Dcéra bola už rok rozhodnutá, že chce ísť na prijímačky na C.S.Lewisa a tam požiadať o štipendium ale teraz to chce zmeniť a ísť radšej na Jura Hronca. Má samé jednotky a vôbec sa doma neučí (okrem D. Ú.). Čo si myslíte, ktorá škola je lepšia?
@mc4806 povedala by som, že kam sa dostane, pretože dostať sa na bilingvál Hronca je dosť ťažké .Predpokkadam teda, že chce ísť na bilingvál, keďže Lewis, je v španielčine. Syn minulý rok končil bilingvál na Hroncovi a keď on robil prijímačky, tak zo 400 detí brali 30. Syn bol so školou veľmi spokojný 🙂
@zuzuzu3 gympel C S Lewisa je anglicky, spanielsky je gymnazium FG Lorcu.
@simsalabim Aha, tak sa ospravedlňujem 🙂 Hej ja som myslela Lorcu 🙂
@mc4806 aj my sme boli doteraz tiez rozhodnuti pre GJH, resp.syn, ale postupne sme ziskali informacie z roznych zdrojov a syn si uvedomil, ze to nie je skola pre nho. Jednak je otazne, ci by sa tam vobec dostal, ale ak by sa tam aj dostal, musel by vynalozit vvela energie, aby to tam zvladol. Je to jedno z najtazsich gymnazii. Napriek tomu, ze mal vzdy jednotky, max.jednu dvojku. Tiez nie je zvyknuty sa doma ucit. Okrem toho je viac technicky zamerany, takze sme to zmenili za ekektrotechnicku a strojarinu.
Na Metodke chce ist na to francuzske bilingvalne?
@sylvie Veľmi ju bavia prírodovedné vedy a veľmi sa jej páči francúzština tak na Metodovu by sa chcela dostať najviac. Aj dostane tento rok B2 diplom z ANJ lebo celú ZŠ bola v ANJ triede tak chce sa naučiť ďalší jazyk. Tá 2. Škola pre ňu není až tak dôležitá, preto by chcela vyskúšať či sa môže dostať na GJH keďže tam berú tak málo ľudí.
@sylvie a ake mas info, lebo o chvilu ma to caka s dcerou.Treba sa denne aj hodinu, dve venovat skole vsak?projekty atd...este chalan si vyberie nieco technicke elektro ci stavbarinu a dievcata to maju myslim horsie ju cisla a ekonomika nebavia, hotelovka nie, pedagogicka nie...Zdravotna nie no bude to tazky oriesok 🙂
@luccija z viacerych zdrojov mam info, ze je to jedno z najtazsich gymnazii, ziaci sa tam musia vela vela drtit, ako pises same projekty a pod... a vraj tie deti tam su skor individualisti.. nas syn je velmi spolocensky, extrovert, potrebuje mat kamaratov. A nechce sa len venovat dennodenne niekolko hodin skole, uz skoro 9 rokov hra hokej, tak by v tom rad pokracoval..
Mozes ju dat na ine gymnazium, nie su vsetky ako GJH. Ale aj na technicke skoly sa hlasia dievcata, nie je ich vela, ale su take. Zavisi od toho co ju bavi, ake predmety jej idu viac..
Syn absolvoval testy zamerane na vyber strednej skoly, robili to v skole este niekedy zaciatkom sk.roka, ale konzultaciu s psychologickou a vysledky mal az tento tyzden. Ta mu odporucila sa zamerat na technicky smer.. Nemali ste aj vy take nieco v skole?
@sylvie my mame este rok cas.Praveze dcera inklinuje k bio, dej, jazyky matematika skor take prirodne vedy matematika jej nejde sama od seba jeden cas chodila na doucovanie, ale zase chemia, fyzika ju bavi zvlastne dieta🙂 ano aj ja som rozmyslala potom zaplatit testy u psychologicky uvidim ake budu tie skolske.Diky
@luccija podla tych predmetov co si vymenovala, to vyzera u vas skor na gymnazium. To potom mozete vybrat podla lokality kde byvate. Mate este cas.
Mna trochu stve, ze sa teraz nemozeme zucastnit klasickeho DOD, clovek by mal lepsiu predstavu. Teraz skoly robia len take virtualne DOD, nie je to uplne ono, a nerobia to vsetky skoly. Napr.strojarina, ku ktorej syn najviac inklinuje nic take nerobila..
ahojte maminy, nakoľko synátor zvažuje bilingválny program na GJH, viete nám prosím poradiť - tip na cielenú prípravu na prijímačky ? Vopred ďakujem pekne.
Gymnazium groslingova
Za mňa skôr Lewis. Neviem, či sa niečo zmenilo, ale tieto školy sú úplne iné, čo sa týka atmosféry na nich a ľudí, ktorí tam chodia. Poznám absolventov z oboch. Lewis je skôr kresťansky orientovaný, Hronec liberálne. V tomto smere sa vedú aj projekty, diskusie, exkurzie, mimoškolské aktivity a deťom sa tak formuje názor na svet. Premyslite si to na základe tohto.