Chodím do 9. Triedy a písali sme písomku, potom ma vyvolala k tabuli lebo si myslela že odpisujem tak ma preskusala tak som to vedel, ale ona sa proste pýtala veci ďalšie a ďalšie len aby našla chybu. Potom mi povedala že som "Blbec" a všetci sa mi začali smiať a povedala že sprostejsieho žiaka ešte nevidela a pritom mam samé 1 a zapísala mi 3.
Poraďte mi čo mám robiť, je na to nejaký zákon, že učiteľka nemôže nadávať svojim žiakom???
Ďakujem.
@barborachors A ty si úplne na hlavu, že zlahcujes sikanu? To, že niekedy ženy boli bite každý deň, tak dnes je ok, ak je to dnes už iba každý druhý deň a má byť za to rada?
Prečo viktimizujes teoretickú obeť?
Nemusí absolútne vyrusovat, ani nič podobné a aj keby. Tak takto osočovat dieťa je choré nech je akokoľvek.
@i0i0i zákon nie, ale ohradiť sa môžeš, keďže to nie je normálne a štandardné správanie. Ja by som to neriešila, bohužiaľ. Sama som mala hlúpu učiteľku, ktorá si stále našla dôvod hoc som bola tichý žiak. Len som jej proste nesadla a doteraz netuším prečo mi robila samé problémy kde len mohla...Aktuálne som preč zo školy niekoľko rokov a vraj stále si vytipuje nejakého študenta na ktorom si vybija svoje komplexy. Môžeš podať sťažnosť na inšpekciu, ale skôr by som to podala pred odchodom na strednú. Viem aké je to, bohužiaľ som nad ňou nevyhrala...
@barborachors
toto snad nemyslis vazne. To, ze k vam sa chovali ako hovada v tom rezime, neznamena este, ze teraz je super, ked ucitel ziakovi “len” nada do sprostych! Doba sa Bohudik posunula do predu. O tychto debilnych moresoch viem tiez od mojej mamy.
Informovat rodica o neprofesionalnom spravani sa ucitelky, rodicia by si s nou mohli dat pokec, ak neuspeju, informovat riaditela. Ak nebudes spokojny so znamkami, mozes poziadat o komisionalne preskusanie.
@barborachors Viaceri sme si zazili kadeco s ucitelmi, a ani ziaci nie su vzdy idealni, ale nadavky a zosmiesnovanie ziaka su cez.
@i0i0i Chapem, ono ak máš pocit, že nie je objektívna, vieš požiadať o komisonalne preskúšanie ak nebudeš súhlasiť so známkou. Ale je to také, že môže ti to pomôcť, ale aj uškodiť...Budeš musieť vedieť všetko dokonalo... Nevieš nachytať inde lepšie známky aby nemohla ti dať horšiu známku?
@i0i0i Ústne odpovede sú subjektívne, ale testy sú viac objektívne, ak ich napíšeš dobre. Zámerne by som si sadla niekde dopredu a sama, aby nemohla nijako to znegovať.
Ale šanca je stále, len musíš prísť na spôsob. Rodičia na tom majú aký názor? Aké tam vlastne okrem tohto máš známky?
@i0i0i no ja ti neviem. Podľa mňa by aj spolužiaci museli vidieť, že na tebe sedí, tak nech ti to dosvedcia a choď s rodičmi najprv za učiteľkou, potom vyššie, teda zástupca a riaditeľ. To sa nedá ututlat na normálne fungujúcej škole. Ak na tebe naozaj sedí a nikto s tým nič neurobí, choď na inú školu, hoci aj v deviatom ročníku.
@barborachors dosť odveci príspevok.
@i0i0i ja sa na to pozeram z tej druhej strany....ucitel nesedi na žiakoch...a preco by to robil? proste su prísni ucitelia a benevoletni ucitelia...pri niekom musis vediet viac pri inom menej...a ked urobila to co urobila asi mala dovod preco...kludne chod aj za riaditelom ale priprav sa na to, že budete si to konfrontovat...a bude vypocuta aj pani ucitelka
Informovat rodica, pisomna staznost - poslat triednej a riaditelovi skoly. Na tieto situacie su svedkovia. U nas po staznosti KONECNE vyhodili dcerinho ucitela matika/fyzika, presne kvoli sikane ziakov...tahat pred tabulu presne deti, co maju problem a su v strese, animovat triedu, aby sa im smiali, priblble poznamky, na pisomkach zasadne veci "odvod si" a nikdy nie to, co sa ucili, priemer triedy (u nas su znamky do 6 - niekde pri 3,9... ) Cista katastrofa, riesili sme to aj my, dieta v strese, nervoch, pisomky na 4ky, uplne vypadky a strach pred testami... ma novu ucitelku a moje dieta donieslo pisomne jednotku a ustne nosi dvojky, takze tak... ona ma doucovanie dlhodobo, vsetkemu tomu rozumela, len ten debil jej robil taky stres, este teraz mi ide hore tlak, ked si spomeniem, co mi rozpravala, co robi (a nezavisle od toho ine mamicky, takze proste realne situacie)...
@i0i0i ser na ňu... Takých ešte bude... Nemyslím si, že sa jej dá čokoľvek dokázať. Hoď to za hlavu, každý sme sa s takýmto debilkom počas štúdií už stretli. Ak vás nie je viacero, že by ste sa mohli hromadne na učiteľku sťažovať (čiže robí to úplne bežne a hocikomu), tak šanca, že sa niečo zmení, je minimálna. Ak je to bežné, tak potom treba zapojiť aj ostatných žiakov a hlavne ich rodičov. Ak sa pod sťažnosť za neobjektívne hodnotenie podpíše 20 rodičov, je to úplne iná situácia, ako keď prídu dvaja rodičia do školy riešiť niečo, pri čom ani neboli.
Mňa udivuje v každej diskusii kde sa niekto sťažuje na učiteľa, tak píšu xy ľudí ako na arogantne správanie malo nárok a prečo by to robil daný učiteľ... No preto lebo aj v radoch učiteľov sú nevyrovnane osobnosti, ktoré si niečo ventiluju kade chodia a najlepšie na takých žiakoch, ktorí sa nevedia úplne ubrániť.
Učitelia sú stále neobjektívni, či chceme či nie a nikdy objektívmi nebudú, sympatie tam vždy hrali rolu.
Takže nech by sa dieťa správalo akokoľvek nikto nemá právo ho pred triedou urážať a strápňovať, stačí slabšemu dieťaťu to urobiť a vie to dopadnúť katastrofalne a zničiť sebavedomie na ďalšie roky.
@anjelicek26 nechcem sa ucitela zastavat....ale su jednotky a jednotky...vsetko sa ukaze na testoch, prijmackach....len aby potom neboli rodicia prekvapeni, že ved maju ciste jednotky a nespravili monotor/prijmacky....
@i0i0i Okres Prievidza, mesto bez budúcnosti. Nulové šance na dobrý život.A učiteľka tam bude v dnešnej dobe riskovať, že ju vyhodia a takto okato, pred svedkami, bude zosmiešňovať žiaka. A ešte takého,čo všetko vie a je úplne bezchybný, čistý jednotkár😀
Som presvedčená, že takéto a podobné témy (šikana, debilný partner a naivné dievča, bývanie so svokrou, neplánované tehotenstvo a potrat) sa tu pravidelne účelovo zakladajú, lebo admini vedia, že pobúrené matky budú reagovať, vyťahovať staré krivdy a hlavne, bude to tu žiť. Nie ako na českom MK.
@bilberryday moja rada ostáva, či klame, či neklame.
@mimka1402 no ja robim skusanie objektivne...mam jasne pravidla....a deti ich poznaju ciže aj vedia preco danu znamku dostali. Ak sa možem ja vyjadrit tak dnesne deti nevedia rozmyslat, nevedia sa ucit a potom dostvaju zle znamky...
ja mam nar. taky pripad zo zivota...jedna moja ziacka chcela ist na medinu, bola slaba a mala u mna 3...chodila na doucka kde ju vychvalovali aka je super...samozrejma, že prisla matka na mna vrieskat, že sedim na jej dcere...tak som si povedala ok na mature sa k nej ani nevyjadrim, nech sa vyjadria kolegovia...skusali ju oni a bola ticho...tak som sa zlutovala a som jej ja kladla otazky aby nebolo ticho..vysla z miestnosti a povedala, že to islo OK a ja som ju dodzubala....dostala 3 bez toho aby som ja navrhla znamku a na medinu ju jasne nevzali...proste rodicia nevedia ake su požiadavky a miluju svoje deti a vidia ich v tom najlepsom svetle...
Premyslam ako deviataci ziskavaju povedomie o tejto stranke..
inak na bilingvalne gymnazium sa nejde z 8 rocnika? je to 5 rocne studium
@misana84 mne nejde o znamky. Ide mi o to, ze moje dieta intenzivne na sebe pracovalo, teme rozumelo, po veceroch vo volnom case robilo este online testy a skusky v danej teme vzdy na 80-90% a s tohoto ucitela malo pre jeho spravanie brutalny stres, ze na teste zas 4ka... Teraz sa citi komfortne a znamky su lepsie, hlavne aj ustne, lebo sa neboji...Prijimacky su pre nas irelevantne, o dva roky maturuje a studovat ide nieco uplne ineho... ucitelia su tiez len ludia a bohuzial niektori su na zalobu, co sa tyka ferovosti a spravania k detom... Staznosti na toho ucitela boli masivne, dlhodobe, z viacerych stran. Ja som objektivny clovek, prisny ucitel mi nevadi, ale toto bolo cez.
@misana84 @barborachors Asi vás to prekvapí, ale existujú učitelia, ktorí si vedia "zasadnúť" na žiaka. Môj muž takú zažil na gymnáziu (nakoniec sa spojila a ohradila celá trieda a učiteľku im vymenili) a podobnú skúsenosť má aj môj mladší brat. Raz sa mi zdôveril, že má problémy s novou slovenčinárkou (asi v treťom ročníku na gymnáziu) - niečo podobné ako autor. Poradila som mu, aby "držal hubu a krok", neprovokoval, učil sa a nevšímal si to. Nezabralo, stále dostával zlé známky, učiteľka bola na neho nepríjemná a hľadala chyby aj tam, kde neboli. Tak sme skúsili jeden experiment. Brat mal na úlohu napísať sloh a keďže ja sa "písaním slohov" živím a slovenčinu mám v malíčku (mám na to diplom), napísala som mu ho ja (bol to prvý sloh pre túto učiteľku). Dostal trojku - vraj tam má gramatické chyby (asi dve, ktoré mi odfotil). Ja som v živote nedostala zo slohu ani len dvojku, tak som sa celkom zasmiala a bratovi ukázala pravidlá, ktorými sa proti tým "chybám" môže ohradiť. Uznala, že gramaticky je sloh napísaný dobre, strhla mu však body za štylistiku a zapísala dvojku. 😄 Ďalší sloh som mu tiež napísala ja - body nemala kde strhnúť, dostal však dvojku. V poznámke pri známke bolo napísané: "Som si istá, že si to stiahol z internetu, strhávam body." 😄😄😄 Náš experiment týmto skončil, utvrdili sme sa v tom, že ona s bratom problém má a aj keby sa z neho vykľulo niečo pozitívne, ona to jednoducho neocení a brat 1 nikdy nedostane. Brat sa s tým zmieril, neznížil sa na jej úroveň a nijako jej podkopávanie neriešil, do maturity to jednoducho prežil. Dodnes nevie, čím tak veľmi učiteľke nesadol.
Ano. Taky je zivot. Skolstvo mame tak nastavene ze hodnotenia su cisto subjektivne. Myslim ze za mojich 18 rokov v skole asi ani nebol rok co na mna nebol niekto zasadeny. Teraz to beriem tak zlahka ale vtedy mi to dost vadilo. Boli predmety co som presiel na 4 a co s tym. Presiel som a teraz je to uplne jedno aku som mal vtedy znamku.
Asi ju vytáčas a vyrusujes na hodinach, tak ti robí zle. Nas ucitelia aj bili, napríklad po hlave, ustach, rukách alebo nam trhali vlasy, hadzali kľúče do hlavy atd. Alebo zabudnutá uloha, rovno šla pätka.
takže bud rad ze si rad. A aky zákon tu riesis... ved tu zakony nefunguju ani tam kde treba.