Prosím neviete ako prebieha prvé gastro vyšetrenie. Ideme tam z dôvodu častých hnačiek, nízka váha, znížené železo. Čo sa tam robí? Syn má 14 rokov
Žiadne fyzikálne vyšetrenie.
Máme zlú skúsenosť z chirurgickeho vyšetrenia brucha.
Môj syn šiel prvýkrát na detské gastro ako 16-ročný, tiež mal veľmi silné hnačky, bolesti brucha, veľmi schudol. Pani doktorka mi mu vzala krv a urobila mu aj rektoskopiu. Ale musím podotknúť, že sme tušili, aké ochorenie syn bude mať, nakoľko rovnaké ochorenie mám aj ja, možno preto tá rektoskopia.
No urobí ultrazvuk, ale podľa mňa by ste sa mali pripraviť neskôr aj na gastroskopiu, nášmu ju robili s oblbovakom, nič si nepamätá
Urcite odbery krvi, usg brucha vyziadaju a potom urcia, ze co dalej treba. Je mozne, ze gastroskopia a vzorky vezmu. To sa da rozne, aj v lahkej narkoze
Ďakujem, nič strašné?
tiez som mala gastroskopiu s oblbovakom. Ako nie je to prave level otvarania darcekov, ale da sa to - vyhoda je, ze diky oblbovaku nezostava trauma.
@elenka74 ja som mala ako 16-ročná po prvý krát endoskopiu - hadica do žalúdka. áno, bála som sa, ale bez problémov som to zvládla. boli rôzne podozrenia po ťažkej salmonelóze... takže vyšetrenie bolo potrebné. a dala som to bez problémov. mama sa bála viac asi ako ja 🙂 a to bolo pred viac ako 30 rokmi. preto píšem, že v súčasnosti 14-ročný človek už snáď vie, kedy je vyšetrenie potrebné a že jednoducho ho podstúpi...
Na chirurgii ho vyšetrili per rectum z toho má strach 🙂 a hanblivý je už
Ďakujem, dnes nič hrozné, ale čaká ho gastroskopia, aj s odberom vzorky a rektoskopia.
@kittykat22 Ale no trauma z gastro vyšetrenia...mala som opakovane bez oblbovaku aj cez ústa aj cez nos a nemám traumu. Netešila som sa, ale pomohlo a som šťastná, že môžem znova jesť. Netreba strašiť.
lekár vám všetko vysvetlí... zas 14-ročné dieťa nie je bábätko, čo bude potrebné, to bude musieť podstúpiť. prvotné vyšetrenie bude zrejme len konzultácia, nanajvýš nejaké odbery krvi. a potom sa určí ďalší postup.