Individuálne štúdium v 4. maturitnom ročníku na konzervatóriu

jazminn
20. aug 2023

Mám 19 rokov a od septembra idem do 4 ročníka konzervatória. Som v 8t tehotenstva a chcela by som požiadať o individuálnu formu štúdia. Zatiaľ v škole ešte vedenie nie je, aby som sa informovala, takže len tak, aby som sa vedela zorientovať...
Nemáte niekto skúsennosť s individuálnou formou na konzervatóriu?

heln
20. aug 2023

@jazminn posledny augustovy tyzden uz urcite zacnu v skole pracovat, tak sa informuj najlepsie v skole.
neporadim, ale viem, ze pri individualnej forme studia sa vsetky skusky robia komisionalne. a hlavne sa na to nevykasli, posledny rok uz dotiahni a tiez komunikuj so skolou. poznam jednu konzervatoristku co uz skolu nedokoncila kvoli tehotenstvu, ale aj druhu, co ju dokoncila popri dietati.

kacena4
20. aug 2023

ahojko nemusis nastupit na individualne studium (individualny vzdelavaci plan) hned od zaciatku roku, kludne chod do skoly pokial ti to bude zdravotny stav dovolovat, kludne sa moze stat ze cele tehu budes moct chodit do skoly a nic sa nedeje, pred porodom si vybavis tento individualny plan a dohodnes sa so skolou na forme skusania, kedze to nebude z celeho uciva, mozes si prist len napr. z hlavnych predmetov dopisat pisomky a doucis sa vsetko doma, co sa tyka praxe (u treba asi hra na hud. nastroj tak tam si tiez vies dohodnut ukoncenie rocnika individualne) o tom je ten plan, nie ze musis vsetko studovat sama doma, normlane mozes chodit do skoly a ak budes potrebovat vynechat vynechas a nebude sa ti to ratat ako neospravedlnena neucast na hodine. hlavne sa dohodni ako s praxou lebo ta tusim zo zakona musi byt absolvovana cela. toto presne na konzervatoriu neviem. hlavne sa so skolou dohodni ako to bude cele prebiehat a tiez aj buduci rok ked budes s babatkom doma, tam uz to skor pojde asi do samostudia. drzim palceky

jazminn
autor
20. aug 2023

@kacena4 no najviac sa bojím, ako zvládnem písomky, pôrod mam vypočítaný v marci a písomky tiež sú niekedy marec-apríl... ako to píšu napr. tí, čo sa nedostavia na termín, tie vyhlásené témy... lebo na ústne už snád v máji by šlo, pri najhoršom v august-september s tými, čo idú na opravnééé...och ale som narobila!!!

miriam_s
20. aug 2023

@jazminn na písomne maturity sú aj náhradné termíny a ako bolo vyššie spomenuté, na individuálny vieš prejsť aj počas roka, ak máš individuálny, pokojne môžeš chodit do školy koľko budeš môcť, nie je to o tom že ak ho máš schválený tak normálne na hodiny nemôžeš … v pohode by si mohla maturovať ústne aj riadne v máji, len potom si musíš ustrážiť aby si mala mala uzatvorené všetky známky…

kacena4
21. aug 2023

@jazminn zisti si na skole kedy mate maturity, ked budes mat IVP tak ti budu akceptovat nahradny termin, ako keby si sa na maturity nevedela dostavit zo zdravotnych dovodov v riadnom termine, akebo skus sa dohodnut sa septembrovy termin, kedy su nahradne terminy. drzim palceky

jazminn
autor
21. aug 2023

a neviete prosím ako to je, som niekde čítala, že škola tehotnej študentke môže dať na základe žiadosti príspevok v tehotenstve vo výške 200e?

gabika99
21. aug 2023

@jazminn pozri si na googli tehotenské pre študentky.
Hlavne sa nevykasli na školu. Ja som takto robila štátnice. Študovala som popri zamestnaní a posledný rok prišlo bábätko. Rodila som v marci. Normálne som chodila do školy, na skúšku, do poslednej chvíle a po pôrode tiež. Poviem pravdu, po pôrode to už bolo ťažšie učiť sa pri malom bábätku, ale manžel pomahal a starká tiež, aby som sa mohla učiť. Veľa x som pri tom zaspala od únavy, ale dala som to. Držím palčeky, zvládneš to.

heln
21. aug 2023

@jazminn s terminmi nestresuj, uvidis ako bude, poznam kopec zien co boli v termine na statniciach a este v ten den porodili, v najhorsom pojdesv inom termine.
hlavne komunikuj so skolou, tu babu co poznam, co nedokoncila, nekomunikovala so skolou, ucitelia jej vyvolavali, riaditel ju kontaktoval, cely skolsky rok cakali ci sa ozve a ona nic, tak ju na konci skolskeho roka vylucili.