Ahojte je tu niekto taky čo ma skúsenosti s intrákom a dochadzanim? Som na intráku ale vôbec si tu neviem zvyknúť, rozmýšľam nad tým, že budem dochádzať je to asi 50km mám autom takže by to trvalo asi hodinu, aj tak by som musela ráno vstávať o 5 a domov by som prišla až okolo 16. Ale hlavna otázka je, že keby som odišla z intráku a náhodou si rozmyslela cestovanie či ma zoberú naspäť.
Ak sa stým niekto stretol budem rada za každú radu.
Vak vyskúšaj na dva tri týždne, nemusíš sa hneď z intraku odhlasovat
Ked nezvladas intrak, hladala by som si aspon privat. Denne dochadzanie nie je nic moc a ani s kolektivom si nebudes mat cas vytvorit velmi vztahy.
Na intrak byva zvacsa cakacka, takze urcite ti nikto nic nebude len tak drzat.
dochádzala som o čosi menej km... ale neodporúčam.
na dochádzanie je max. 25 - 30 km.
V poslednom ročníku VŠ som dochádzala 3x do týždňa 90 km tam a späť cez horský prechod. Ale viac by som to nedala. 50 km pokiaľ je diaľnicou- za 35 minút...to si viem predstaviť. Miesto ti podľa mňa nepodržia,poradovníky na intrák sú obyčajne dlhé.
veď týždeň dva skús dochádzať a uvidíš...odhlás sa až potom....
Najprv si narataj,koľko prejazdíš. 100 km denne,to bude veru vysoká suma. Ja denne jazdím 120 a dá sa to relatívne v pohode.
Len pockaj az pride zima + budik o 5:00. Dobre si to zvaz.
50 km je v pohode, nič hrozné.
Vyskúšaj a uvidíš. My sme 3x do týždňa niekedy aj viac išli 180km 😂 je to o zvyku. Ale bude ti ten cas chýbať, jednak ziadny študentský zivot, potom učiť sa ked prídeš domov.. Este hromadna doprava je v tomto lepšia ak je dobry spoj, naučíš sa po ceste 😁 inak privát... Ak si prvacka, vydržala by som, ved to mesiac se tam? na co si nevies zvyknúť?
Z vlastných skúseností môžem povedať, že sa na to dá zvyknúť. Prvý rok som veľmi trpela, otrasná malá izba, diskomfort, žiadne súkromie.
Ale potom som si našla dobrú spolubývajúcu, v rámci možností sme si celkom luxusne zariadili izbu a ďalšie roky už to bolo super, úplne som si zvykla.
Inak ono ani nie je také jednoduché odísť z internátu, máš zmluvu, od ktorej sa nedá len tak odstúpiť, teda aspoň u nás to tak fungovalo, jedine ak si nájdeš náhradu.
Dcera dochadza na strednu busom - 3/4 hodiny tam a to iste spat, na intraku nechcela byt, no je to ine ako intrak na vyske. Ja som chodila do toho isteho mesta na vysku, byvala som na intraku, neviem si predstavit dochadzat - predsa len tie vztahy intrakovych su ine, lahsie sa zhanali skripta, poznamky. A nemyslim si, ze by ti drzali miesto, no ako radia vyssie, vyskusaj si to bez odhlasenia a uvidis.
@spoved ja som to takto nejaký čas robila ked som chodila do Ba na vš.Ale dlho som nevydržala aj to vstávanie, všetko.Navyše aj cestovanie ťa dobre zmorduje.Potom som si našla privát a bol pokoj.Samostatnú izbu.Ja tiež intráky nemusím