Ahojte baby. Mám otázočku. Syn mi doniesol domov súhlas na lyžiarsky vycvik. Ale ja som povedala že nejde a on nechce ísť. Lenže na druhý deň prišiel s tím že je to povinné a ak nepôjde bude mať z telesnej zhoršenú známku.Viete mi poradiť či je to naozaj povinné? Ďakujem za pomoc.
@lolobriadok
tak on chce ísť či nechce?
chudák vymyslel si, že je to povinné lebo ho nechceš pustiť....🙏
.. no...a okrem zážitkov dolámané ruky,nohy a hlavy otrepané 🙃
nie povinne to urcite nie je
@lolobriadok Povinne to byt nemoze, co rodiny ktore si to nemozu dovolit (viem ze nieco preplaca stat) ale to co som zapocula ze stoji lyziarsky az sa mi panenky zatocili 😱 a stat prisleje nejakou 100, neviem presne este nemam deti v tom veku.
@lolobriadok Prečo nechce ísť? Nie je to náhodou preto, že si povedala, že nejde. Možno by aj chcel a nevie ako ti to povedať, tak povedal, že je to povinné.
V každom prípade by som sa skôr snažila ho motivovať, aby išiel
Lyžiarsky nie je povinný, dokonca na niektorých školách sa robí výber a nedostanú sa ani tí, čo by chceli.
@lolobriadok povinne to urcite nie je ale tiez si myslim, ze syn tam chce ist, tak si to vymyslel. Preco ho nechces pustit?
@sense ach.. Tak to je iné. Som zle prečítala.
Ja v úlohe mamy, by som zisťovala, prečo nechce ísť (ci je problém v kolektíve. Alebo ho len nebavia športy)... Ale ak by aj po rozhovore o co prichádza nechcel... Tak by nešiel.
A teda by sa v škole učil s ostatnými a nič by sa nedialo
@lolobriadok dcéra ide, lebo pravidelne lyžujeme a chce ísť aj so spolužiakmi, ale na rodičku nám povedali, že neúčasť na lyžiarskom bude ospravedlnená len zo zdravotných dôvodov a s potvrdením od lekára…
@lolobriadok ty si povedala ze nejde a on nechce ist? Povinne to nie je, doplaca sa aj 170 eur, nemoze to byt povinne.
lyžiarsky povinný nie je, ale skús ho nahovoriť aby šiel. Je to super akcia - ja som bola pred 35 rokmi a na stretnutí spomíname, ako bolo 🙂 A naučila som sa chodiť na vleku. A pamätám si aj pripitých učiteľv po 22.00, keď sme mali spať a behali sme po chodbe. :D :D :D Ak na to finančne nemáte, tak si povedzte v rodine, že vianočný darček budú peniaze,a by sa poskladalo na lyžiarský. Určite je to super akcia pre dieťa a stmelí sa kolektív.
@zafir01 Mozem sa opytat kolko ziakov je to 99,9 % z takej beznej triedy? Inac zvyknu teraz ponukat aj vycvik na snowboard ako alternativu k lyziam
@zafir01 on nechce ísť sám na lyžiarsky preto sa pýtam či je to povinné keď učiteľky tak vravia. Ja sa vždy deti spýtam či chcú alebo nie keď niečo majú v škole a podľa nich sa rozhodujem nie podľa seba.
@mondolina nechce ísť tam. A nie že chudák chce. Veď jeho polovica žiakov nechce ísť ale že musia.
@lolobriadok Nic co platis z vlastneho nie je povinne.
@kikushaa áno štát prispeje niečím. My rodičia máme doplatiť 40€ plus kúpiť lyžiarsku výstroj a lyže požičajú za 100€ na mieste.
Aký má dôvod, že nechce ísť? Predpokladám, že je 7mak, teda dosť veľký, aby sa vyjadril.
Ak nepôjde bude chodiť normálne do školy.
@lolobriadok
@patka06 nie ja som to povedala až potom keď prišiel on a hneď medzi dverami povedal že majú ísť na lyžiarsky a nechce ísť. A učiteľka písala na skupinu že je to povinné.
@patka06 onna také nie je a nechce ísť to je jeho odpoveď. A je ôsmak.
@lolobriadok ani naša nechce ísť a nepovedala dôvod,proste lyžovanie ju neláka a ďalej sa nebavila a nik nám nepovedal že je to povinné.Deti ktoré nejdú sa zlúčia a budú sa učiť
@gubcikova ani nám nepovedal dôvod iba že nechce ísť. A čo má cez messenger skupinu zo spolužiakmi tak veľa nechce ísť. Radšej by boli v škole tak asi to nie je len moje dieťa čo nechce.
Lyžiarsky je súčasťou osnov.
@elizabet173 veď zajtra máme rodičovské tak sa idem spýtať kde to je napísané že povinné
@lolobriadok naša škola mala zmluvu s požičovňou.. pýtali len 15 e..v tej cene požičali lyže,lyžiarky,helmu a palice.. lenže všetko také vyradené,stuchnute ležiaky...odev,ako termo prádlo,oteplovaky,bundy,ponožky,okuliare.. všetko má vyšlo cez 300e..to som sa snažila lacné kupovať,bundy museli mať dvoje,nohavice tak isto,lebo nemali kde sušiť,aby sa stihalo presušit..
Dozor taký ehm,no ešte ten dozor potreboval dozor...váhala som , veľmi som váhala,ale išiel..
Dopadlo to presne tak,ako som čakala..v pondelok ráno odišiel a v stredu volali, aby sme pre syna prišli..do detailov zachádzať nejdem..nebudem si dvíhať tlak proti noci 😄
@lolobriadok nie lyžiarsky nie je povinný, ale zväčša sa na ňom zúčastní 99,9 % triedy (aj za mojich čias pred 25 rokmi). A žiaci majú odtiaľ nekonečné zážitky, ktore se ešte na stretávkach pripomínajú. Utuzuju si vzťahy.
Nehovoriac o benefite, že sa naučíš, alebo zlepšia v lyžovaní.
Iné by bolo, ak by tam nechcel ísť.. Ale ak chce.. Ak sa smiem spýtať, bez zlych narážok.. Prečo ho tam nechceš dat?