Ahojte, chcela by som sa spýtať na akú strednú školu mám ísť keď chcem ísť na vysokú študovať psychológiu?
gymnazium
Moja dcera je prvacka a isla z pedagogickej a spoluziakov ma zo vsetkych sš ake existuju. Gympel k tomu fakt nepotrebujes.
@fihatralala3 hocijaká škola s maturitou. Pred prijimackami doštuduješ predmety ktoré treba. Ak máš IQ tak je jedno akú strednú si vyberieš.
@fihatralala3 pýtala som sa raz jednej mladej psychologičky, z čoho mala príjmačky na Vš a povedala mi že občianska náuka a biológia. Celkovo je v psychológii naozaj veľa biológie, gymnázium ti dá dosť dobré základy. Áno, mínus však je, že na gymnáziu nie je psychológia, ale na pedagogickej sa toho až tak veľmi veľa nepreberie, čo by sa nedalo dobehnúť na vysokej škole.
@fihatralala3 od nás išla bývalá spolužiačka zo zdravotnej školy na psychológiu a v pohode sa dostala
moja je na pedagogickej asistent pedagoga maju predmet psychologia
@mauduska Ahoj, určite gympel. Ja som chodila na pedagogickú strednú, kde sme mali dvakrát do týždňa každý rok psychológiu, zo psychológie som aj maturoval s čistými jednotkami. Strašné ma bavila. Prihlásila som sa na psychológiu potom do BA na univerzitu Komenského. Prijímačky však neboli čisto zo psychológie. Psychológie tam bolo asi 5%. Boli prispôsobené gymnazistov, ktorí majú nejaky predmet-nauku (neviem ako sa to volá) kde sa učia o politike, geografii, majú trošičku psychológie, no, a za toto si získala body. Plus gymnazista dostáva navyše body, a to dosť, už len za to, že je z gymplu. Čize ak chces študovať psychológiu, je jediná možnosť ísť na gympel, inak prijímačky na VŠ neurobíš.
Ale skús sa ešte informovať na stránke vs kam by si chcela ísť študovať psychológiu. Možno sa to zmenilo a možno v Prešove alebo v banskej Bystrici sú prijímačky inak nastavené. K tomu, ja som ich robila pred desiatimi rokmi.
Možno aj na FB sa dostaneš do nejakej vysokoškolskej skupiny kde ti poradia. Skús 🙂
Jednoznačne gymnázium.
@fihatralala3 najlepšie gymnázium, ale dá sa z kazdej
@fihatralala3 na tvojom mieste by som išla na zdravotnú, nehovorím to pre to že to mám aj ja vyštudované a chcem len nejako zviditeľniť takéto školy, ale hlavne pre to že tam máš prax, prax s ľuďmi kde sa toho naučíš naozaj veľa. Už len napríklad vnímať všetko z druhého pohľadu, nie len z toho tvojho, naučíš sa že existuje veľmi veľa typov ľudí, charakterovo, povahovo. Uvidíš tam ako veľmi choroba človeka zmení, zničí ( tie psychické, psychiatrické hlavne). Naučíš sa ľuďom načúvať, naučíš sa ľuďom porozumieť, čo si myslím že je veľmi veľké plus pri odbore psychológia. Tak isto sa tam naučíš nejaké základy ako s ľuďmi komunikovať, ako sa dostať ku nim bližšie aby ti dôverovali. Tak isto sme tam mali predmety psychológia, pedagogika, etika ..
Určite gymnázium. Biológiu a Nosku (predmet z gymnázia) len tak nedoženieš. Som psychologička, mali sme len jednu spolužiačku z pedagogickej, zvyšok z gympľa.
gymnázium podľa mňa