Kocky, mam uz po 30tke, male babo, dala som sa na maturitu 2 roky kedze som mala len vyucny list :/ blizia sa mi ustne maturity a mam pocit ze to nezvladnem, nieco sa vzdy po kuse ucim ale ked sa idem ucit dalsiu latku a ze si pozriem co som sa ucila minule tak si nic nepamatam..
Podporte ma trosku ze to neni az take hrozne prosim, co ak nic nepoviem? Da sa to vlastne vobec nic nepovedat? :(
Priprav si otázky.. Ku každej 1 malú stranu vypracuje.. A bude dobre.. Musíš niečo povedať.. Len tak to nepojde
Hlavné je vedieť aspoň niečo ku každej téme, ak aj povieš málo, komisia sa dopýta, nasmeruje ťa. Ak nepotrebuješ jednotky-čo nie lebo nik nerieši na aké známky si zmaturovala, tak ak sa učíš aspoň niečo, prejdeš určite. Je pravda, že je to formalita.
Neboj sa. dáš to ako nič. Podľa mňa prejde snáď každý. Ja som maturovala už 2x. Nauč sa dáky základ ku každému 🙂
Mňa čakajú štátnice. A dáko sa nestíham učiť, pred chvíľkou som dokončila skúškové a odovzdala bakalárku. Toto bude horšie :D
Držím palce
Určite to nie je formalita, ja som napriklad presla az na druhy termin. Mala velmi tazku skolu, vsetky predmety v cudzom jazyku, nenavidela som tu skolu, bol to matkin napad. Zmaturovala som na štvorky, na maturite som hapkala, vela veci som nevedela... ale videli ze aspon niečo sa snažím zo seba vysúkať, tak sa zlutovali a dali aspon štvorky.
Maturita nieje len papier zíde sa aj sa lepšie budeš cítiť a až tak nezáleží ak to nedáš na 1. Základom pri učení naučiť sa z každej témy aspoň polovicu tak sa ti nestane že nebudeš vedieť nič a potom sa postupne doucaj zvyšok k témam. Určite to takto dáš prinajhoršom na 3 . A neboj aj ty najprisnejsi učitelia dajú pár otázok aby si sa lepšie chytila.
Pre mňa to formalita teda bola, ale ja som už bola prijatá na VŠ čiže aj keby som zmaturovala na samé 4 tak to nikoho netrapi. Naučila som sa veľmi, lebo to boli otázky, ktoré sme riešili v priebehu roka. Každý to však má inak, hlavne sa nestresuj
Pre mna je to zatiaľ len formalita, nikde ju odo mňa nepýtali a nikdy som ešte životopis nepisala,, nejaká tá robota sa zatiaľ za mnou sama pýta,,
Ak myslis formalita v zmysle, ze nic netreba vediet a ze ju davaju za modre oci, tak to urcite nie je. No zvladnut sa da, das to, ako mnohi pred tebou.🙂
Podla mna tieto nove maturity su poriadny zaberak. Volakedy sme napisali sloh a isli ustne odpovedat. Teraz by som maturovať nechcela.
Maturita nie je formalita len v pripade,ze sa hlasis na nejake univerzitu ,kde sa vyzaduju urcity priemer znamok.Inak to je formalita a nikto v pracovnom zivote sa ta nespyta na znamky z jednotlivych predmetov.
Formalita to nie je, ale to by si tam musela mlcat cely cas a ani pri velkom usili komisie by z teba nemohli nic vypacit aby si to nedala. Neboj sa, vies viac ako si myslis a urcite to tam aj predvedies.