Dobrý deň chcem sa dostať na Elektrotechicku skolu mam 4 z matiky tento polrok chcem sa spytat ci to moc vadi. Z iných predmetov mam trojky dvojky tento polrok mi ta Matika nešla moc dobre. Ma to nejaky vplyv na primackach? alebo staci ak ich dobre napisem?
@kubinko2504 No, ak ti matika nejde, tak je velka sanca, ze na tych prijimackch dopadnes zle a celkovo asi nema zmysel ist na elektrotechnicku, ak nevies matiku. A pred prijimackami potrenuj aj slovencinu, lebo tam tiez nic moc.
@kubinko2504 na elektrotechnickú tú matiku veľmi potrebuješ a poviem ti, že je tam aj dosť ťažká. Záleží či na ňu nemáš proste bunky alebo sa ti len nechce. Ak sa ti aj podarí dáko spraviť prijímačky, budeš mať čo robiť aby si ju 4 roky zvládal. Plus elektrotechnika, fyzika...všade potrebuješ matiku. Ale všetko sa dá zvládnuť keď sa chce, nájdi si doučovanie a drv matiku, do prijímačiek môžeš veľa zlepšiť.
@kubinko2504 záleží, či chceš ísť na SOŠ či na SPŠ. Na SOŠ ťa vezmú aj bez prijímačiek a matika je ľahká oproti SPŠ.
@mpg u nás v meste to niektorí robia aj tak, že idú na SOŠ a v septembri prestúpia na SPŠ. Reálne, na SOŠ sa v odborných učia presne to isté a majú oveľa viac praxe. Všeobecné sú ľahšie, ale to vôbec nemusí vadiť, obzvlášť, ak niekto nechce ísť na VŠ, je mu ozaj zbytočné sa učiť tak podrobne matiku.
@kubinko2504 treba si pozrieť konkrétne požiadavky na tvoju školu. Za známky je tiež dosť bodov, za 1 z matiku 10, za 4 napr len 2 body. Záleží od toho, koľko žiakov sa prihlási, z koľkých budú vyberať. Ale tak s tým, že matematika na škole bude dosť ťažká.
@kubinko2504 žiaľ, nie, pokial myslíš elektrotechnickú priemyslovku, so 4 z matiky je tvoja šanca minimálna. Sú však aj odborne školy elektrotechnické, kde je úroveň nižšia, a teda aj vyššie % študentov, ktorí sa tam dostanú. V mojom okoli sa na SPŠ elektrotechnickú dostávajú čistí jednotkari
nechaj tak kamo