Hlášky dnešných násťročných

30. aug 2024

Má niekto slovník na puberťákov? Mne dnes mladá zadrela, že nekeepujem stream. 😅 Cringe je pravidelné slovíčko, socky, irl, yolo. Čo používajú vaši mladí? Prosím aj s prekladom 🤣

biba_18
30. aug 2024

ja vačšinou viem o čom to je… akurát včera synátor že boli len tak chillovať, manžel nevedel čo to znamená, sme sa posmiali potom na tom keď som mu vysvetľovala 😂😂

nika23t
30. aug 2024

Okrem toho, co si napísala, ešte moja dcéra má deep talking s babkou,momentálne je dokonale summer vibe, fr (for real) to je ako otázka, napr keď poviem nech uprace. Alebo ze "mečuju" (match) Atď atď.

autor
30. aug 2024

@nika23t Deep talking s babkou znie super 😆😆😆
@biba_18 To ako u nás 😆

lucia13022023
30. aug 2024

Ja som dosť mladá, ale cítim sa ako stará žena pri týchto mladých 🤣 minule mi synovec hovorí ze som ho scamla (?).. Ja ze co som ta? A on ze ved o*ebala🤣

biba_18
30. aug 2024

my sme vegetili, oni chillujú 😂 slovo ktoré neznášam je kandiť… a to hlúpe jj keď odpovedá na sms, aaaaaa

autor
30. aug 2024

@lucia13022023 presne. To je scam. Aj také už bolo.😆 Ďakujem za vysvetlenie. Ešte jedno podobné slovíčko používa, ale asi si nespomeniem.

petraslov
30. aug 2024

Prankovať fičí dosť u nás, potom "nubko" (noob), respaunovať sa a kopec ďalších, len mi teraz neprídu na rozum 😆

ukgirls
30. aug 2024

a to nemate doma decko co rozprava len anglicky - ja uz nerozumiem 3/4 tomu co vravi kedze okrem detskych predpubertalnych skratiek ma neskutocny liverpoolsky accent a tolko x len cumim co vlastne odomna chce .. a to ma len 10 -v puberte ju asi poslem na prevychovu na sk

marthuska
30. aug 2024

No ved ak preklad dajte: nubko atd. Mna napada: ze on stalkoval kamosku...cize zistoval si o nej vselico na soc.sietach

ptvw
30. aug 2024

Jemine tak ja som úplne mimo to mi slovník treba 🤣😅

liz_lemon
30. aug 2024

a viete co je napr:
skibidi
sigma
ohio
fanum tax
negative aura
pod
opp
rizz
drip
gyatt

rozculena
30. aug 2024

@biba_18 jj je 100 rokov staré,to poznám aj ja 😂

rozculena
30. aug 2024

prosím vysvetlivky a preklad 😂

autor
30. aug 2024

@liz_lemon skibidi a negative aura viem, zvyšok poprosím preklad 😆😆😆

luccija
30. aug 2024

To je ešte nič mne sa páči, keď ja už dcerinmu slovníku konečne rozumiem a sme u mojich rodičov a môj otec sa spýta o čom hovoríme🤪
Alebo oni použijú nejaké slovíčko mladšej generácie.

ptvw
30. aug 2024

@liz_lemon ani jedno 🤣

hederamonstera
30. aug 2024

@liz_lemon 😳
Dnes som nadavala aka som stara, krize a nohy ma bolia a tymito slovami si ma uz uplne poslala do rakvy…este som aj o 21tej zaspala…no nic, idem radsej spat😂

ivinkapink
30. aug 2024

Akože to vážne? Sa teším až toto začnú používať moje deti...skoro ničomu nerozumiem 🙈 teraz si už ozaj pripadám stará...
To keď takto pôjde s deťmi zachvilu nebudú hovoriť ani slovensky, ani anglicky ale nejakou hatlaninou..

gypsomilka
30. aug 2024

@ptvw je take pdf kde su taketo slova s prekladom a stale to niekto doplna.

janickacrazy
30. aug 2024

@petraslov naši používajú Nubik, ja už tiež 😁

lizatko1009
30. aug 2024

Irl- in real life
Cringe-ked zbadas niekoho co ma 10 rokov a minecraft tricko, ze sa citi trapne
Yolo-som napr. Na streche a idem skocit na druhu, zakricim YOLO akoze idem a je mi vsetko jedno
Istg
Idc-i dont care
Stfu-shut fuck up
Afk-away from keyboard

biba_18
30. aug 2024

@rozculena poznám ale aj tak ma to rozčuluje keď to používajú mne do smsiek 😂

plnenapaprika
31. aug 2024

@petraslov hahaaaa cely minecraft, aj u nas

matana2
31. aug 2024

Slovo socky ficalo este za mojich cias, dnes uz sa pouziva stokari.

dennissa16
31. aug 2024

Moj používa tiež kadejaké skratky a angličtinu neznáša a nevie 🫣
Minule mi odpovedal “IDK”….hovorim mu, nech mi to napíše. Samozrejme nevedel. Povedala som mu, nech nemachrujte so skratkami, ale sa radšej uci angličtinu poriadne.

guudy
31. aug 2024

Mam 17 rocnu a nic z toho, co tu zaznelo, som od nej nepocula. Minule som jej ukazovala zoznam takych slovicok a povedala, ze niektore uz pocula. Ale nie vsetky. Mam divne dieta 🥰🥰🥰

petraslov
31. aug 2024

@plnenapaprika tých výrazov, čo používajú v bežnom prejave, je fakt kvantum, našťastie im rozumiem, keďže učím angličtinu, ale moja svokra to už "nedáva", tá je z nich na prášky, keď sa medzi sebou takto rozprávajú 😁 a presne minecraft a iné hry ten slovník takto pekne obohacujú, už aj 6-ročná má od tých mojich dvoch pubertiakov takto osvojený slovník 🤪

martinka13
31. aug 2024

Okrem vyššie spomenutých často používajú, že je niečo "mech" čo znamená o ničom, nudné

tim23
31. aug 2024

Mám 31r a vôbec nerozumiem výrazom, ktoré tu píšete :(

qwer2019
31. aug 2024

Mám 25 rokov, ale keď čítam tieto vyjadrovania dnešnej mládeže, citim sa na 100 😀😀 moje majú maximálny vek takže ku mne to ešte takto z prvej ruky neprišlo. Už sa teším na slovník roku 2035 😀😀