Je skoro, keď má 14 ročná frajera?

kikinder
7. jan 2022

Je podľa vás 14skoro na frajera?

madeline1
7. jan 2022

@kikinder je to skoro, zial vela dievcat zacina v tomto veku, ale aj kedysi sa take nasli. Vzdy to zavisi aj od vychovy, od moralnych hodnot, ktore rodicia detom vstepuju a od vzorov, ktore deti v rodine maju...kazdopadne 14 je velmi malo, do dospelosti daleko...

h2
7. jan 2022

Áno.

cyberk
7. jan 2022

podla mna to nie je skoro, budme realistky, baby dospievaju skor, hormony sa buria
to, ze ci planuje aj sexualne zit, to je uz od vychovy si myslim

anjelicek26
7. jan 2022

Tak mať frajera je veľmi široký pojem. Držať sa za ručičky a chodiť spolu von je niečo iného, ako spolu spavat a veci tomu podobne.. Každopádne v dnešnej dobe ano, 13-14 ročne dievčatá už polovica frajera mala/má, vidím to u dcéry.. Tá má 15 a je už skôr výnimka. A ako písem vyššie, mať frajera a s niekým spavat v tom veku nie je to isté

thoughtfulweirdo
7. jan 2022

Záleží, čo znamená frajer 😉 ja som mala frajera v 12, chodili sme na kofolu držiac sa za ruky a pred domom sme si cmukli na líčko 😂 takže takého frajera kľudne aj v 14

misulka22
7. jan 2022

Ja som v 14 mala frajera.teraz mam 31 je to moj manzel a otec nasej dcery 🙂

sejbipi
7. jan 2022

Ja sama som mala v 14tich frajera. Je to skoro, viem podľa seba. Veľa vecí by dnes bolo inak, keby mám rozum dospelej ženy. Viac by som si vážila rodinu, samú seba, dnes mám iné hodnoty a zmýšľanie ako v detských sladkých 14tich. Ale človek sa mení celý život. Dnes máme spolu syna a v pláne je svadba🙂)

amelie22
7. jan 2022

@kikinder podľa mňa to je v poho... Ja som mala prvú lásku v 15.tich a to som bola z našej gympel triedy z tých pomalejsich, vo všetkom. Prvy pokus o milovanie v 16.tich. Nemám spatne pocit, že by som bola nevyzreta, nepripravená atď, boli to krásne roky. Všetko vyplynulo tak prirodzene. Mama bola z tých tolerantnejsich, ale ja som bola vždy zodpovedná, veľa sme komunikovali. Neviem si predstaviť že by mi rodičia niečo vyčítali, zakazovali... záleží na tom ako je dcéra vyspelá a čo za frajera to má 😄

mamina0078
7. jan 2022

Je rozdiel mat frajera ako detsku lasku a rozdiel mat frajera ako "dospelu" lasku... Na 1.nie je skoro ani v jaslickach na 2.je skoro.

kitycat
7. jan 2022

Hadam, ze sa drzia za ruky a bozkavaju stylom ze maju na seba prilepene usta a ina nic. Nevedia co by robili. Ani skoro ani neskoro by som povedala

20erika07
7. jan 2022

Kym len frajera... u nas maju aj po dve deti 14rocne 😩

ivik4
7. jan 2022

Tak ja som od konca 14tky mala 21rocneho priatela ,mala ho spoznala, nemala nic proti. Od 16tich som s nim cestovala po okolitych krajinach a byvala u neho castejsie nez doma . Mne nasi vzdy doverovali

belaanabela
7. jan 2022

Bratrancova dcéra má 12 a má "frajera" ok ' neriešim
Ale ze Amant má údajne 17r....ani sa nevyjadrujem!? 🤭🤔

janinah
8. jan 2022

@cyberk že má 14tka prsia a zadok a menses neznamená,že je aj psychicky vyspelá a pripravená na frajera,dieťa má mať detstvo a frajer v 14tich je vizitka výchovy a nemyslím,že dobrá

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
bennn
8. jan 2022

Je to skoro. Ale to neznamená, že ich máš rozdeľovať. ... Väčšine takýto vzťah nevydrží, hoc niektorým sa udrží aj niekoľko rokov. Aj u nás mali dievčatá už v 12tich vzťah niektoré, ale to boli vtedy také vzťahy, že maximálne si dali pusu česť výnimkám:D Ale dnes... dnes by som si nebol istý teda... lebo pripočítaj 1-3 roky, budú v 1.ročníku na strednej a tam také lážo plážo a ožieračky na lyžovačkách a podobne... nič iné v záujmoch tie deti nemajú.

janulka1802
8. jan 2022

Ak je to nevinné vodenie za ručičku, nemala by som s tým problém. Ak by to však malo mať sexuálny charakter, tak za mňa príliš skoro.

kepassa
8. jan 2022

Mam cochvila, 14 r dceru. Ma spoluziacku, ktora od12tich chodi s chlapcami. Za prveho frajera mala zaracha, rodicia s nou cele leto chodili a kontrolovali ju..nemyslim,ze stastne riesenie aj ked by som nevhcela byt v ich kozi. Bola prva z kolektivu, kt. sa zapalovali lytka. Inac pekna baba tak jasne,ze sa chlapci tocili. Moja je tiez velmi pekne dievca a chlapci sa poslednu dobu tocia ale ma inu povahu ako jej kamoska. Jasne,ze si uziva pozornost chlapcov, kamosov a vela sa o tom rozpravame a vie ako to funguje. Muz jej vysvetlil,ze prave to,ze je rozumna,da sa s nou pokecat, je taka aka je plus bonus je pekna v tvari, stihla,vysoka tak jasne,ze sa chlapcom paci a maju zaujem ale taki chlapci, kt.vidia,ze dievca ide aj s tym aj s hentakym tak potom si z nej budu robit srandy a skusat...A fakt sa o tej kamoske uz vyjadruju, ze tej sa každé dva dni iny sracko paci, ze ta sa bozkavala uz s polkou mesta...No, nepacilo by sa to isto ani mne ako matke, hlavne ani jej, aby bola povazovana za taku. Ma volnost. Chodi s kamosmi, s partiou von ale mame dohodu, ze vieme kde je, s kym. Ma pausal moze neobmedzene volat,pisat,ma data keby hocico...vzdy iba s nabitou baterkou v mobile. Ale doverujeme jej. Je rozumna. Tiez cakam, ze to uz pride a bude prva laska. Určite jej nebudem zakazovat. Nema to zmysel. Bude to kontraproduktivne. Ak bude frajer a budu chodit vonku za rucicky,pusa je to za mna ako za rodica uplne ok. Na ostatne ma cas,nema sa kam ponahlat. To som jej vysvetlila, ze nemusi teraz ani ak by jej chcel dat chlapec pusu a ona nechce, ze to bude uplne v poriadku. Nebude ani smiesna, ani trapna a ani sa on nemoze urazit a ak aj by sa, tak pride dalsi... Vela sa teraz o tom rozpravame, pretoze je to pre nu nove. Samozrejme aj pre nas ako rodicov, hlavne pre mna 🙈🙊 moj muz mal prvu frajerku v 14tich tiez, ja v 17.tich

janinah
8. jan 2022

@kepassa ono sa to nezdá.ale aj dnes existuje jedna vec a volá sa povesť...chlapec obletovaný babami mi macho.podobne a prístupné dievča je ku..a..

kepassa
8. jan 2022

@janinah je to tak

anka500
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
janka1011
8. jan 2022

@kikinder za mňa je to veľmi skoro. Je to dieťa.

jana_eyre_2
8. jan 2022

Mala som v 14tich frajera, boli sme sa prejsť okolo rieky, dali sme si pusu.. potom ešte pár krát sme boli na prechádzke.. vraveli sme že spolu chodíme a potom som sa s ním rozišla, lebo sa mi vlastne nepáčil.. nič viac medzi nami nebolo..

To naozaj tak neveríte tak svojim deťom že ak majú frajera, tak si o nich myslíte že ide o frajera so všetkým akoby ste mali 25? Veď snáď ste do nich vkladali nejakú výchovu a vedia samé usúdiť čo je na ich vek moc, alebo nie? Nebudem zakazovať nič, snažím sa o výchovu aby chápali čo je veľa a čo nie.. keď prídu do takéhoto veku, budem sa spoliehať na to, že naše dookola rozhovory o živote boli na niečo prospešné..

Aký je rozdiel medzi kamošom a frajerom v tomto veku? Zväčša v puse.. ak nie, tak sa niekde stala chyba a to nemyslím zákaz..

Mimochodom, môj 5rocny najmladší syn má "frajerku Katku".. poznajú sa od narodenia, vládne medzi nimi veľmi zvláštna súhra, veľmi sa ľúbia a kamarátia.. vedia sa aj pohádať a sami tvrdia že sú zaľúbenci, aj si dajú pusu a stále o sebe hovoria.. asi by som im to mala zakázať, lebo čo keď sa ostanú kamarátiť do 15tky? 🤔

moonlight1210
8. jan 2022

Tak pokial je to take este nevinne, ze idu sa prejst, na kofolu, chytia sa pritom za ruky, idu do kina, previest sa na bicykloch, pisu si zalubene spravy, daju si obcas mozno aj pusu a hlavne nie je v tom zamontovany sex, tak preco nie?

Horsie je, ze kolkokrat sa uz citia dospeli a chcu skusat veci, ktore su pre nich teraz len telesne, a skor v style, ze “to sa predsa robi”. No ked k nim dospeju uz aj dusevne, vie to cloveka niekedy aj rozhadzat. Lebo si az vtedy uvedomi tu hodnotu a presah toho do zivota.

janka1011
8. jan 2022

@jana_eyre_2 nekrič hop kým nepreskočíš. Deťom treba dôverovať, ale nie zas bezhlavo. Obzvlášť ak ten frajer má 17+ Takí chalani už chcú vyskúšať aj niečo viac ako vodenie za ručičky a mladé zaľúbené dievča - dieťa rýchlo zabudne čo jej mama doma hovorila. Či si nikdy nepočula o tehotných 14 15 ročných dievčatách aj z " dobrých rodín" ?
Raz som v nemocnici videla ako sestrička kriesila tehotné ledva 16 ročné dievča, ktorému začínal pôrod a s hnevom v hlase jej povedala - ty si sa mala ešte hrať s bábikami. A mala pravdu.

jana_eyre_2
8. jan 2022

@janka1011 ja tu vidím jednu otázku "je skoro ak má 14r frajera?" Nevidim tu nič viac, žiaden vek frajera žiadne iné informácie, len jedna otázka autorky.. to tu mamičky z jednej otázky vytvorili scenáre ako zo zlého filmu 😉 áno, poznám aj ja také slečny čo ostali tehotné v nízkom veku a z dobrej rodiny boli.. a čuduj sa svete, nemali ani frajerov dovolenych.. ako píšem, vtom prípade sa stala niekde chyba.. a nebola v zakazovani či povoľovaní..

A ešte niečo, kto hovorí o bezhlavom dôverovani? Ja veru nie.. vravím o zdravej dôvere..

simca06022011
8. jan 2022

Zalezi aký frajer je to. Podľa mna to nie je skoro, my sme uz v 5-6taci mali "frajerov". U 14r to nebola ziadna rarita.

simca06022011
8. jan 2022

@janka1011 nie, za svoj zivot som nezazila tehotnú 14-15r z "dobrych rodín".

janka1011
8. jan 2022

@jana_eyre_2 áno, ja len poukazujem na to, že celkom dosť záleží na tom, koľko má ten frajer rokov, to nam ale autorka neprezradila. Proste pre mňa je to príliš skoro a to pri akejkoľvek výchove.

janka1011
8. jan 2022

@simca06022011 no a ja zas áno. V živote sa stane kadečo aj veci, ktoré by si nikdy nečakala.