Gymnázium Ivana Horvátha v Bratislave

skumavka
12. máj 2017

Ahojte. Je tu niekto, koho dieťa navštevuje horeuvedeny gympel? Podeľte sa prosím o svoje názory a skúsenosti.
Vďaka🙂

skumavka
autor
12. máj 2017

Pardon, mobil si píše, čo chce- myslela som gymnázium Ivana Horvatha, samozrejme.

ikissedagirl
12. máj 2017

Ja som chodila pred 20rokmi, ak je to este relevantne. Bola to narocna a kvalitna skola. Vyhodou bola sirsia vyucby v matike a ekonomii a uctovnictve vramci volitelnych predmetov. Velmi mi to pomohlo uspiet na prijimackach na ekonomicke vysky, aj pocas prveho rocnika na vyske.

skumavka
autor
14. máj 2017

@ikissedagirl
Diky za reakciu. Aj ja som bola stredoškoláčka pred 20- tímu rokmi, vtedy na gym.Alberta Einsteina😉 Tiež to vtedy bol dobrý gympel, ako je to teraz, netusim.
Teraz ide o to, že na Horvatku nám zobrali dcéru a neviem sa dopátrať nijakých recenzií.
Teda baby- ozaj nikto s čerstvejšimi dojmami?

kreola
15. máj 2017

Tak toto by aj mna zaujimalo 🙂. Dceru zobrali na Horvátku, aj na Vazovovu, teraz doma dumame, ktoru si vybrat 🙂. Tiez zistujem informacie, dopatrala som sa len oficialnych z INEKO, skusenosti ziadne ☹((

kreola
17. máj 2017

@skumavka Ahojky, idete nakoniec na Horvátku?

skumavka
autor
17. máj 2017

@kreola
Nuž, vyzerá to tak, že áno. Pretože tam, kam dcéra chcela ísť, ju nevzali pre nedostatok miesta. Tam ešte podávame odvolanie a zatiaľ sa zapiseme na Horvatku. A vy Horvatka alebo Vazovova?

kreola
18. máj 2017

@skumavka My sme vybrali Horvatku. Neviem ale od Vazky nas odhovarala aj triedna ucitelka dcery. Skoly su pritom porovnatelne takze nie je jednoduche vybrat si. Ak sa mozem spytat na ktoru inu skolu sa dcera hlasila?

skumavka
autor
18. máj 2017

@kreola
To ma vcelku prekvapuje, ja som stále mala Vazku ako tzv.dobru školu. Naša sa okrem gympla hlasila na stred.zdravotnicku, na zub.asistenta, no tam ju nevzali pre nedostatok miesta😒
Ak sa môžem ja opýtať, pre čo konkrétne vás odhovárali od Vazovovej?

myrkamirka
23. máj 2017

@skumavka Ahoj , moja dcera chodi na Horvatha, je prvacka. Prijata bola aj na Vazovovu odkial po cca mesiaci a pol prestupila na Horvatku....

myrkamirka
23. máj 2017

Kedze bola prijata aj tam nebol problem podat ziadost o prestup a robila skusky z anglictiny (na Horvatke) a hned nam volali ze moze prestupit. Neviem posudit , aka skola je Vazka z toho kratkeho casu, vsetko bolo ok , akurat dost sa zameriavali na telocvik a sport , co ona nemusi az tak ... Isla na Vazku aj preto , ze velmi chcela francuzstinu, ale nakoniec bolo malo ziakov co chceli a nebola, alternativa bola spanielcina.

kreola
23. máj 2017

@myrkamirka dakujeeem za info. A ak sa mozem spytat je na Horvatke spokojna? Aky mas ty pocit? Je toho vela? Zvlada to? A co ucitelia? Diiik

myrkamirka
23. máj 2017

@kreola spokojna relativne ano , akurat ma rusky jazyk a samozrejme anglinu, ale tak ze tam je rustina to vedela. Maju ovela menej hodin ako bolo na Vazke, tam mali aj 8 bezne aj viac, tu 6 max 7.Ucitelia..no ako ktori 🙂 ale to vsade , tak pol na pol asi.Zvlada, su dni kedy sa uci viac a niekedy menej ... Ale teda realne s Vazkou asi neviem porovnat , kedze tam bola kratko. Len viem ze tam mali taky rychly nabeh , seminare od zaciatku a za ten mesiac aj dost znamok tym padom.

kreola
23. máj 2017

@myrkamirka dakujem za vsetky informacie 🙂

skumavka
autor
24. máj 2017

@myrkamirka Vďaka za čerstvé info z Horvatky. Pomohlo🙂

kreola
25. máj 2017

@skumavka Jaj prepac, som Ti zabudla odpovedat, co sa tyka Vazky - tak jedna mamicka spoluziaka mi hovorila, ze tam nie je dobra uroven jazykov, napriek tomu, ze na Vazke sidli jazykova skola, Aj riaditelka Vazky mi hovorila, ze sa budu viac zameriavat na technicke predmety, ako na jazyky. Moju dceru take nebavi, to viac tie jazyky. Na Horvatke je rozsirene vyucovanie jazykov nemciny a anglictiny - asi aj tvoja dcera pojde na rozdelovacie testy, aby vedeli ako na tom decka su z jazyka.
Pocula som aj reci o drogach na skole, neviem co je na tom pravdy, ale to moze byt vsade :-/. Este mi znama spominala jedno dievca, ktore chodilo pred 3 rokmi na Vazku a po 2 rokoch prestupilo na L.Novomestskeho, pretoze sa tam vraj malo naucila a ona mala zaujem ist studovat medicinu. Na Vazke bola jednotkarka, ale po prestupe mala co robit min. pol roka, aby sa prisposobila, vraj narocnost omnoho vyssia, ale aj zaujem ucitelov o ziakov je na novej skole uplne iny, ako na Vazke. Takze asi tak 🙂.
Drzim tvojej dcere palce, aby sa dostala na vysnivanu skolu, ak by sa to predsa len nepodarilo, tak sa v septembri stretnu na Horvatke 🙂. Krasny den zelam

myrkamirka
25. máj 2017

@kreola na to som aj zabudla , ano viac sa zameriavali na technicke a vedecke ...tiez je dcera viac na jazyky . ..

skumavka
autor
25. máj 2017

@kreola
A ja že má ignoruješ😉 Ale nie, diky za odpoveď aj za prianie. Áno viem, že Horvatka má rozšírené vyučovanie jazykov. My sme na tú jej vysnívanú školu poslali odvolanie a teda čakáme na odpoveď. Zapísaná je zatiaľ na Horvatku.
Prosím ťa a s tými drogami- to si myslela Horvatku či Vazku?

kreola
26. máj 2017

@skumavka S tymi drogami som myslela Vazku 🙂))). Krasny vikend zelam dievcata
@myrkamirka

kreola
13. jún 2017

@skumavka Ahojky, tak ako dopadla dcera na odvolani? Zobrali ju na zdravotku?
Alebo v septembri nastupuje na Horvatku?

skumavka
autor
19. jún 2017

@kreola ahoj. Zatiaľ to vyzerá, že v septembri sa stretnú na Horvatke. Odvolanie bolo riaditeľkou zdravotky posunuté na BSK ako odvolací orgán. Nemáme teda nič nové. Je zapísaná riadne na Horvatke.

jana500
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kreola
6. júl 2017

@jana500 Dakujem Janka. Aj dcera ide na rozsirene vyucovanie anglictiny. Druhy jazyk nemecky. Tak uvidíme.
A co hovoria tvoje dcery na ostatne predmety a iných ucitelov? Ja len dufam, ze sa dcera rozhodla dobre s tou Horvatkou a nemala ist radsej na Vazku, ale asi je to jedno, vsade su dobri aj zli ucitelia 🙂).

kotlebajefrajer
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
chocholova
18. máj 2021

@kreola dobry den ja mam tu istu dilemu teraz ako vy kedysi,mozete mi pls napisat ako ste sa nakoniec rozhodli a ci ste boli spokojna,velmi dakujem za odpoved

kreola
12. okt 2021

@chocholova zdravim, na MK chodim tak malo, ze som nezachytila Vasu otazku 🙂. Dcera uz chodi na VS, celkovom bola na gymku spokojna, vahali sme medzi GIH a Vazovovou a vraj je rada ze sa rozhodla pre GIH 🙂. Vela stastia

chocholova
12. okt 2021

@kreola ďakujem vám..tak sme nakoniec na vazke

odelay
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
odelay
18. máj 2023

@kreola dobrý deň ako ste spokojní na Vazke? Syn práve spravil prijímačky a aj na Horvathku, tak som narazila na túto debatu. Ďakujem vopred za reakciu

emila2306
23. máj 2023

@odelay ako ste sa rozhodli? my sme na Horvathke 🙂, ale riesili sme dilemu medzi bilingvalom ceska a horvathkou

odelay
23. máj 2023

@emila2306 vybral si Vazku, tak uvidíme. 😁