Od koľkých rokoch si vaše dcéry holili nohy?
No u nás určite nie od doby, keď začalo rásť ochlpenie....dcéra mala cca v 7 rokoch nohy také chlpaté, že by som naraz 3 žiletky otupila😅 mala ich bledé, blonďavé, a naozaj husté, ale ani na sekundu by ma nenapadlo jej oholiť nohy....teraz má 11 rokov, na nohách sem-tam chlp, takže to zatiaľ neriešime, aj keď v iných miestach už začína normálne, tak dospelácky zarastať....pokým sama nepríde s tým, že to chce oholiť, tak neriešim....
Netuším, to má nenapadlo sledovať.
Okolo 12 už žiadna spolužiačka nemala chlpaté nohy a šaty. Iba učitelky 😁
ja som sa mojej mamy ani nepýtala, či môžem
Ked sa necitila uz komfortne ulahcili sme jej to a zobrali ju na laser. Dcera je nevlastna a mame kamaratsky vztah. Inak by som nezakazovala nic, skôr hladala rozumne riesenie. Ved su to len chlpky a doba je ina.
Ked uvidis ze treba kup pred letom najprv gel do sprchy co sa zoskrabka o rok uz prejde slecna na ziletky.. skor ako si z nej zacnu robit srandu v skole.takisto pazuchy.dievcata vedia byt velmi neprijemne
dceru mam este malu ale ja som si oholila nohy sama v siestej triede ani som sa mamy nepytala. a to bolo 30 rokov dozadu. mala som ich sice svetle ale vadili mi.
ak sama chce nech sa oholi ak chce pomoc pomoz jej. neviem ci je vhodne jej v tom nejako branit alebo to natahovat. ak sa o to nezaujima nechaj to na nu.
Od kolkych majú chlpy. To nie je dané vekom.
Ja som si myslim v 13 zacala nohy holit. Vtedy mi to zacalo vadit, isla som za mamou, dala mi ziletku, ukazala ako a uz som fungovala.
Starsia asi od 12. Mladsia si neholi, ma na nohach minimum jemnuckych chlpkov, ani ich nie je vidno. Holi si iba podpazusie, nohy sa jej nechce 🤷♀️.
Keď treba a slečne to vadí. Či ju necháš chodiť chlpatú s depresiou, že si nemôže dať krátke nohavice?
Ma dosť výrazne chĺpky,nevystraja ešte že chce,len sa pytala,ale je to dosť viditeľné
Ma 11 rokov
12
Odkedy jej to začalo vadiť. Nechápem postoj matiek, ktoré zakazujú dcéram oholiť sa. Holila si pazuchy a aj nohy, nenechala by som ju chodiť chlpatú, aby sa jej smiali a mala z toho traumu. Čo je zle na holení sa?
A vek sa nedá napísať, jedna má výrazné ochlpenie v 10 a iná nema nič ani v 14. Nejde o vek
Podľa mňa kľudne ak už nad tým uvažuje tak jej to dovoľ každé telo dospieva inak a hlavne je to o nej, urobte si z toho taký babský wellness time, ukážeš jej ako sa oholiť, kúpiš jej vlastnú penu žiletku, peeling na telo, k tomu si dáte masky na tvár a hor sa do toho. Bude mať z toho príjemný zážitok na začiatok.😀 Určite jej to nezakazuj, skôr jej vysvetli kde a ako, lebo sama poznám veľa kamarátiek, ktoré si holili bruško napríklad a ruky a doteraz to ľutuju.😀 ak nemá tmavé chĺpky na stehnach tak tie by som možno vynechala 🙂
Okolo 10tich? xD Len v lete. Ja som skoro dospela.
Dcéra je ešte bábätko, ale ja som si holila od 12 rokov. Mala som tmavé chlpy a hanbila som sa chodiť v krátkych nohaviciach
Kľudne nech sa holí.
Radšej ako by sa jej mali smiať.
Moja dcéra začala okolo 11 rokov.
Nevidela som v tom žiaden problém.
Či už nohy alebo aj iné miesta.
V tomto treba deti podporiť🙂
Ja od 12 rokov. Keď ich má tmavé a vadí jej to, tak jej to dovoľ. Len nech si dá pozor aby sa neporezala. Nechápem prečo to niekto zakazuje, veď to sú len chĺpky na nohách aj tak jej neskôr dorastú, nejde o nič vážne.
Nemám dcéru, ale ja od 10 rokov som sa už pravidelne holila. Treba jej to dovoliť, veď predsa nejde o nič zásadné aby sme v týchto veciach išli určovať nejaké hranice.
Ďakujem všetkým za názory..
moja mama razila teoriu, ze ked raz zacnem s holenim, budu mi rast uz len hrubsie, tmavsie chlpy a viac... tak som radsej na nohy pouzivala cca od 12-tich epilator. ziletky na nohy som pouzila prvy krat pred 2 rokmi ako 32 rocna 😀 ale oblast bikin som si normalne holila ziletkou, aj podpazusie.
@chillibubble presne o tom sme sa bavili, tiež mi to mama hovorila.len neviem ci je to fakt,alebo mýtus
urcite je to mytus(minimalne to ze ich bude viac). tak ako kopec veci, co nam rodicia tlacili do hlav, lebo tak im to hovorili ich rodicia.
asi je to individualne. niekomu nestmavnu ani nezhrubnu. ja som mala chlpky biele jemne len dlhsie. zacala som holit a mam ich teraz pevnejsie a tmavsie. ale je mi to jedno. vytrhavanie chlpkov mi sposobovalo problemy so zarastanim. neriesim. skratka ich holim.
aj ked budu tmavsie a pevnejsie tak co. ak ich nechce nebude predsa chodit chlpata len preto ze co ak nahodou.
Ja som mala v puberte veľmi chlpaté nohy, aj stehná. Rokmi sa mi akoby preriedili. Na stehnách chlpy nemám skoro vôbec a na nohách trochu. A to som vždy len holila. Takže je to naozaj asi veľmi individuálne
Ja som mala asi 11, keď som si oholila nohy aj napriek zákazu od maminy (ocinovou žiletkou). A nič lepšie pre svoju spokojnosť som nemohla urobiť. Keď mamina na to prišla, tak mi len povedala, že budem zarastať ešte viac. Do dnešného dňa sa jej slová nenaplnili. 😁😁😁
Ja asi v 13-14 rokoch, nepamatam presne, namietky nasi nemali. A moja dcera ma 14, ale chlpy takmer neviditelne, tak si neholi. Toto necham uplne na nu, kedy zacne. Aj v 11rokoch, ak by chcela, aj nikdy, ked sa tak rozhodne.
Môj syn bude mať 12 ... Boli si podpazušie už rok ,lebo teda husté a tmavé chlpy ma .a tiež sme už boleli hornú peru ..to tmavé paperie je des 😂
Vôbec neriešim vek .. proste ma to neesteticke ,viditeľné ,chcel sa toho zbaviť ,tsk už sa boli sám . Hoci aj v 11