Ahojte, dcéra piatacka sedí s jedným spolužiakom, je to Rom
Akože má dosť hlúpe reči, drzé, no vcera jej povedal, že ju rozstvrti a hodí do koša. Riešili by ste to nejako? Ja už pri dnešných deťoch neviem, či to človek preháňa, keď by si prial,aby deti boli slušne, lebo od prvého ročníka ja zasnem, aké sú deti zle, zákerné a to pomaly každý týždeň by som vypisovala učiteľke niečo. Na jednej strane sú to deti a majú sprosté reči, na druhej strane dnes človek nevie, komu prepne a vpali do triedy a ublíži niekomu...
Určite by som to riešila najprv s učiteľkou. Možno sa tak prejavuje stále a nielen k vašej dcére. A ak by sa to potvrdilo tak s rodičmi chlapca. Takéto veci netreba brať na ľahkú váhu.
@viestta veď práve preto...
@dominika1922 tak nechcem to tak napísať, ale niektorí rómovia sú svojski. Ale zas aj bieli sú rôzni, preto vravím, že žasnem, aké sú deti zle...
Ono, najvacsi efekt by malo keby tvoj muz/brat/otec chytil mladeho cigana pod krkom a povedal mu ze ak bude mat take reci tak rozstvrteny skonci sam.
@zooeynka to mi tiež napadlo, no chlapa nemám, rodinu ďaleko, aj sama by som mu povedala, ale nemám ho ani kedy stretnúť...
U nas toto povedal druhak ucitelke☝️ Riesila by som to s ucitelkou.
@zooeynka bohužiaľ títo ľudia sú nevyspytateľní, povies niečo ty im a už ide po tebe celá osada
Baby ja celkovo žasnem, čo sú dnes za deti, či biele,či čierne, je to katastrofa čo už sme aj my museli riešiť... No dnes keď si odchytil dieťa a dohovoria ku,tak nás prúser. Raz to otec dcerinho spolužiaka urobil,nakrúcal na chlapca,čo mu robil zle, tak ešte tomu chlapcovi čo ku robili zle,učiteľka dohováral,že to otec nemal čo riešiť.
@alexandramb ano, v tomto ich treba obdivovat, ako sa dokazu cela tlupa zmobilizovat a ist po bielych. Toto by sme sa ako bieli mohli od nich naucit, keby sa vsetci oteckovia zgrupli a mladeho si pockali a urobili mu bububu tak by sa posral(aj s osadnikmi). Bieli su "v rukavickach"a cigani drzo vyskakuju.
Určite to treba riešiť. Prehliadanim zla ho ticho podporujú. A budú agresívnejší. Skúsenosť z minulého školského roka.
Ja som tak riesila, ale.nie Roma. Synovi sa vyhrážal starší spolužiak (3 tiak, syn 2hak) niečím podobným. Tak som to riesila.s.ucitelkou. Škola to zobrala vazne, riešila to aj s rodičmi ako šikanu. Ja sama som si počkala toho chlapca a tiež som mu dohovorila. Nevyhrazala.som.sa mu, len som mu dôrazne povedala, že ešte raz, osobne pôjdem k nemu domov a budem to riešiť s jeho otcom. Že stačí, keď ho zazrem.v blízkosti mojho syna. Ja sa celkovo viem tváriť dosť hnusne. Takže sa ma bal.
Bez prítomnosti chlapcových rodičov alebo učiteľky by to nemal robiť. Ak by to bolo naopak, ani Vám by sa nepáčilo, keby nejaký cudzí dospelý riešil Vašu dcéru len tak na ulici. A s cigánmi opatrne, niekto tu radil, aby si manžel chlapca počkal, to radšej nie, lebo keď si potom manžela počká tlupa cigánov, z toho nemusí vyviaznuť bez následkov. Určite s triednou učiteľkou porozprávať, nevypisujte, buď zavolajte alebo si dohodnite osobné stretnutie. Niekedy deti nepovedia, čo tomu predchádzalo. Možno ona chlapcovi niečo povedala predtým a to už Vám zabudla spomenúť.
ja som normálne rada že deti nemám a nemusím nič takéto riešiť.Za mojej doby ked som bola decko toto neexistovalo.Teda určite áno ale omnoho menej.Dnešné decká nevedia čo už od dobroty
@drakvak no práveže ona je dosť tichá a nevie sa brániť, nie ešte sama s niečím začať...
@zooeynka ja nehovorím, že to máme nechať tak. Ale keď budeme násilie a drzosť, oplácať násilím a drzosťou, zle dopadneme ako spoločnosť. Kľudne nech ide matka dcéry, ktorej sa to stalo z tým aj na políciu, či na vedenie školy, ale nie plodiť ďalšie a ďalšie násilie. Potom sa nečudujme v akej zvrátenej dobe žijeme.
To dobre viem. Na základnej škole ma šikanoval róm 4 roky🙂 dúfam že sa vám to podarí vyriešiť
Dceru na ZS sikanoval spoluziak. Manzel mu cez socialnu siet napisal, ze je z jeho spravania sklamany, ze od skutocneho chlapa by cakal nieco ine, nie takuto slabost a ze ci o takomto jeho spravani vedia rodicia. Chlapec sa dcere na druhy den ospravedlnil.
Som vsak presvedcena, ze keby islo o to, co opisuje autorka, muz by stal nastupeny pred skolou a taketo jemne by to nebolo.
@autor odporucam riesit to s triednym ucitelom, pripadne riaditelom.
@mandzula no vieš ti boli asi trošku rozumní rodičia, my sme tiež riešili šikanu a to boli rodičia arogantní sponzori školy, tak ešte na nás ziapali čo si dovoľujeme, ich anjelik nikomu isto neubližuje a bolo vybavene
@mandzula presne tak a keďže to bolo sponzori, tak ešte aj škola to obrátila proti nám, že dcéra je asiprecitlivela
@zooeynka prepac ale sibe ti? Si asi zjavne neuvedomujes ze za jedno ciganca moze na nu naletiet cela osada co uz nieje sranda lebo ved kolko krat aj v bovinach ci v televizii bolo ze hromada osadnikov sa vrhla na jednotlivca a dobila/ dokopala ho az do spitalu....tychto sranda poucovat teda nieje 🤦 max tak pred vajdom maju respekt
@zooeynka presne tak, majú strašne vysoké ego každý jeden z nich a myslia si ze môžu vsetko. Lebo sú ,,chránení" .
@alexandramb lebo hned vytiahnu argument "to je diskriminacia" keby im biely chcel dat po pysku. Su drzi, lenivi a agresivni. Chodenim po spickach okolo nich sa nic nezmeni.
Prečo sedí s ním ? Asi by som požadoval, aby moje dieťa sedelo s niekým iným. Nech ho presadia. Za mojích čias platilo, že vrana k vrane sadá a takí ľudia sedeli vždy v poslednej lavici spolu, prípadne po samom.
@nhispvm učiteľka ich tak popresadzala
Áno, riešila. Aby raz nedošiel do školy so sekerou