Gymnázium na základnej škole

ollynka
22. okt 2022

Aký má význam, keď deti na ZŠ už môžu nastúpiť na gymnázium. Stále neviem, aký to má význam. Som počula, že potom nemusia skladať skúšky, čo sa mi moc nezdá. Aké sú plusy a mínusy? Máte niekto skúsenosť? Od akého ročníka môžu deti nastúpiť? Plánujeme po 9 roč. nastúpiť na gympel,ale je to len v pláne.

spadnutaslivka
22. okt 2022

Neviem, ako je to teraz, ale ja som nastupovala na osemročné a normálne sme robili skúšky. Samozrejme, potom sme tam boli tých 8 rokov, nerobili sa skúšky znova po 4 rokoch 😉

luccija
22. okt 2022

Robia sa prijimacky aj, ked ide do 6 rocnika.Ked nastupi po 8 r na bilingval 5 rocny nestrati rok, lebo bilingval je 5 r.Moja dcera isla z 9 na bilingval este nevedela aku chce skolu a vahali sme.mne sa zda ist na 8 r gympel od 6r.trocha skoro na tie deti.

kakika007
22. okt 2022

@ollynka na gymnázium sa dá ísť z 5.rocnika - to je 8-ročne gymnázium, z 8.rocnika - to je 5-ročné bilingválne štúdium, ktoré predbieha z väčšej časti v cudzom jazyku (ANJ, NEJ, FRJ, Špan...) a potom klasické 4-ročné štúdium, kde sa hlásia žiaci z 9.rocnika.
Na všetky formy štúdia sa robia prijímacie skúšky a dokonca v rámci 8rocneho gymnázia robia žiaci aj "monitor", čiže testovanie co majú na ZŠ deviataci.

mandzula
22. okt 2022

Dcera isla z 8. rocnika na bilingvalny gympel, musela urobit prijimacky. Vyznam to ma pre nas taky, ze moze 5 rokov studovat v anglictine a nestracat cas 9. rocnikom ZS, kde bola anglictina na ubohej urovni.

ollynka
autor
22. okt 2022

@mandzula tam sa študuje len v AJ? Takže tam má aj nejaký diplom ako štátnicu z AJ?

mandzula
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
petra735
22. okt 2022

Ahoj !
Ja som chodila na osem ročne gymnázium, a aj syn tam momentálne je. Gymnázium je pre sikovnejsich, aby sa viac naučili, aby sa učili tempom ktorý je pre nich. Na základnej škole sú rôzne deti, aj také ktorým učitelia jednu vec vysvetľujú celú hodinu. Na gymnázium sú ako som už povedala žiaci ktorý sú šikovný, chcú sa viac naučiť... Určite je to veľká výhoda

ibrunova
22. okt 2022

@ollynka majú maturitu na úrovni C1. Štátnicu, kto chcel, si mohol dorobiť v jazykovej škole.

luccija
22. okt 2022

@ollynka podla toho aky si vyberie gympel rusky, spanielsky, su ktore su viac na prirodne vedy, matematiku...v prvom rocniku je gro jazyk viac hodin a neskor v 2 r uz niektore predmety v jazyku.Konci diplomom C1 z jazyku.Pozri si strednapremna.sk su tam vsetky skoly okrem sukromnych

katuskapd
22. okt 2022

Syn začal chodiť na bilingválne gymnazium španielske. Išiel z 8 ročníka, v máji robil skúšky. Zo SJ,matematiky a z Aj. Prvý ročník majú veru každý deň 4 až 5 hodín španielčiny,ide o to sa naučiť jazyk.Maju aj chémiu, fyziku,biológiu. V druhom ročníku pribudnú aj ostatne predmety. Zo SJ maturuju už vo 4 ročníku, takisto nám bolo povedané, že môžu mať aj spanielake maturitné vysvedčenie. Úroveň jazyka B1,B2 a ze aj C1 takisto že budú mať tým pádom aj štátnicu z toho jazyka keď už bude ta C1.

liz_lemon
22. okt 2022

@petra735 no, ale tie y ti veľmi nejdú 😂

petra735
22. okt 2022

@liz_lemon keď píšem na PC len tak na rýchlo

ollynka
autor
23. okt 2022

@katuskapd takže nevedia deti hneď po španielsky napr.,či ste predtým aj nejaký kurz absolvovali,aby ste boli v obraze,ďakujem.

luccija
23. okt 2022

@ollynka nie, vobec nemusia vediet jazyk

katuskapd
23. okt 2022

@ollynka nie nič nevedel,všetko idú od začiatku,majú 20hodin týždenne. Neucia sa klasicky,len slovíčka ale učitelia s nimi komunikujú hneď aj aby počuli,nevadí ze nechápu, pár x si vypočujú a už vedia,čo to znamená.

evkamotka
24. okt 2022

Ak myslis bezne osemročné gymnázium, zmysel moze byt taky, ze mas sikovne dieta a miestna zs je na slabuckej urovni-dieta trpi. Na gymnaziu su vyssie naroky, co sikovnym detom sadne