Introvert nastupujúci do 2. ročníka

1. sep 2024

Ahojte idem uz do druhého ročníka. Som taký polovičný introvert a v triede som si nenašla veľa kamarátov. Nemala som ich veľa ani počas ZŠ ale vtedy to bolo v pohode. Teraz mám z toho trochu úzkosti. Väčšina mojich spolužiakov uz mala chalana mne to v princípe nvadí, že som ešte nikoho nemala. No ale minulý rok som sedela s jednou spolužiačkou tá ide sedieť už s niekým iným a ja viem, že budem sedieť sama. A citím sa tak trochu trápne, že čo je so mnou zle keď si neviem nájsť kamarátov. Ako ste to mali vy?

mane01
1. sep 2024

Ahoj, ja som podobny tip cloveka… a mala som to podobne… najskor som to velmi riesila, chcela som mat nejaku najlepsiu kamosku. Potom som sa tak nejak zacala bavit s kazdym a nejak sme vznikli, hlavne na delenych hodinach, taka skupinka a neskor skupina 4 kamosiek. Ono ten kolektiv sa trochu utrasie este, mozno sa nesmaz az prilis ale zas nebud uplne ticho a v kute.

januska12323
1. sep 2024

Mňa si adoptoval extrovert so známymi z triedy 😁 nič som nemusela robiť sama.

autor
1. sep 2024

@mane01 my sme sa aj bavili aj sa bavime ale vsetci su poparovani aj ti s ktorymi sa bavim a teda vyzera to, ze ja budem sediet sama a citim sa zvlastne.

dismonika
1. sep 2024

Ahoj, aj ja som bola taká ako ty a chlapca som si našla až na výške. A čo sa týka sedenia sama... ber to ako výhodu - máš celú lavicu iba pre seba. 🤣😅

autor
1. sep 2024

@dismonika Ano tomu, si tak hovorim, ze idem byt sama sebou a, ze budem sediet sama nic sa tym nezmeni. Vzdy si to tak hovorim, ze to neznamena, ze som nejaka zla alebo menejcenna len proste som asi inak nastavena a proste sa mi nedari velmi udrzat si kamaratstva. Ale tak niekedy ma proste prepadnu taketo pochybnosti.

dismonika
1. sep 2024

Ani ja si neviem (a ani nechcem) udržať kamarátstva a prestalo ma to trápiť. Mňa kamarátstva vyčerpávali a postupne som zistila, že ani neboli úprimne. Máme známych navštevujeme sa ako rodiny... raz za čas a to bohato stačí. Mám rodinu a toto ma napĺňa 😉

autor
2. sep 2024

@dismonika ked som doma tak mi kamaratstva extra nechybaju ale ked som na intraku a v skole tak obcas potrebujem niekoho. Minuly rok som totiz mala problemy s depresiami a uzkostou a ked ostavam uplne sama a dlho opat to prichydza a napadaju nie zrovna prijemne myslienky menejcennosti a zbytocnosti.