Dcéra je prváčka na strednej. Dnes doniesla plapiere na ISIC kartu, aby som jej to vyplnila.
Áno tak by to malo byt, neoplati… lebo v kine staci ukázať kartičku vlakovú. Nikde to nevyužije
Ja som na strednej nemala a o nic som neprisla. Tiez to vnimam tak, ze by to boli vyhodene peniaze.
Ja to mam na vysokej musela som si kupit znamku za 10€ obnoviť za 3,60€ SMSkou dopravu a este sa pipnut v skole si ju aktivovať. Na strednej som nemala isic a o nic som neprisla. Ani teraz ju nevyužívam na tie zlavy iba obcas ked ma napadne😀
Moje baby si tym pipaju dochadzku, obedy aj to maju ako elektricenku. Akurat vcera sme im platili tu 10 E znamku na zlavy, vela nakupuju knihy , vo viacerych knihkupectvach su s tym zlavy 5-12 %, v SND 50 % zlava na vstupne.... takze u nas sa to vrati.
Isic / itic zlava na lanovky, aquapark, yoxo pausal, martinus panta rhei, niektore muzea( aj mimo sk), kino, na vlak dcera pouziva isic.....Za mna urcite ano.
Keď si nekúpi ISIC kartu, tak jej škola musí predať taký prívesok na kľúče a s tým sa bude pipat aj v jedálni. Stojí 2€ na cele 4 roky.
@katica06 u nás to majú povinné, keďže si cez to pípajú dochádzku, tí čo chodia na obedy tak aj stravné, plus to využíva ako električenku na mhd a rôzne zľavy u obchodníkov, múzeá, atď., aj v zahraničí.
Platila som len raz na zriadenie karty tuším 10€ (ale teda pred 8 rokmi) a tie ročné nálepky na zľavy za 10€ nekupujem - hoci bývame v BA, tak to veľmi nevyužije, a často tú známku ani nekontrolujú a zľavu dajú.
@aurelia2000 čip už má , ale zatiaľ nepýtali peniaze
Veď keď to nepotrebuje tak nerieš.
a kam chodite na nakupy? lebo teda moja ma isic od 1.roc. ZS (pouziva ju aj ako dopravnui kartu vsade, cize inu uz nema, mestska doprava ide na nu, aj vo vlaku ma na nu zlavu vlastne, ciz enic ine nevybavujem). Zlavy sme velmi nevyuzivali, ale teda ja som to mala naklikane v knihkupectve (eshopy nemenovane tam maju zlavy), cize to mi odratavalo... no a tento rok na zaciatku roka som tu kartu chytila, lebo tiez mi prislo ze ta znamka sa zbytocne kupuje (ty ju nemusis kupovat za 10eur kazdy rok, preukaz bude platit, len zlavy na nom nebudu) a isli sme na nakupy do skoly, aj oblecenie bolo treba a vsetko a kopec obchdoov mala zlavu, 10EUR sa mi hned vratilo iba v House ci kde...
Jasne ak nevyuzijete (napr. nevie ten isic pouziat miesto tych kariet autobusovych, nepotrebuje ho v skole na nejake vstupy atd, ani na nakupy nechodite), tak zbytocne riesit. Opytaj as jej ci a na co to potrebuje.
@ninusa221 presne :DD
@simca06022011 karta na dopravu sa vybavila ešte koncom augusta, o tejto karte som v tedy netušila, samozrejme za ňu bolo treba platiť ale určite menej ako ISIC, vlak má zadarmo. U nás MHD nie je vôbec.
môj syn má cez ISIC obedy v škole aj MHD, za mňa dobrá vec
Isic je fajn vec, neviem ako na strednej škole, tam sme ho nemali, ale na výške sme sa bez neho nepohli. Ci už obedy alebo bagety sa na to kupovali že lepšie ceny ako keš, alebo vstup na intrak bol cez isic, len sme priložili kartu a otvorili si dvere. Takisto ako preukážka na vlak, neviem ci nás nestal nejakých 30 eur na začiatku, potom sa chodilo len po nálepky, ceny už neviem, už som z výšky skoro 5 rokov preč.
Pri doprave zadarmo- vlaky a polovičných lístkoch na bus sa to neoplati. Každý rok sa platí za obnovenie . Pre stredoškolákov určite nie.