Jazykový pobyt cez prázdniny na Malte - skúsenosť?

hettinka
19. mar 2019

Mám 18-ročnú dcéru a plánujeme v lete jazykový kurz na Malte.
Má niekto skúsenosť?
Budem vďačná za odporúčanie konkrétnej agentúry, ideálne slovenskej, ktorý vie všetko komplet zabezpečiť - kurz, ubytovanie, stravu, letenky. Koľko to cele vyšlo na 2-3 týždne.
Nechceme si zo “lepiť” po vlastnej osi, teda určite nie rezervovať tam pobyt a sami zháňať letenky atd, hoci viem, že by to bolo lacnejšie. Proste chceme, aby nám to cele vybavila agentúra.

A ubytko je lepšie Kampus/ apartmán / hosťovská rodina???
Dcéra má 18, je samostatná, chcem, aby si to aj užila, výlety a tak.

bellovag
19. mar 2019

Ahoj ja som bola pred 18 rokmi 🙂 agentúru si už nepamätám....ale určite odporúčm...mám odtiaľ veľa zážitkov....doobedu škola po obede pláž, more....pravdupovediac angličtinu som si nejko zvlášť nezdokonalia, bola tam veľa slovákov 🙂 bývala som v rodine s 2 švédkami, tak s nimi som rozprávala po anglicky viac ako v škole....

alenah31
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
hettinka
autor
19. mar 2019

@alenah31 ďakujem za info, pozriem tie agentúry. A koľko vyšla ta Malta, myslím pobyt, škola letenka spolu? Prečo ste volili hosťovskú rodinu (plusy a mínusy)

Nám je 2 mesiace veľa, v júli chce ist na letnú školu Trojsten v BA, takze na Maltu už len august zostava a medzitým chceme stihnúť aj pár dni spoločnú dovolenku.

alenah31
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
hettinka
autor
19. mar 2019

@alenah31 my na stipko cez školský rok nechceme. Chcem jej to na 18. narodeniny ako darček, takú dovolenku s pridanou hodnotou, 2 týždne, maximálne na 3.

alenah31
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
hettinka
autor
19. mar 2019

@alenah31 poistku mame celoročnú, keďže dosť cestujeme, aj na šport, lyže, turistiku.

alenah31
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kerstina
19. mar 2019

@hettinka ahoj, ja mam 28 a od 17 do 22 som chodila kazde leto na kurzy. Chodila som vzdy cez interstudy (podla mna je jedno ci toto alebo studentagency, obe su myslim top, este je aj EF). Vzdy som byvala v rodine. V rezidenciach byvali vacsinou starsi a chodili sme tam popijat😇 malta a spanielsko bola aj tak vacsinou jedna velka party😅 ale vela som sa naucila, nasla som si vela kamosov, s ktorymi sa navstevujeme, a mam nezabudnutelne spomienky. Malta ma vtedy st julians myslim vysla 1200€ na mesiac plus kapesne, teraz neviem ako sa ceny pohybuju..

kerstina
19. mar 2019

@hettinka a vymyslela si dcere uzasny darcek 🙂

abbey1
19. mar 2019

Neporadim slovenské agentúry. Sú zbytočne predražené a idú s nimi i plne školy Slovákov a Čechov. Dcéra bola s Malta Lingua. Je to priamo jazyková na Malte. Ubytovanie v rodine. Všetko bolo super, neolutovali sme nikdy. Na škole boli 2 Slováci, čiže dcéra sa spriatelila a trávila všetok čas len s anglicky, francúzsky, nemecky hovoriacimi ľuďmi. Za mňa veľký bonus. O!us nehovoriac o cene, ktorá bola neporovnateľne výhodnejšia. Letenky sme si kúpili samé za cca 100 eur spiatočná, aj to len preto, že sme kupovali neskoro. Na letisku ju čakal vodič s autom, zaviezol priamo do rodiny, rovnako potom späť na letisko.

abbey1
19. mar 2019

@hettinka Podľa mňa rodina lepšia, keďže človek viac zažije aj toho bežného života na Malte. Plus v jej veku, je to voľnejšie, kludnejsie, než humbuk na vlastné intraku- rezidencii. Tie školy mávajú fajn servis. Napr naša malá každý deň program, ktorý bol ale v ich veku už dobrovoľný: výlety po ostrove, bowling, výlet loďou, aj párty. Škola mala aj priamo na pláži svoju kantinu, vyhradené ležadlá. Čiže po škole s tam mohli ísť najesť, zostať na pláži. Do a zo školy ich zväčšiť,ale autobus z rodín. Naša si to veľmi užila v škole i po večeroch. S deckami je v kontakte i teraz. S agentúrou sa veľmi dobre komunikovalo, vopred poslali kontakt na hostovsku rodinu, i to boli zlatí ľudia, kontaktovali sme sa navzájom. Naozaj dobrá skúsenosť.
My sa vždy snažíme, aby škola nebola plná len ľudí odtiaľto. Oni sa potom automaticky zgrupuju a hovoria svojim jazykom.

juli268
30. máj 2019

@kerstina ahoj chcela by som sa spytat ako to funduje cez inter study ci ta bol niekto cakat na letiko alebo ste isli v skupine ..,,