Máte niektorá mamina skusenosti s imatrikuláciami prvákov na strednej škole?Podľa názorov mojich známych majú niektorí z nich dobré mindráky.Niektorí vraj nezvládajú psychicky tzv.žarty,ktoré si z nich robia starší spolužiaci.
Keď si spomeniem na naše, tiež to nebolo nič príjemné.. škoda ale, že keď prváci vyrastú, robia to isté mladším..
@evaeva123 ja by som zbytočne nestresovala, každý si tým prešiel a nie je to nič ponížujúce, napokon, na imatrikuláciách sú prítomní aj učitelia a riaditeľ školy, aspoň za mojich čias boli a je to krásna spomienka, ešte teraz sa smejem, ako sme si so spolužiačkou navzájom pomocou slamky dávali dolu z tváre šľahačku. 😀 a ešte nás všetkých ponúkli cesnakovým "rafaelom", plus sme chodili v županoch po meste, samozrejme, pod županmi bolo normálne oblečenie.
ak ma dotycna osoba taky problem s imatrikulaciami tak tam nepride....... skor by som sa na to pozerala z pohladu ...ze netreba brat vseto az tak vazne a obcas si treba aj zo seba vystrelit, nie je to az taka tragedia... ja si na nase imatrikulacky zivo pamatam, bola to sranda a vsetci sa spolu PO..bavili, starsie rocniky s mladsimi atd.....na kazdych imatrikulaciach je pritomny aj pedag.zbor, dozor, takze ziadne nemiestne ani poburujuce akcie sa nekonaju .... ak uz toto niekto psychicky nezvladne, co bude robit pri omnoho dolezitejsich zivotnych situaciach a rozhodnutiach? hmm
@evaeva123 u nas prebiehali imatrikulacie bez nejakych posmeskov ci hororov, bola to skor taka velka diskoteka, na uvod predstavenie tried..toto su 1.ABCD a vitame prvakov plus nejaky imatrikulacny papier a koniec... potom uz len tanecky a zoznamovanie sa medzi sebou suhlasim s @applede...netreba veci tak prehanat...clovek musi byt trochu odolny voci stresu, aj ked toto podla mna tie prave stresy niesu...nic v zlom, ale co z tych dnesnych deti bude, ked toto a tamto je stresujuce, pridu do normalneho zivota a co potom....ich len realita doslova poriadne prefacka...
Ja som na mojej nebola.mne sa to nepaci!! A to som clovek co sa vie na sebe zasmiat a nevadi mi ked si so mna urobia srandu...ale vsetko ma svoje medze.komu sa to nepaci nech tam nejde...
No Pamatam si ze my sme tiez mali na strednej imatrikulacie,a tiez to bolo pre mna dost stresujuce.Hladala som sposoby ako sa tomu vyhnut.