príjem.Co Ti radia tvoji rodičia a psychologicka? moja dcéra robila testy nemala som od nich žiadne očakávania, ale presne jej vyšlo čo by chcela robiť aj jej typ osobnosti a predpoklady.Robili ste už tie testy?
Prilis si pracu policajtky idealizujes. Za prve, na vysetrovatelku musis mat VS (idealne pravo na PA). Zacinas klasicky na obvode (ak ta do PZ zoberu), riesis kradeze, fetakov, ukradnute auto. Robis na sluzby. Ak sa chces dostat na ine miesto (sen na "vrazdach ma takmer kazdy druhy), musi to to schvalit tvoj priamy nadriadeny. A ten na obvode väcsinou ma malo ludi, takze nema dovod ta pustat inam. Keby sa ti to aj po xy rokoch podarilo, robis sluzby, mas dosazitelnost atd. Tu si sprav test na predpoved studia, mozno ta to trochu nasmeruje: https://www.kampo.sk/predpoved-studia
vysetrovatelia na policii su vsetko mozne, pravnici ale najmenej😉
ale ano, idealizuje si tu pracu. ani tych vrazd tu nemame tolko, chvalapanubohu.
Autorka: obchodna akademia, dopravna, hotelova, gymnazium
@makova333 ďakujem za odpoveeď❤️
Najlepšie by asi bolo gymnázium a po dokončení sa rozhodnúť či šport, folklor alebo policajtka, ale aj tam treba urobiť psychologické testy, oni musia pokojne zvládať náročné situácie (často sa s dospelými jedná ťažšie ako s deťmi), podobne aj hasič.
pedagogicka? vies spievat, hrat na hudoby nastroj...