Gymnázium Grosslingova vs. Gymnázium Ladislava Novomestského?

gabikamacikova
23. máj 2019

Maminy viete mi niektorá poradiť vo výbere z týchto dvoch štvorročných gymnázií? Vopred vďaka

fokuska
23. máj 2019

@gabikamacikova A co tak uviest mesto?

sissy27
23. máj 2019

@fokuska Bratislava 😉 myslím, že baby z BA vedia hneď a tie ostatné aj tak nemajú šajnu o tých školách. Aj keď ja vlastne tiež nie, hoci som z BA 😀

@gabikamacikova pokiaľ viem, tak obe majú dobrú povesť, Grösslingova je tuším viac zameraná na matiku. Možno by som aj logisticky zvážila, čo je lepšie. Ale bližšie poradiť neviem.

xxxkatka
23. máj 2019

@gabikamacikova kamoskina dcera chodi na Grosslingovu a neboli velmi spoko, ale viac neviem. Moja chodila na bilingvalne. Na Novomeskeho som pocula chvaly.

fokuska
23. máj 2019

@sissy27 Aj u nas je L. Novomeskeho skvele gymnazium a ktovie ci mame aj Grosslingovu... tak preto sa pytam.
Ale to som si vsimla modu, ze ked nie je pisane mesto, tak automaticky BA akoby ine neexistovalo.

sintra
23. máj 2019

@fokuska jednoducho ten prispevok je adresovany bratislavankam a tym je to z textu jasne hned.

K teme: moj syn sice chodi este len na ZS, ale blizka kamoska ma deti an Grosslingovej a je spokojna. Tiez chalan, co chodi mojho syna doucovat, je studentom Grosslingovej a nestazuje sa. To vies, ze na kazdej skole su urcite nejake drobnosti,a le v zasadnych veciach su spokojni.

sissy27
23. máj 2019

@fokuska ale prosím ťa, vídam tu XY podobných príspevkov, kde nie je uvedené mesto a ani zďaleka sa nejedná vždy o BA.
Myslím, že cieľová skupina pochopí, nech sa jedná o akékoľvek mesto alebo tému.

fokuska
23. máj 2019

@sissy27 Ja mam zatial skusenost, ze vzdy to bola nakoniec Bratislava. Raz som tak reagovala - islo o nejaku ulicu alebo skolu, vedela som, ze je v Presove - a bum zrazu "ved to je jasne, ze BA!".

gabikamacikova
autor
23. máj 2019

Baby ušiel mi ten detail... Áno v Bratislave 🙂 Na tieto 2 školy nás prijali a chcela som nejaké recenzie, skúsenosti a postrehy...

xxxkatka
23. máj 2019

@fokuska takze takto. Toto su v BA dve z najznamejsich a top gymnazií. Grosslingovu ulicu urcite nikde inde nenajdes lebo "Najstarší doložený názov znie Ressling (1765) a Grösslingweg (1771). Pochádza z pomenovania priľahlého záhonu Grössling rozprestierajúceho sa na dnešnom Hviezdoslavovom námestí až po Prievoz, ktorý bol pomenovaný podľa dunajskej ryby hrúz škvrnitý (po nemecky nárečovo Kressling[1]). Tento druh ryby žil v ramene Dunaja, ktoré sa v minulosti nachádzalo v miestach, kde je dnes táto ulica." Cize spojenie tychto dvoch gymnazii jednoznacne evokuje Bratislavu. A k nazvu gymnaziá, ak mas na mysli Košice, tak tam gymnazium Ladislava Novomeského nie je, pokiaľ viem, tak takéto gymnazium je len v Bratislave a v Senici. To len také malé vedomostné okienko 😀 Zakladateľke sa ospravedlnujem, že je to off topic.

fokuska
23. máj 2019

@xxxkatka Nepoznam naspamatam uplne vsetky ulice Kosic ani inych miest, ktore poznam, takze som si nebola ista, ci je Grosslingova niekde inde.

V Kosiciach je Gymnazium Ladislava Novomeskeho - kedysi to bola zakladna skola, stvorrocne a 5 rocne bilingvalne gymnazium. Dnes uz ZS nefunguje, zrusili ju davno, funguje 4 rocne gymnazium a 5 rocne bilingvalne francuzske.

Okrem toho su sukromne skoly, nebola som si ista, ci nejaka sa nevola Grosslingova.

To len take male vedomostne okienko...

dskjhfdlkdjhl
23. máj 2019

@xxxkatka nech uz je Grosslingova ulica aj jedina na svete a to v BA, to este vobec neznamena, ze to vsetci musia vediet a uz vobec to nie je nic proti tomu, aby sa pri otazke nedal taky "detail" ako je mesto, v akom sa skoly maju nachadzat. Rozhodne otazka od @fokuska bola na mieste.

via88
23. máj 2019

Toto aj na straty a nalezy na fb je typicke. “Baby nasla som kluce v 32-ke”. Mesto nikde. Samozrejme pani z blavy. Nic ine neexistuje len blava 😁

katharinka1
23. máj 2019

pisala som ss.

sintra
23. máj 2019

Chudak autorka, tolko nazorov k teme urcite ani vo sne necakala 🙄

evitka83
23. máj 2019

@gabikamacikova na GLN som chodila este ja 🤣 dlhodobo ma top uroven, ale aj narocne na studium. Ja som mala trojky z matiky, ale lepsie znalosti ako jednotkari z inych skol. Vedela som to posudit hlavne v prvom rocniku na VS. Takze tolko k urovni 😉 grosslingovu nepoznam, ale viem tiez, ze ma dobru povest tiez

carodejnicka
23. máj 2019

Rozhodne Grosslingova... je to tazka skola, ale vynikajuca, navyse ma atmosferu, robia tam furu akcii, olympiadu skolsku, vyhravaju sutaze 🙂... za mna cislo jedna.

deer123
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
deer123
25. máj 2019

Určite Groslingovu... Najlepšie gymnázium hneď po hroncovi.

gabikamacikova
autor
26. máj 2019

Tak nakoniec sme boli na zápise na Grosslingovej... Ďakujem 🙂