Maminy viete mi niektorá poradiť vo výbere z týchto dvoch štvorročných gymnázií? Vopred vďaka
@fokuska Bratislava 😉 myslím, že baby z BA vedia hneď a tie ostatné aj tak nemajú šajnu o tých školách. Aj keď ja vlastne tiež nie, hoci som z BA 😀
@gabikamacikova pokiaľ viem, tak obe majú dobrú povesť, Grösslingova je tuším viac zameraná na matiku. Možno by som aj logisticky zvážila, čo je lepšie. Ale bližšie poradiť neviem.
@gabikamacikova kamoskina dcera chodi na Grosslingovu a neboli velmi spoko, ale viac neviem. Moja chodila na bilingvalne. Na Novomeskeho som pocula chvaly.
@fokuska jednoducho ten prispevok je adresovany bratislavankam a tym je to z textu jasne hned.
K teme: moj syn sice chodi este len na ZS, ale blizka kamoska ma deti an Grosslingovej a je spokojna. Tiez chalan, co chodi mojho syna doucovat, je studentom Grosslingovej a nestazuje sa. To vies, ze na kazdej skole su urcite nejake drobnosti,a le v zasadnych veciach su spokojni.
Baby ušiel mi ten detail... Áno v Bratislave 🙂 Na tieto 2 školy nás prijali a chcela som nejaké recenzie, skúsenosti a postrehy...
@fokuska takze takto. Toto su v BA dve z najznamejsich a top gymnazií. Grosslingovu ulicu urcite nikde inde nenajdes lebo "Najstarší doložený názov znie Ressling (1765) a Grösslingweg (1771). Pochádza z pomenovania priľahlého záhonu Grössling rozprestierajúceho sa na dnešnom Hviezdoslavovom námestí až po Prievoz, ktorý bol pomenovaný podľa dunajskej ryby hrúz škvrnitý (po nemecky nárečovo Kressling[1]). Tento druh ryby žil v ramene Dunaja, ktoré sa v minulosti nachádzalo v miestach, kde je dnes táto ulica." Cize spojenie tychto dvoch gymnazii jednoznacne evokuje Bratislavu. A k nazvu gymnaziá, ak mas na mysli Košice, tak tam gymnazium Ladislava Novomeského nie je, pokiaľ viem, tak takéto gymnazium je len v Bratislave a v Senici. To len také malé vedomostné okienko 😀 Zakladateľke sa ospravedlnujem, že je to off topic.
@xxxkatka Nepoznam naspamatam uplne vsetky ulice Kosic ani inych miest, ktore poznam, takze som si nebola ista, ci je Grosslingova niekde inde.
V Kosiciach je Gymnazium Ladislava Novomeskeho - kedysi to bola zakladna skola, stvorrocne a 5 rocne bilingvalne gymnazium. Dnes uz ZS nefunguje, zrusili ju davno, funguje 4 rocne gymnazium a 5 rocne bilingvalne francuzske.
Okrem toho su sukromne skoly, nebola som si ista, ci nejaka sa nevola Grosslingova.
To len take male vedomostne okienko...
Toto aj na straty a nalezy na fb je typicke. “Baby nasla som kluce v 32-ke”. Mesto nikde. Samozrejme pani z blavy. Nic ine neexistuje len blava 😁
pisala som ss.
Chudak autorka, tolko nazorov k teme urcite ani vo sne necakala 🙄
@gabikamacikova na GLN som chodila este ja 🤣 dlhodobo ma top uroven, ale aj narocne na studium. Ja som mala trojky z matiky, ale lepsie znalosti ako jednotkari z inych skol. Vedela som to posudit hlavne v prvom rocniku na VS. Takze tolko k urovni 😉 grosslingovu nepoznam, ale viem tiez, ze ma dobru povest tiez
Rozhodne Grosslingova... je to tazka skola, ale vynikajuca, navyse ma atmosferu, robia tam furu akcii, olympiadu skolsku, vyhravaju sutaze 🙂... za mna cislo jedna.
Určite Groslingovu... Najlepšie gymnázium hneď po hroncovi.
Tak nakoniec sme boli na zápise na Grosslingovej... Ďakujem 🙂
@gabikamacikova A co tak uviest mesto?