Milé mamičky,keďže ja sa v tomto smere vôbec nevyznam,chcela by som sa vás spýtať na ci máte skúsenosť s elektronickou cigaretou u pubertiakov.Máme doma dcéru,ktorá dnes prišla zo školy s tým,že sa partia skladajú na ňu ,že chce peniaze.Ja fajčenie neuznavam a nemám v pláne ani jej dať.Podľa mňa to je také škodlivé ako normálne cigarety.Alebo sa mýlim?
môj to má a tvrdí mi, že je to lacnejšie.... ale podľa mňa škodlivé ako aj cigarety...
Zabudla som ešte napísať že dcéra ma iba 13rokov
@moniikka tak v tomto veku ani náhodou...dovi dopo.
@moniikka máš dve možnosti
1) povedz jej..moja milá,ked budeš chodiť do práce a zarobiš si,nech sa páči...do vtedy budeš pekne tíško a venuj sa škole,lebo sa môže lahko stať,že vás prichytia a budem riešiť aj iné veci..s horšími následkami pre teba..
2) dozviem sa,že potajme fajčíš,tie následky ti urýchlim ja..
Len zo zvedavosti - a kto im tú el.cigaretu predá ?? Však to je predajné ako normálne cigarety 18+ 😅😅 a či je to škodlivejšie neviem, ešťe som nikde nenašla žiaden dôveryhodný článok kt. by to potvrdil/vyvrátil.. ale manžel si ju pochvaluje, už pol roka nefajčí normálne cigarety len elektronickú a náplne si mieša sám s nižším obsahom nikotínu ako majú bežné cig.
V 13. rokoch? Nemysliteľné!
v 13tich fajčiť nebude, ani cigarety, ani cigary, ani elektronickú. Ja všetky považujem za rovnocenné, je to hlúpy a škodlivý zlozvyk. Ked bude mať 18, tak si môže kúpiť čo chce, v trinástich určite nie.
@hettinka fakt si myslíš že nejaký eshop by si dovolil to len tak predať ?? Nesranduj 😂 z prvého keď si manžel objednával tak mu hneď volali a preverili si či má naozaj toľko, z ďalšieho čo mu objednávam na moje meno je na krabici obrovská nálepka že treba overiť vek lebo tovar je +18rokov a kuriérovi vždy musím nosiť občiansky
Neuznávam fyzicky tresty, moju dcérku som v zivote necapla ani len po ruke, ale keby moje dieťa prislo v 13!!! Rokoch tak mnou, že “ mama, daj mi oenize nám el. Cigaretu”, tak jej jednu takú plesknem, až by jej ta pomyselna cigareta zabehla.
To čo je s tymi dnešnými deťmi bože? :D
Mam 12ku a uz to skusala na mna ...cirkus mali susedia zdarma...
Gol tohto zapasu bol ze jej to kupil tatko..argument preco ÷lebo to chcela🤤
Trba len vydrzat nepopustit ale ukontrolovat sa to uplne neda...niekto do roboty musi chodit
1. mm si objednáva.... z viacerých zdrojov aj zo zahraničia a všade musí dávať občiansky
2. dcéra sa neodváži, má 12 r. lebo vie, že som proti fajčeniu....mm sa neodváži tiež jej objednať....😉
@deti95060810 tak ja neviem, odkiaľ to majú stredoškoláci 15-16 roční. Smrdí to ako šľak, no fuj.
@littledove niekedy ozaj neviem.To čo chcú v dnešnej dobe je neúnosné.Raz už mobil (pritom svoj ma ani nie rok a vyzerá horšie ako môj 4.ročný), pred týždňom pilila uší ,že chce morca,pár mesiacov dozadu ze chce psa,teraz elektronická cigareta....
Určite nedovoliť tak malému dieťaťu nic- vsetko je to len a len cigareta!!! Ti, ktorí ficite na elektronických... skúste radsej Iqos- "vraj je to fakt zdravsie" ale hlavne to pre ostatných nefajciarov tak nesmrdi!!!
@moniikka Moja dcéra raz strašne chcela elektronickú hračku - Furbyho. Zhruba vo veku Tvojej dcéry. Povedala som jej, že žiadna mŕtva hračka, ale bude živý psík. Odvtedy s ním má toľko práce a starostí, že vždy, keď niečo pýta, pripomeniem jej, že človek môže dostať oveľa viac, ako si želá 🙂
@moniikka moja dcera v tom veku sa raz šla "učiť ku kamarátke" a zistila som, že skončili v miestnom bare, povedala mi to kamoškina mama, ktorá to schvaľovala. Síce pila vraj len čokoládu, ale mala si vidieť u nás doma ten cirkus...
Bohužiaľ, deti sú v tomto veku veľmi ovplyvniteľné kamarátmi a niektorí rodičia radšej všetko dovolia, lebo majú iné názory, alebo chcú mať pokoj, alebo ich deti vedia zmanipulovať... Každý máme iné hranice. A zásadovejší rodič, ktorý svoje dieťa vychováva a nenechá ich skákať mu po hlave musí robiť nepopulárne veci.
Deti často chcú robiť veci preto, že to robia "všetci", ale treba im to jasne vysvetliť, že to čo vidia, je často len zdanie. Moje deti majú všeličo, čo chcú (a my si môžeme dovoliť) po materiálnej stránke, výlety, dovolenky, mobil, pekné oblečenie... ale hlavne, rozprávame sa, hráme spolu, zaujímame sa o nich, platíme im krúžky, vozíme do školy ... ale ak sa im nepáči, kludne môžu mať to, čo "všetci", a dosť by sa čudovali, pravdepodobne 😀
Inak, o tých elektronických cigaretách bude dnes v Novinách na Markíze, môžete si to pozrieť aj spolu.
Osobne nepodporujem tieto veci, ale myslím si, že elektronická cigareta nie je natoľko škodlivá ako klasická. Avšak, v takom mladom veku nie je dobré si začínať s podobnými vecami :/
@moniikka je mi ta uprimne luto vidno na tebe ze si dobra zena a urcite aj dobra mamina 🙂 a viem ze svoju dceru urcite lubis a nechces byt za zlu ale ver mi ak budes prilis makka moze to zneuzivat... urcit si hranice treba lebo potom to konci takto :D ked nieco chcem musim pekne poprosit a mamina mi da vsetko co sa bude dat - ale nie ze mama cau daj mi peniaze a este na e.cigaretu :D no toto by si moja dcera dovolit nemohla :D ja viem, deti skusaju hlavne teraz v tomto veku, ale neuvedomuju si co robia. Ono ked zacnu fajcit apod. tak tym nic nevyriesia len si zbytocne komplikuju zivot. Ani nevedia ako velmi im to skodi, vyskusaju raz, nic sa nestalo tak budu na tom ze sa im nic nemoze stat ale to samozrejme nieje pravda. Bude mat zaujem o nepodstatne veci, bude chciet fajcit atd ale nebude mat zaujem o skolu a to bude v buducnosti veeelmi lutovat. Cigarety a podobne srandy este nikdy nic nevyriesili ani nevyriesia tak potom naco jej to je dobre? Iba si skodi... Ale nato musi prist ona sama treba jej o tom nieco povedat ajked si mozno bude hovorit ze ju to nezaujima ze co zase ta mama hovori. Ale taki uz sme mi ludia 🙂 nepoucime sa na chybach inych kym to nezazijeme sami. A este by som jej povedala nech si najde inych, lepsich kamaratov ktori maju ine zaujmi a nerobia taketo veci. Mozno sa to nezda ale aj ludia co su okolo nej ju dost ovplyvnuju a podla mna nema vzornu partiu ked takto vystrajaju. A to je este len zaciatok, nechcem strasit ale nikdy nevies co sa bude diat potom lebo len pri cigach to neostane :D
Teraz v tv správach jej ukáž aké hrozné úrazy sa stali "vďaka" elek. cigarete.Dokonca aj smrť,ked úlomky prenikli do mozgu.Treba jej to však vysvetliť,aká je to somarina,zákazom nedosihneš nič.
Skor ma fascinuje to, že pubertaci su na tom až tak zle, že potrebuju elektronicku cigaretu. ALebo je to teraz moderne? nejak tomu nerozumiem. Kam ta doba speje. Pochopila by som, keby to riešil dospely. OK. Chce sa zbavit zavislosti na bežnych cigaretách, tak si kupi elektronicku. Ale u pubertaka ma do dost zaskočilo.
smutne mi prijde to, že 18 ročny pubertaci su v takom stave, že sa odnaučuju fajčit a použivaju elektronicku cigaretu. Ale zase na druhu stranu, aspon s tym chci skoncovat, takže ich za to aj chvalim. len mi to prjde celkom drahy špas, kto im to financuje? Priemerna cena elektronickej cigarety je cca 40 euro + sak tomu kupuju rozne dalšie naplne.
@moniikka je to škodlivejšie, samá chémia