Voľná diskusia:
Dovolili by ste svojej dcére aby u vás prespala jej kamarátka (jedna noc) alebo synovi jeho kamarát (tiež jedna noc)?
áno je to bežné
Ano tak som myslela, plánované a aj dám za predpokladu, že viete, že to je slušný človek 🙂 že je/bude všetko v poriadku
U nas bezna vec…
Kazdy vikend u nas bezne.
Jasné, môj syn je ešte malý, ale my sme si s kamarátkami robili bežne takéto prespavacky.
Jasne ze hej, dcéra už viac krát spala u kamarátky aj jej kamarátky u nás. Nevidím v tom problém
Iba v prípade že poznám rodinu , rodičov a som s nimi ok. Hocikde by som nepustila. U nás na dedine je chlapec cca starý ako moji a teda tam to v rodine nie je ok,to by som len u nás dovolila napr ale deti tam by nešlo , napríklad,aj keď to ešte neriešim.
Ja by som pustila iba k takým, čo rodičia sú moji kamoši a celkovo ich dobre poznám
Nejak nechápem na čo sa pýtaš, keď píšeš, že dovolíš... Má k vám prísť niekto neznámy?
Áno, dovolila by som. Ale zatiaľ sa to ešte nestalo, nejako nemajú potrebu u seba prespávať.
Záleží od veku detí. Pri mladších dcéra sama povie, že u nás je pravidlo, že dohodnúť sa musia mamky😉
No ked sa nejedna o nejake batolata, tak samozrejme ze ano.
@janage hmm a tak 15r?
Áno dovolila samozrejme za predpokladu ze kamarátku poznam
Ano, bezne mame prespavacky. Cez prazdnimy aj viac dni. Dokonca dcera bola s kamoskou a jej rodinou na dovolenke v Chorvatsku.
Nevidím v tom žiaden problém.
Ano. Podla toho vsak v akom veku. xD
@ivangeline 15 rokov ?
Pri pubetakoch by to záviselo od viacerých faktorov. Či je dieťa zodpovedné (áno aj také sú), či ide o viacero ľudí, či jeden, či poznám to druhé dieťa, aká je dynamika rodiny. napr. Maju deti spoločnú izbu? V akom režime pracujú rodičia. Pri ZŠ platilo pravidlo ako pri mladších deťoch, pri SŠ už iné. Ale zatiaľ čo moje jedno nemá problém ísť proti prúdu a viem sa 100% spoľahnúť, to druhé je omnoho viac ovplyvniteľné a prispôsobí sa, tam budem omnoho viac zvažovať či kedy kde a s kým.
...nu ano. Tiez som prespavala. Rodicia sa kontaktovali. Bolo dohodnute.
Mam 48, prespavali sme I v mojom detstve. A ze 15 rokov? A to je nejaky problem?
Ci co konkretne sa tu riesi? Ja poznam kamaratov svojich deti, cize s tym problem nie je.
Povie nam autor nejake detaily?
@abbey1 Jedná sa len o voľnú diskusiu
Ja budem za divnu,ale u nás toto nie je zvykom.Ani v mojom detstve to nebolo zvykom.Nikdy som nespala ako dieťa u ziadnej kamošky,ani oni nespali u nás.
Mám 12 ročného syna a nikdy zatiaľ neprišiel s týmto nápadom a nikdy nechcel ísť spať k žiadnemu kamarátovi.
Cez deň byť u niekoho doma...to áno,jasné.Ale spat u niekoho....to je pre mňa také no go uz
@doriiis Máš na to nejaký špeciálny dôvod?
ano ja som chodila, ku mne chodili. U syna mam to tak isto
@autor....ako hovorím,nikdy som to nezažila ani ja.A naozaj nikdy syn neprišiel s týmto nápadom.Neviem u nás sa to proste nerobí.
A teraz tu naozaj nechcem rozprúdiť debatu ale pre mňa je to asi preto no go vec,pretože to,že niekoho poznáte,neznamená,že ho skutočne poznáte.
Som obozretna veľmi na ľudí a to,že vám kamarátov otec príde ako fajn človek,neznamená,že je fajn človek aj za vlastnými dverami,kam už dosah nemate
@doriiis Chápem dôvody, doma je iné ako vonku ale každý podľa seba ako cíti
Ano, bezne. Ale su to planovane prespavacky.