Gymnázium verzu elektrotechnika

13. mar 2022

Syn sa musí rozhodnúť, ktorý odbor si napíše do prihlášky.Podla Vás do budúcnosti, ktorý vybrať?Ak by ste mali čas pozrieť si čo ktorý odbor obsahuje budem rada.Prioritne chce gymnázium, ale ide vyskúšať aj elektrotechniku.

babovka2321
13. mar 2022

Chlap sice nie som, ale sla by som bud na programovanie alebo umelu inteligenciu. No prioritne gymnazium, ak planuje ist na vysoku. S muzom mame obaja vystudovane IT, no obaja sme z gymnazia a aj vacsina nasich spoluziakov bola.

Ale teda, hlavne by si to mal pozriet sam a sam sa rozhodnut, co by ho bavilo a hlavne aky vztah ma k matematike 🙂

pribinak
13. mar 2022

Mam syna a vyberala by som buď programovanie alebo inteligentne technológie
Gymnázium je podľa mna nudná škola. Toto je omnoho viac využiteľné

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
13. mar 2022

@pribinak este nie je rozhodnutý čomu sa chce venovať.Vsetci učitelia aj psychologicky posudok bol za gymnázium.Bavia ho jazyky, bio, ch
Toto je len strela do neznáma, ale nikto nevie či by to nebola lepšia voľba ako gymnázium.Buducnost je robotika, programovanie len aj k tomu treba mať vzťah
Dik zatiaľ

pinkgirl
13. mar 2022

Môj chodí na odbor IST - informačné a sieťové technológie. Už teraz má predmety ako úvod do programovania, elektrotechnické predmety, hardware počítača. Pozri, prvé dva ročníky bývajú všeobecné a viac sa vyprofilujú od 3r.. Stále môže neskôr požiadať o prestup na iný odbor. Hlavne tam býva rozdiel v maturitnej skúške - naša škola v jednom odbore ponúka pre študenta spracovanie vlastného nápadu a s tym ísť k maturite. Informuj sa na dni otvorených dverí, alebo priamo o zástupcu riaditeľa.
Môj by sa na gympli nudil s biologiou, dejepisom...

autor
13. mar 2022

@pinkgirl práveže jeho bavia tieto gymn.predmety, ale keďže nevie o čom je elektrotechnika a ich odbory nevie či by ho to nebavilo viac🙂)ťažko radiť teenegerovi, ktorý sám nevie.Ale doma vidím, že má vzťah k PC akurát ku hrám neprogramuje, neskusa

pinkgirl
13. mar 2022

Tak potom nech si da prihlášku na obe školy a uvidíš... Ale stredná odborná škola má výhodu, že po jej skončení má absolvent väčšiu šancu hneď si nájsť prácu. Po gympli ma len všeobecné vzdelanie... Skús sa poradiť aj na ZŠ s jeho triednou - pozná tvojho syna, k čomu inklinuje, prípadne s kariérou poradkyňou.
Ja som sa s triednou normálne o tom rozprávala a vlastne potvrdila to čo som si myslela.

autor
13. mar 2022

@pinkgirl kariérna aj triedna povedala, že gymnázium a VS, že na to má a je šikovný.Len neradila nám dávať prihlášku na 2 gymnázia, tak hľadám niečo iné a toto ma oslovilo.Vyskusame a ako píšete, ak by ho nevzali na gymnázium odbor na elektrotechnike môže zmeniť kedykoľvek

renab
13. mar 2022

Bavia ho jazyky,biologia a chemia.... ja by som elektrotechniku volila, keby ho bavila fyzika a matematika.

zuzanka.zuzu
13. mar 2022

keď ho baví biologia a chémia tak prečo ho chcete dať na programovanie, ktoré ani nerobí? 😲 však nech skúsi po gympli medicínu, farmáciu, veterinu.... kks budúcnosť nie je len programovanie, hlavne keď k tomu nemá vzťah 🙄

janage
13. mar 2022

Prečo nechcete 2 gymnaziá? Môže si kľudne dat prihlášky aj na 4 gymnáziá ak 2 z toho budú bilingválne, čo by som tiež zvážila ak mu idú jazyky.

marca12
13. mar 2022

Ale vies,ze elektrotechnika je hlavne matika,fyzika a pises,ze ho bavia uplne ine predmety. Na elektrotechnike potrebuje logicke myslenie,chapat nadvaznosti a podobne. Pozri si na stranke skoly rozvrh k jednotlivym odborom aj to vam napovie.

janage
13. mar 2022

A ešte sa pripájam k názorom, že buď všeobecná škola alebo to čo ho baví. Moja mala rok, dva blízko k robotike a potom ju to prestalo baviť. Ona počas ZŠ vyskúšala od umeleckých, cez športové, IT po prírodné vedy. A tie u nej aj vyhrali nakoniec.
Ta elektrotechnika mu vyšla ako vhodná po testoch profesijnej orientácie?

kattrin5
13. mar 2022

Podla toho co chce robit, Ja pracujem v IT ale som analytik, moj muz je programator( Java Based), obaja robime v IT a pritom kazdy nieco uplne ine. Moj muz vytvara softwery pre firmy, cely den sedi a ma pred sebou 2-3 monitory, Kde vkuse pise code, Ja robim s datami, pracujem vela s Machine Learning, robime regression a forecasting, co je podla mna omnoho zaujimavejsie, pretoze mam kazde 2-3 mesiace iny project. Obe zamerania maju skvelu buducnost, syn si vzdy najde pracu ci sa zamera na prgramovanie ci na viac analyticke( Data Science) smery!

kattrin5
13. mar 2022

A samozrejme ze na pracu v IT treba ovladat matiku, Ja mam vystudovanu Ekonomiku so sameranim na Data Science a statistiku. Toto musi ovladat pri vsetkych IT zameraniach.

janickacrazy
13. mar 2022

Môj syn išiel na elektrotechniku na SŠ a teraz študuje IT na VŠ. Má aj spolužiakov z gymnázia, ale musím povedať, že im to až tak nejde, lebo sú zvyknutí sa veľa biflit, no na IT potrebuješ hlavne matiku a rozumieť tomu, logické myslenie a anglinu a to môj má. Môj by na gympli trpel, nemal rád biológiu, zemepis, slovenčinu.

nika1971
14. mar 2022

Mam 16 rocneho syna, chodi na elektrotechnicku...na gympel ist nechcel, nakolko ho nebavia vseobecne predmety...tu sa od zaciatku venuju programovaniu, pocitacom a pod....

ivett1
14. mar 2022

Ale elektrotechnika stavia na matike, fyzike a logike - brat má SŠ aj VŠ elektrotechnickú a robí v IT sektore...
ak syna bavia skôr humanitné predmety a je študijný typ, tak gympel je pre neho tá najlepšia voľba a pokiaľ viem, tak si môžete dať prihlášku na dve "obyčajné str. školy" - napr dve gymnázia a na dve bilingválne gymnáziá- na ktoré sa robia "talentovky z jazyka" ...teda spolu 4 školy ...

kamajka
14. mar 2022

@nika1971 ja mam tiez syna na elektrotechnickej ale teda vobec sa neucia programovanie.. to som prekvapena.. aky odbor?

oblecenie99
14. mar 2022

Chodila som na gymnázium a všetci moji spolužiaci, ktorí išli ďalej na techniku (či už IT, strojárina, elektrotechnika a spol.) vysokú školu zvládli. Bez problémov. A pracujú vo svojom odbore. Chcem tým povedať, že ak chce ďalej študovať IT, je šikovný a má k tomu vzťah, tak to zvládne aj z gymnázia (ale je pravda, že musí ísť ďalej študovať). Ja by som na jeho mieste volila gymko.

kornelies
20. mar 2022

@kamajka Odbor IT. No viacmenej sa ucia elektrotechniku. Necakaj pana IT po absolvovani SŠ.