Idem do 9. ročníka a ešte nemám vybratú strednú školu

sasqiaa
24. aug 2022

Ahojte, idem do 9.triedy a stále úplne neviem kam na strednú školu. Rozmýšľala som nad zdravotnou ale nechcem robiť zdravotnú sestru skôr by som chcela ísť smerom fyzioterapia , zubár alebo niečo podobné. Mala som vybratú školu v LM ale na internát ísť nechcem. Som z okresu MT. Rozmýšľala som ale aj nad gymnáziom ale bojím sa že by som učenie nezvládala aj keď mám celkom dobré známky. Išli by ste radšej na zdravotnú školu alebo gymnázium ? Máte skúsenosti poprípade z nejakými zdravotnými školami? Ďakujem za každú odpoveď 😀

janka1011
24. aug 2022

@sasqiaa no ak chceš byť fyzioterapeut alebo zubárka tak rozhodne gymnázium.

pribinak
24. aug 2022

@sasqiaa aký zmysel má ísť na zdravotnú ak nechceš byt zdravot. sestra
Prečo by si nezvládla gympel?
Obchodná? Hotelka?

luxus10
24. aug 2022

aj v ziline je zdravotka, a myslim , ze sa tam dala studovat ta fyzioterapia...pozri ci to teraz otvaraju...

mimi3008
24. aug 2022

@sasqiaa na strednych zdravotnych skolach zvykne byt odbor fyzioterapia. No ak chces byt zubarka, musis vystudovat medicinu. A tam urcite skor gympel, nez zdravotka. My sme mali v rocniku na VS ludi zo strednej zdravotnej a ti mali riadne medzery v predmetoch ako biologia, chemia a ich odvodeniny (mikrobiologia, biochemia... )

sorciera24
24. aug 2022

@sasqiaa ake mas znamky? (priemer?)

luccija
24. aug 2022

@sasqiaa ake mas znamky?
Este mas stale cas premyslat, este budete robit so psychologickou testy a odporuci Ti vhodne skoly.Plus velmi zalezi ako napises monitor a pripravis sa na prijimacky neviem ako v tvojom okrese, ale moja dcera robila tento rok prijimacky a nie je lahke sa dostat na gymnazium ci ine skoly kde isli spoluziacky
Pri obidvoch by som si vybrala gymnazium a nie zdravotnu
Pri fyzioterapii bola nejaka zmena, ze treba mat VS dufam, ze pisem spravne...este pred par rokmi vraj nebolo treba.Pekna praca ludia budu mat stale problemy , uz male deti rehabilituju...
Este mozes byt zubny technik, zubny asistent...ktore predmety Ta najviac bavia, alebo cim Ta uputali tieto 2?

erikaa09
24. aug 2022

Poznam fyzioterapeutov a maju skoncenu skolu stredna zdravotna odbor maser .

lenvam
24. aug 2022

@sasqiaa do ZA je tam viac odborov niele zdravotný asistent a potom je tam aj nadstavba fyzioterapeut 3roky alebo zubný technik 2roky

retep00
24. aug 2022

Za mňa určite zdravotná. Si mladučká, počas strednej školy sa môže tvoj obzor úplne zmeniť. Aby si neskôr neľutovala gymko, lebo z neho nemáš bez vysokej školy nič v rukách, nezamestnáš sa tak ľahko. Mňa tiež kedysi tlačili na gymnázium ale rozhodla som sa inak. Vďaka Bohu, gymko je skôr pre tých, ktorí nevedia vôbec, akým smerom chcú ísť. 🙂 neskôr môžeš ísť na VŠ akéhokoľvek zamerania, hlavne budeš mať už nejaký ten základ zo zdravotnej školy, (budete mať prax) a bude sa ti aj ľahšie zvládať výška ako keby si tam prišla z gymnázia bez akejkoľvek praxe. Hlavne si z toho všetkého nerob príliš ťažkú hlavu, viem ako sa cítiš a poznám xy dospelých ľudí, čo stále nevedia, čo v živote chcú robiť. 🙂 Daj na svoju intuíciu.

uprimnazienka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
aeruginosa
24. aug 2022

Autorka, vobec si nic neber z nazorov, ze gymnazium je pre tych, ktori nevedia, co chcu. To je pekny nezmysel. Ja som vedela uz na zakladnej skole, ze chcem ist na medicinu, sla som preto na gymnazium, aby som mala dobry zaklad bio/chem/fyz na prijimacky a nasledne studium mediciny. Takze ak si rozhodnuta, ze chces zubarstvo, popr. fyzioterapiu, jednoznacne gymnazium. Nazor, ze z gymnazia nemas nic v rukach je dost pochaby tiez… lebo zo zdravotnej, z ktorej musis ist na VS, aby si bola sestra a oficialne nemozes pichat injekcie a brat krv, toho mas teda „v rukach” fakt vela…
Taktiez je hlupost, ze zo zdravotnej skoly sa im lahsie zvladat VS. V prvom rade je to extremne individualne a v druhom rade - ja studujem medicinu a mam aj spoluziacky zo zdravotnych skol.. Ano, na osetrovatelstve, ktore sme mali prvy rok, vedeli viac. Ale na chemii, biochemii, mikrobiologii sa riadne trapili a jednu takmer vyliali zo skoly kvoli tymto predmetom. Tu prax si vies vzdy dohnat, daju sa dohodnut rozne staze v nemocnici, atd.. Lenze to „zanedbane” ucivo z gymnazia riesit za pochodu spolu s VS ucivom je uz tazsi oriesok. Takze podla mna jednoznacne gymnazium a od zaciatku makat na bio, chem, fyz. Drzim palce v rozhodovani.🙂

choco6
24. aug 2022

Ja by som ti odporucila vybrat si skolu podľa toho kde vidíš svoju budúcnosť, v akom meste, krajine a podobne a nasledne si pozri pracovne pozície a odvetvia kde je nedostatok kvalifikovanych ľudí. Keby mne toto niekto povedal tak by som si lepsie vybrala VŠ 🤷‍♀️ a neviem prečo ma to nenapadlo uz vtedy. Fyzioterapia aj zubarina znie fajn ale je vo vasom mieste nedostatok tycho pracovnych miest alebo príležitosti?
Ja mam Biochémiu, človek si povie fajn skola ale prd, pracovne príležitosti su mozno niekde v zahraničí nie tu 🤔

slniecko1976
26. aug 2022

@sasqiaa presne tento problém má môj syn jedno vie,že chce byť meterolog no nato nie je stredná škola

palicka
26. aug 2022

@erikaa09 ale to nie je fyzioterapeut, ale maser. Ten má úplne iné kompetencie

erikaa09
26. aug 2022

@palicka ale na vyšku ako fyzio už vieš isť .

nika1971
26. aug 2022

stredna zdravotna a potom nadstavbove studium odbor fyzioterapia...

palicka
27. aug 2022

@erikaa09 to ano