Farbenie vlasov tínedžerky

1. aug 2023

Dcéra má 14, ja by som jej dovolila zafarbiť si vlasy niečím zmývateľným bez amoniaku (farbiaca pena, tonovaci šampón, henna...), otec je zásadne proti.
Mladá by si najradšej odfarbila vlasy na kriklavo rúžovú
- čiže veľa, veľa peroxidu a až potom farba.

Čo si o tom myslíte, mladé dievčatá a farby na vlasy?

mikitilik29
1. aug 2023

Určite nie

terina25
1. aug 2023

Moja ma tiez 14,tiez si chcela zafarbit vlasy. Sla som s nou do kadernictva a tam jej zafarbili. Ma melir. Radsej profesionalne akokeby si sama doma zafarbila a zle

terina25
1. aug 2023

A co sa tyka ruzovej. Syn chcel zelenu. Myslela som,ze existuje nejaky zmyvatelny sampon a ze mu povolim cez prazdniny. Spytala som sa v kadernictve a povedali mi,ze sa to da jedine odfarbit na blond a tak na to dat zelenu. Cize aj dcera ak chce ruzovu,tak zosvetlit peroxidom a tak ruzova. A to je uz velky zasah do vlasov pre 14 rocne dievca.

mandzula
1. aug 2023

Ja ked vidim tych dnesnych vodnikov, az mi je smutno. Nie preto, ze ich vlasy hraju vsetkymi farbami, tomu rozumiem - puberta, ale preto, ze tie vlasy maju nenormalne znicene. Dievcata, a nielen tie, s krasnymi, hustymi vlasmi koncia s par rozstrapkanymi chlpmi na hlave.
Ked uz to musi byt, tak nieco setrne a u kadernicky.

denkabemommy
1. aug 2023

Urob kompromis, odfarbiť len konce a dať ich na ružovo, keď ju to omrzí odstrihneš, ostanú jej pekné nezničené vlasy.

smajcii
1. aug 2023

Ak nemá veľmi tmavé vlasy, tak by som jej dala farebné tužidlo na vlasy. Ja som si tak robievala akože ombré, raz som mala ružové, potom fialové. Na obale stalo, že to je na 8 umytí, ale bolo to viac, jedno aj odrastalo, ale už ho nebolo skoro vidieť 😁 som špinavá blondína, takže chytilo v pohode.

rebrambora
1. aug 2023

Jasne. Ved kedy ak nie v teenegerskom veku?
Ale u odbornika jedine. V tomto musite byt ale s muzom jednohlasne.

ivangeline
1. aug 2023

@terina25 su spreje

marianarem
1. aug 2023

Ja by som isla s nou ku kadernicke. 14rocnej neviem ci sa da dovolit alebo nedovolit, ked bude chciet, cestu si najde. Moja sestra si v puberte svojpomocne spravila piercing, aj sa jej to samozrejme zapalilo, takze ja by som neriskovala.

ivett1
1. aug 2023

Keď zafarbiť, tak v kaderníctve 😉

timing
1. aug 2023

Hlavne si treba nastudovat školsky poriadok, ci tam nie je zmienka o zakaze farbenia vlasov.

luciana656
2. aug 2023

Moja mamina s tým nemala problém. Ale tak ona sama prestriedala kadejaké farby . 🙃 Takéto blbosti by som neriešila. Keď chce nech experimentuje. Ja som tiež tak začínala a keď sa niečo nepodarilo. Už som aspoň vedela čo a ako . Farbenie doma není až také hrozne keď viete ako na to . Ale samozrejme ak nie ste taká zručná tak radšej to kaderníctvo. 🙂 Sú aj farby ktoré nie sú až také škodlivé (gélové) .

beronsche
2. aug 2023

Tiez by som navrhla zafarbit konceky vlasov s tym, ze na konci prazdnin odstrihneme..

kvetinka75
2. aug 2023

@mandzula a my sme bolí aké? Keď si predstavím tie pokusy o odfarbovanie vlasov a tie trvalé, čo boli kedysi v mode. Vlasy zničené. Ale tak zase my sme experimentovali až na strednej - 15-16 ročné.

thoughtfulweirdo
2. aug 2023

Ja som si od 15 mohla robiť s vlasmi, čo som len chcela, našim to nielenže nevadilo, ešte to aj platili, ani som nemusela pýtať 🙂 ružová, zelená, biela, modrá, čierna, červená, mrkvovo oranžová, pár dredov aj vyholená 3/4 hlavy 😄 a bum, prišlo 18 rokov, puberta preč a zrazu som v tom prestala vidieť zmysel a odvtedy som úplne fadna tuctovka, ktorá si nedá farbu ani na nechty, nieto ešte na vlasy 😂 vyblbnuta, spokojná, žiadne experimentovanie s vizážou mi už netreba. Aj tie vlasy mám teraz zdravé 😁
Čo sa týka muža, po dobrom by som sa zaujímala, z čoho jeho nesúhlas pramení, či má na to nejaký pádny dôvod a aké alternatívy si vie predstaviť.

luccija
2. aug 2023

Ružové a iné experimenty sa hodia jednej zo 100
Zober ju ku kadernícke nech jej spraví preliv, alebo poradí aku farbu, tužidlo.
Ale tiež by som dovolila spodky, ak sa to bude hodiť k jej farbe

mandzula
2. aug 2023

@kvetinka75 ja som taka nebola a ani baby v mojom okoli, maximom bol cerveny sampon, ziadne trvale, modre, zelene ci ruzove vlasy.

kvetinka75
2. aug 2023

@mandzula tak u nás sa vyskytli také. Síce iba pár prameňov, nie celé vlasy ale experimentovalo sa. Skôr si vlasy odfarbovali na blond. Sesternica, o 2 roky staršia, tá si dávala robiť trvalú lebo to bolo v mode. No aké mala potom vlasy... Ale vyrástli sme z toho. A vlasy sa spamätali.

mandzula
2. aug 2023

Vsetko zavisi od kvality vlasov. Moja dcera si je, nastastie, vedoma toho, ze si to jej vlasy nemozu dovolit, radsej teda ostane pri svojich, ako riskovat, ze pre experimenty o ne pride. A ja som rada, hovorim jej to, co mne moja mama - raz pride ten cas, ked si vlasy budes musiet farbit, nerob to, kym nemusis.

dusankomoj
2. aug 2023

Moja má zafarbené cca od 15r. Teraz má 26 a stále má na hlave nejakú besnotu. Treba kvalitné prípravky a je pravda,že má stále krátke vlasy a teda sa nezničia,lebo ich strihá.