Kabu

susienka07
21. okt 2023

ahojte, som prvacka na gympli a mame mat kabu a bojim sa, co sa tam bude robit, mohol by mi to niekto popisat, pripadne ake aktivity tam bol ak to niekto zazil. akoze strach nemam len sa nechcem strapnit pred celou skolou, dakujem za odpovede

marlenkamiska
21. okt 2023

@susienka07 myslíš imatrikulaciu?

simca06022011
21. okt 2023

Normálna party, slušne sme sa obliekli, nejaký príhovor bol, a potom zábava. S čím sa nechceš strapnit? Véd hádam.so.spoluziakmi sa poznáte, bavite, spýtaj sa.. co presne bude program, oblečenie, všetko sme riešili medzi sebou a zvyklosti vždy niekto zistil od niekoho z vyššieho ročníka:D

januska12323
21. okt 2023

Kabu? To je skratka niečoho?

martinkatinka
21. okt 2023

Nechcela som sa pytat prva, ale co je kabu?

nikaeli
21. okt 2023

Neviem, čo je 'kabu', ale ak je to spomínaná imatrikulácia, nemáš sa čoho báť. Vo štvrtok bola dcéra na imatrikulácii prvákov, ona je už druháčka a super sa zabavili. Pekná spoločenská tradícia 🙃 Stretli sa okolo piatej, mali večeru, DJ, prváci sa predstavili pripraveným programom a potom sa bavila celá škola aj s učiteľmi asi do desiatej, resp. ona prišla domov pred desiatou. Dievčatá mali väčšinou šaty (ale nie až také ako na stužkovej) a chlapci košeľu.

lindous
21. okt 2023

Pochopila som s pomocou googlu, že to je imatrikulacia… a teda to bude veeeelmi záležať od školy, takže starší spolužiaci ti povedia najlepšie, my sme to u nás vôbec nemali nejaké formálne ako spoločenskú večernú udalosť, ale bola to akokeby súťaž prvackych tried v rôznych vtipných disciplínach napr, dvaja musia prasknúť balón o seba pomocou svojich tiel a takéto “srandy”, normálne počas školského dňa 😅

susienka07
autor
21. okt 2023

@martinkatinka prijima prvakov do prveho rocnika

martinkatinka
21. okt 2023

@susienka07 imatrikulacia

januska12323
21. okt 2023

No tak to je imatrikulácia a každá škola má iné zvyky. Musíš sa opýtať u vás čo sa asi robí. Bývajú akože vtipné sútaže a potom nejaká večera, diskotéka.

jaja20
21. okt 2023

Ja som tam radšej ani nešla, lebo u nás na gympli boli strašne blbé disciplíny, ktoré každého strápnili, takže o to som nemala záujem.
A to bolo ešte v čase, keď neexistovali mobily a sociálne siete,teraz sa tie videá dajú dokonca aj šíriť.